3 Tips tegen de winterdip

De bladeren vliegen in het rond, de lucht verkleurt van blauw naar grijs en zon maakt plaats voor regen. Het is november! Een heerlijke tijd als je het mij vraagt, want de natuur is op haar mooist en binnen in huis zijn is nog nooit zo fijn geweest.

Toch is niet iedereen fan van deze tijd van het jaar en de herfst- en/of winterdip komt steeds vaker voor. En ook ik kan niet ontkennen dat ik meer moeite heb met opstaan ’s ochtends en in de avond regelmatig in slaap val op de bank. Hoe spannend de serie ook is die we op dat moment kijken. Wat kunnen we hier tegen doen? Ik geef je 5 tips tegen de winterdip zodat we ook het najaar fit door komen.

1. Ga naar buiten

Ja het is koud en de kans dat er een (of meerdere) druppel(s) regen vallen is aanwezig, maar toch doe je jezelf een groot plezier door naar buiten te gaan. Maak een boswandeling, ga een eind fietsen of doe gewoon eens wat meer lopend ipv met de auto. De buitenlucht is het perfecte medicijn tegen een dip.

tips tegen de winterdip

2. Eten

Eet! De leukste tip als je het mij vraagt, want ons lichaam heeft behoefte aan wintervoedsel. En daar is niets mis mee. Zorg voor een voedzame avondmaaltijd, verantwoorde tussendoortjes en voldoende vitamientjes. Dit weer is ook perfect om de keuken in te duiken voor een lekkere bakmiddag. Wat dacht je van bananenbrood of muffins?

tips tegen de winterdip

3. Zorg goed voor jezelf

Wees extra lief tegen jezelf en probeer jezelf eens te behandelen zoals jij een vriendin behandelt. Minder streng en met meer geduld en liefde. Plan ook gerust wat vaker een moment in waarop je kiest voor jezelf. Geen druk van buitenaf en gewoon een paar uur doen waar je zelf zin in hebt. Een spa- of baddersessie met kaarsen, thee en tijdschriften bijvoorbeeld.

tips tegen de winterdip

Hoe zorg jij dat je fit en blij de winter doorkomt? Laat het ons weten in de reacties!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.