3 Redenen om pilates te doen

Al eerder vertelde ik jullie dat ik mezelf meer een foodgirl dan een fitgirl vind omdat ik niet met gewichten train, er bij mij geen abs te zien zijn en termen als ‘leg day’ en ‘bulken’ mij vreemd zijn. Ik hou daarentegen wel van gezond eten, let op mijn calorie-inname en ik hou van bewegen. Tegenwoordig zijn de vele (bos)wandelingen met mijn pup mijn dagelijkse workouts, maar daarnaast ben ik een trouwe volger van de pilatesles.

Twee a drie keer per week ben ik in de sportschool te vinden voor een dik uur pilates. In combinatie met hardlopen (of die wandelingen met de hond), vind ik dit de perfecte manier om fit te blijven. Benieuwd waarom ik zo dol ben op pilates? Ik vertel je mijn drie hoofdredenen!

1. Kracht

Hoewel pilates op het eerste oog een vrij ontspannen uurtje lijkt (je ligt toch mooi de helft van de tijd op de grond en zweten doe je ook niet echt), ben je heel veel bezig met krachttraining. Allemaal met je eigen gewicht, maar zeker een pittige workout want ik heb regelmatig spierpijn. Je traint niet alleen je buik, benen en arm spieren, maar je werkt ook aan een sterke rug en core. Ideaal dus voor mensen die snel last hebben van hun rug en nek.

2. Controle

Naast de krachtoefeningen, bestaat pilates ook voor een groot deel uit balans. Het leuke hieraan vind ik dat je écht heel erg verschil ziet na een paar weken trainen. Ook leer je om 100% controle te hebben over je lichaam en je spieren. De bewegingen voer je daarom niet snel uit, maar altijd gecontroleerd. Dit zorgt er tevens voor dat je je spieren verlengt en versterkt.

3. Mindset

Pilates brengt ook een stukje mindfulness met zich mee. Je bent je bewust van je ademhaling en bent een uur lang echt alleen met je lichaam bezig. Voor mij zorgt dit ervoor dat ik heel ontspannen ben, omdat je je hoofd op deze manier helemaal leeg maakt. Dit is ook een goede oefening om toe te passen in het dagelijks leven.

Lees ook: Gezonder leven deel 1 | Planning en personaliseren

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.