10 redenen waarom jij nog geen Bikini Body hebt

Zoals ik in mijn vorige artikel al schreef heb je veel discipline en wilskracht nodig om je doelen te behalen. “Waar blijft die Bikini Body nou?!”, hoor ik mensen zich wel eens afvragen. Vaak denken zij te makkelijk over het behalen van doelen. Zo krijg ik ook vaak de opmerking; “Maar jij hoeft toch helemaal niet te eten als een konijn?! Je bent al super slank!” Zulk soort opmerkingen zijn vaak niet echt goede motivatie om door te gaan en zorgen er vaak voor dat je toch overstag gaat (althans dat is mijn ervaring). Je neemt toch maar dat ene chocolaatje, of die lekkere chips, maar helaas blijft het vaak niet bij dat ene chocolaatje of dat ene handje chips. Je wilt immers laten zien dat jij wél alles wel kunt eten. Maar geloof het of niet, ook ik moet hard werken voor mijn gewenste Bikini Body. Dat betekent niet dat je helemaal geen chips of chocola kunt eten. Je kunt in principe alles eten, zolang dit maar met mate is. En dat betekent vaak dat als jij bewust met voeding bezig bent, je toch dat chocolaatje of handje chips laat staan om in plaats daarvan iets te eten wat minder calorieën bevat. En waar je dan dus meer van kunt eten (yes!).

Ondertussen heb ik al redelijk leren omgaan met opmerkingen van anderen en verleidingen als bijvoorbeeld chips en chocola. Hierdoor heb ik nu duidelijk voor ogen wat ik moet doen om mijn gewenste Bikini Body te krijgen én weet ik dus ook wat dit in de weg kan staan. Deze kennis deel ik graag met jou. Hieronder 10 redenen waarom jij jouw doel waarschijnlijk (nog) niet haalt:

1. Je durft geen nee te zeggen.

Waarom wel tig redenen bedenken om niet naar de sportschool te gaan, maar geen nee durven zeggen tegen dat extra glaasje wijn? 1 glas witte wijn bevat ong. 110 kcal, tel uit je winst!

2. Je drukt te vaak de snooze knop in. 

Te laat uit bed betekent geen tijd om eten voor te bereiden. F*ck die wekker en spring uit je bed!

3. Het duurt nog een half jaar tot het zomer is, tijd genoeg!

#summerbodiesaremadeinwinter and that’s not just a stupid #, het is echt waar! Rome is ook niet in 1 dag gebouwd.

4. Mensen in je omgeving willen niet accepteren dat jij anders met voeding om gaat. 

En dat is de reden waarom je het niet doet?! Als er iemand in de sloot springt, spring jij er toch ook niet meteen achteraan?

5. Je valt te snel terug in je oude gewoontes.

Je hebt er jaren over gedaan om die slechte gewoontes in te bouwen, verwacht dan ook niet dat je binnen een paar weken die nieuwe gewoontes aangeleerd hebt. Give it some time!

Bikini Body Chantal

6. Je denkt dat je gezond eet.

En dat doe je ook! Maar gezond eten betekent niet dat je onbeperkt kunt eten. Die biologische yoghurt met 3 verschillende superfood toppings bevat waarschijnlijk toch echt iets meer kcal dan jij denkt.

7. Je hebt geen idee hoeveel je op een dag aan energie binnen krijgt. 

Die lekkere biologische yoghurt hoef je ’s ochtends echt niet te laten staan, maar ieder pondje gaat door het mondje. Portiecontrole is erg belangrijk.

8. Je hebt geen idee hoeveel energie je op een dag verbruikt. 

Je onderschat snel hoeveel je moet bewegen om die ene Snickers (voor de lekkere trek) weer te verbranden. Er zijn meer dan 6 miljoen mensen met een zittend beroep. Grote kans dat jij daar ook tussen zit, probeer dat maar eens goed te maken in the gym!

