Heb jij al een sportmaatje?

Een passie hebben voor iets wat je doet maakt het leven zoveel leuker. Bij mij is dat bijvoorbeeld mijn schrijven voor Followfitgirls en natuurlijk voor mijn blog Love being in shape. Ik vind het ontzettend leuk om mijn tips en tops betreft trainen te delen, plus al die heerlijke vegetarische receptjes!

In een eerder artikel op mijn blog Love being in shape, schreef ik over mijn passie voor sporten. Na dit artikel kreeg ik veel reacties van dames, want hoe raak je nou gemotiveerd om te trainen als je het totaal niet leuk vindt? Natuurlijk zijn er verschillende tips om sporten voor jezelf leuk te maken, maar mijn top tip deel ik nu met jullie.

Sportmaatjes motiveren elkaar

Als je sporten maar niks vindt, zoek dan een andere weg om het leuk te maken. Ga bijvoorbeeld samen trainen met je beste vriendin. Dit kan in de sportschool, in de tuin of buiten op straat. Plan hiervoor samen een sportdate in en als beloning trakteren jullie jezelf op iets leuks (Netflix, Yoghurt Barn etc.).

Waarom ik dit weet?  Neem mijn lieve vriendin Michelle, ze sport wel maar of ze het echt daadwerkelijk leuk vindt is een andere vraag. Via mij is ze in aanraking gekomen met Kayla en dit houdt ze zeker goed vol! Alleen ze heeft van die momenten dat ze denkt, tsja moet dit echt?Om gemotiveerd te blijven bedachten we om eens samen te trainen, kijken of dit werkt.

Dit hebben we dus ingepland, eerst bij haar thuis en een keer bij mijn sportschool.  Sporten met z’n tweeen geeft je veel meer positieve energie, je motiveert elkaar namelijk. Niet alleen doordat je iemand anders de oefeningen ziet volhouden, maar ook omdat je elkaar aanmoedigt. Want ook ik heb als ik alleen train met zwakke momenten om op te geven, met z’n tweeën gebeurt dit veel minder snel.

Heb jij al een sportmaatje?

Beloning na jullie training

Hebben jullie een zwetende training eenmaal overleefd, dan mag je jezelf echt wel even een schouderklopje geven. Onze beloning na een zwetende workout is een lekkere maaltijd. We houden allebei van lekker koken, en experimenteren. De laatste keer ben ik bij Michelle getrakteerd met een heerlijke couscoussalade van zoete aardappel en boontjes. De week erna heb ik mijn heerlijke raw noedels bami voor Michelle gemaakt. Eerst lekker zweten en daarna lekker eten, heerlijke combi!

Tip: inspiratie nodig voor jullie beloning na de training? Dan moet je zeker dit heerlijke Gado Gado recept proberen van Suzanne.

Ik ben benieuwd of jullie ook een sportmaatje hebben? Anders is dat zeker een aanrader!

 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Ik ging een tijdje op een vaste dag in de week met een vriendinnetje naar de sportschool. Helaas gaat zij niet meer en ik mis dit best. Nu sport ik wel af en toe met iemand samen, maar niet op vaste basis. Dit terwijl het inderdaad super motiverend is!! Jammer.

  • Dat is inderdaad erg jammer. Misschien kan je de ander motiveren als jij trakteert op een lekkere maaltijd na het sporten ;) Het is natuurlijk ook super leuk om eens contact te maken met meiden op de sportschool die ook alleen trainen!

   Liefs, Anna

 • Ik heb verschillende fitmaatjes gehad, maar ze haakten allemaal af. Geen tijd, geen zin meer, en ga zo maar door. Ik zou heel graag een fitmaatje willen, maar vooralsnog lijkt dat niet te lukken en ik moet eerlijk toegeven dat ik echt veel minder motivatie heb zo in mijn eentje!

  • Wat ontzettend zonde. Wat was eigenlijk de reden dat ze allemaal afhaken? In de reactie van Nathalie heb ik het ook al aangegeven, misschien een idee om contact te maken met meiden die ook trainen bij dezelfde gym. Op die manier heb ik ook een meisje leren kennen, helaas moet ze vanwege haar studie in Amersfoort wonen.

   Liefs, Anna

Reageren

Your email address will not be published.