9. Je bent bang de vrouwelijke versie van Arnold Schwarzenegger te worden. 

Laat jij mij maar eens weten waar jij die al tegen gekomen bent! Nog niet, he? Zelfs niet de actief sportende vrouwen in de gym. Dus wees gerust. Wil jij er zo uit zien? Dan ben je de komende jaren nog wel bezig, en heel actief ook! En dan moet je ook nog eens het geluk (of beter gezegd de pech) hebben dat je hier aanleg voor hebt. En je moet van een lekker anabool snoepje houden op z’n tijd.. Haha!

10. Je hebt geen plan.

Zonder doel geen plan en zonder plan geen doel.  Dus die Bikini Body moet er komen? Dat betekent dat je NU meteen aan de slag moet. Bereid alvast je lunch voor morgen voor en app je vriend(in) meteen voor jullie volgende sportdate!

Catch me Chantal

Herken jij je in een van bovenstaande punten? Ik ben wel benieuwd waar jij meer over zou willen weten! Dan kan ik daar in een volgende blog verder op in gaan.  Hoe gaan jullie met bovenstaande punten om, of heb je nog andere dingen die je vaak tegen komt? Laat het me hieronder in een comment weten!

Liefs,
Chantal

TIP: DOE MEE AAN ONZE BIKINI CHALLENGE

Wij helpen je op weg naar je beste bikini body ever! Bestel onze Fitgirl Bikini Guide met een uitgebreid workout schema voor 8 weken, healthy recepten en tips van de fitgirls. Klik hier om de guide direct online te bestellen.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Punt 7 en 8 zijn bij mij denk ik het meest belangrijk! Ik doe aan teamsport en ik train dus twee keer in de week en heb ook een wedstrijd op zondag, dus ik denk altijd dat ik best gezond bezig ben. Nu wil ik gezonder eten en meer coretraining gaan doen, en ik doe ook mee met jullie March Madness Challenge! Ik ben altijd een beetje huiverig om kcal te gaan tellen, omdat dát dan misschien het belangrijkst wordt, terwijl ik gewoon tevreden wil zijn als ik in de spiegel kijk. Bedankt voor de blogpost en ik zie uit naar de volgende! X

  • Chantal Horsthuis schreef:

   Hi Irene,

   Thanks voor je reactie! Punt 7 en 8 zijn vaak lastige punten inderdaad.

   Als je wilt weten wat je binnen krijgt hoef je niet perse letterlijk calorieën te tellen. Er zijn meerdere manieren om te weten hoeveel je binnen krijgt. In plaats van je calorieën te tellen via een tracker, kun je ook de handpalm methode gebruiken. Hierbij gebruik je je hand als meetinstrument en bepaal je je porties aan de hand van je handpalm.

   Daarnaast kun je ook eten tot je voor 100% vol zit. Dit betekent dat je heel bewust luistert naar je lichaam en ook echt stopt als je lichaam aangeeft dat je vol zit. Belangrijk hierbij is dat je langzaam eet, als je te snel eet namelijk snel teveel. Foto’s maken van je eten zorgt daarnaast ook voor bewustwording van wat je dagelijks binnen krijgt.

   Ik hoop je hiermee een beetje geholpen te hebben. Ik ben wel benieuwd of je meer over dit onderwerp zou willen weten (hoe tel je je calorieën). Dan kunnen we hier eventueel een blogpost over schrijven.

   Liefs,

   Chantal

 • Quirine schreef:

  Hoihoi!

  Punt 1, 4, 5 en 8 zijn heel erg van toepassing op mij.

  Uitleg bij 1 en 4: Het is vooral als mensen blijven aandringen (o meid je hebt een lange dag op je stage gehad, dat wijntje en stukje brie heb je verdient hoor! of: als jij niet ook nu een tosti neemt is het niet gezellig.). Dat vind ik heel vervelend en na een tijdje neem ik toch dat wijntje/koekje/toetje of whatever dan ook om te zorgen dat ik van dat gezeur af ben.
  Wat betreft 8: ik maak altijd ’s avond mijn eten voor op de stage en wat betreft avondeten eet ik gewoon wat de pot schaft. Na het avondeten zijn er vaak mensen die punt 1 en 4 in de praktijk brengen. Ik weet wel wat ik binnen krijg maar hoeveel ik verbrand geen idee… Zal ook wel verschillen, soms loop ik de hele dag tussen verdieping 4 en 6 op en neer en soms dan zit ik de hele dag achter de computer (dan wel met iedere 2 uur een wandelingetje van 5 min over de verdieping)

  Haha nu ik het allemaal heb getypt zie ik dat de post van februari is. Ik hoop dat dit geen probleem is. Bedankt voor deze post! Was een eyeopener.

  Liefs!

  • Chantal Horsthuis schreef:

   Hi Quirine,

   Neee joh! Tuurlijk is dat geen probleem dat je nu een reactie schrijft! Juist superleuk om reacties te lezen! Nee zeggen is inderdaad moeilijk, maar probeer het maar eens.. Je zult zien de eerste keren is het moeilijk en voel je je er misschien een beetje oncomfortabel bij.. Maar hoe vaker je het doet hoe makkelijker het zal gaan en hoe eerder mensen het zullen accepteren. Jij mag toch echt zelf wel beslissen wat je wilt? Dan hoeft een ander niet voor jou te doen. Je maakt je eigen bewuste keuzes en daar zouden anderen juist trots op moeten zijn en een heel goed voorbeeld aan kunnen nemen! Om te weten te komen hoeveel je verbruikt kun je dit laten berekenen door middel van een formule (google Harris and Benedict maar eens), toch hoeft dit niet altijd precies te kloppen. Wat sowieso een goede tip is om je progressie bij te houden door het maken van foto’s. Aan de hand daarvan kun je goed zien of je al op de goede weg bent of niet en aan de hand daarvan zou je je calorie inname zonodig kunnen aanpassen.

   Leuk om te lezen dat deze post een eyeopener voor jou is! Ben benieuwd of je het interessant zou vinden als we dieper in zouden gaan op het een of ander. Laat het dan zeker even weten, dan kunnen we er een artikel over schrijven!

   Liefs, Chantal

   • Quirine schreef:

    Hey!

    Ik gebruik nu sinds 2 weekjes een app om mijn voeding bij te houden (ja, ook alle minder goede dingetjes zet ik er braaf in ;) ) Ik die formule eens gegoogled. Fijn dat ik nu in iedere geval een indicatie heb.

    Aan de hand van wat ik in die app zie wil ik graag wat dingetjes wat aanpassen (met name minder vet, bij mijn vriend thuis zijn ze erg van het hele vette vlees en ze zijn daar ook heel erg opdringerig.. :$ en graag de eiwitten uit gezondere bronnen halen). Dit heb ik me in het verleden al eerder voorgenomen maar dat hield ik nooit heel lang vol, Het lijkt mij daarom interessant om wat meer te lezen over puntje 5, het terugvallen in oude gewoontes.

    Lieve groetjes!

 • Hello!!

  Tja… my fit body is nog ver te zoeken. Ik heb hier en daar veel hulp gevraagd, alleen heb ik niet het idee dat ik de juiste vooruitgang maak. Maar misschien weet jij wel raad?

  Wat ik erg lastig vind is inderdaad punt 7. Ik hou mn eten wel bij in myfitnesspal, maar ik weet niet hoeveel calorieën ik per dag mag. De ene zegt max 1400 en de ander over de 2000 als je actief bezig bent… ik heb geen idee. Ik weeg 60 kilo en ben 1.73, dus opzich een normaal gewicht… maar hoe krijg ik nou die muffintop weg? Wie weet jij het wel :) Ik ben zeer benieuwd. Wel heb ik me opgegeven voor de nieuwe challenge ! :D

  • Chantal Horsthuis schreef:

   Hiii Merel!
   Super leuk dat je je opgegeven hebt voor de nieuwe challenge! Wat ik je als typ mee kan geven is luister naar je lichaam en eet tot je voor 80% vol zit. Jouw lichaam geeft zelf heel goed aan of het wel of niet genoeg gehad heeft. Zo kun je eigenijk op de ‘automatische’ piloot ook al zorgen dat je die ‘muffintop’, hahah weg krijgt! Als je echt serieus aan de slag wilt gaan zou ik een expert inschakelen, die kan jou ook precies vertellen wat je het beste kunt doen. Maar voor nu vooral lekker blijven bewegen en onze challenges blijven volgen.. En vergeet niet ieder pondje gaat door het mondje, dus luister goed naar je lichaam!
   Liefs,
   Chantal

 • esther schreef:

  Hoi,
  Voor mij punt 4 en 5 ,omdat ik opzich niet veel kilo,s kwijt wil,maar vooral strakker! !
  Dus ze zeggen al snel (jij bent toch zeker niet aan het lijnen) maar mijn probleem is mijn buikje!!
  En ja ik wil te snel verschil zien, let op mijn voeding geen koekjes wat voor mij echt een straf is. Veel water en bijna overal mijn suiker weggelaten. En geen hugo meer! Maar wat doe ik fout?? Zo moeilijk maar ik wil zo graag ook een platte buik.

  • Chantal Horsthuis schreef:

   Hiii Esther,
   Niets moet, alles mag.. Dat betekent ook dat je heus wel een koekje mag, iets suiker kan eten en een glaasje Hugo kunt drinken. Maar wat hierin heel belangrijk is is portiecontrole. Dus neem vooral niet teveel. En als je jezelf dingen gaat verbieden is het alleen maar moeilijker, dat koekje ga je heus nog wel een keer eten en een glaasje Hugo pak je later ook wel. Zoals ik al zeg je moet t wat tijd geven.. Oude gewoontes heb je heel lang geleden al aangeleerd, dus nieuwe gewoontes zullen ook lang duren. Misschien een tip om alternatieven te bedenken. In plaats van een glas Hugo kun je bijvoorbeeld ook spa rood, met munt en en een schijfje citroen in een wijnglas doen, of in plaats van wat zoets zoals een koekje maak je een schaaltje met wat tomaat, komkommer en wortel. Ik weet zeker dat je dan net zoveel geniet! Dan nog een laatste tip, dat koekje geeft je waarschijnlijk maar een paar seconden voldoening terwijl je straks veel langer blij bent met je platte buik! Geniet nog lekker van het zonnetje!
   Liefs, Chantal

 • Hallo,

  Graag zou ik willen weten hoe je met het commentaar om gaat van anderen.
  Ik word echt gek van: ‘ ja jij hebt makkelijk praten’, ‘ je hebt echt geen idee’,
  Ja maar ja jij hebt de tijd, ik kan niet dat en dat eten tussen de middag, jij hoeft toch niet afte vallen……
  Jij kan toch alles eten….

  Ja doei, zucht…
  Maar wat is nou een ‘goede ‘ reactie..?.?

  Groetjes H

  • Chantal Horsthuis schreef:

   Hiii!
   Wat ik altijd een hele goede reactie vind is dat we allemaal evenveel tijd hebben. Iedereen heeft 24 uur in een dag, dus al die mensen die dat tegen jou zeggen ook. Het is belangrijk om je prioriteiten te stellen. Jij kiest ervoor om je prioriteiten te leggen en dat kunnen anderen ook doen. En verder zou ik er vooral proberen boven blijven te staan. Als mensen dit soort reacties blijven geven zijn ze het niet waard om ‘vrienden’ met je te zijn. Probeer je te omgeven met mensen die positiviteit uitstralen en ook aan jou terug geven.
   Liefs, Chantal

Reageren

Your email address will not be published.