5 Smoothie fouten die iedereen maakt

Smoothies en fitgirls zijn twee handen op een (strakke) buik. Of het nu als ontbijt, bij de lunch of als tussendoortje is; een smoothie is altijd lekker en verfrissend. Daarnaast krijg je meteen een hoop vitaminen binnen en bevatten de meeste smoothies weinig calorieën.

Maar een perfecte smoothie maken is niet zo simpel als het lijkt en er zit wel degelijk kunst aan het maken van een perfecte smoothie. En over die kunst gaan we het vandaag eens hebben. Of liever gezegd; we gaan je vertellen hoe het in ieder geval níet moet zodat jij de volgende keer niet dezelfde fouten maakt.

1. Alleen maar fruit

Fruit is lekker en zorgt voor een zoete smaak in je smoothie, maar probeer ook groenten in je smoothie te verwerken. Dit zorgt voor een meer verzadigd gevoel en bovendien bevatten groenten veel minder calorieën dan fruit.

2. Geen tijd

Een smoothie lijkt misschien een snelle keuze te zijn, maar zorg er wel voor dat je de tijd neemt om de smoothie goed te blenden. En dan bedoelen we niet na drie seconden als het mengsel glad lijkt stoppen.

3. Vers fruit

Oké geen grote fout dit, maar meer een kwestie van smaak (en geld). Persoonlijk vind ik bevroren fruit minstens zo lekker als vers fruit en omdat je smoothie hierdoor ook nog eens lekker koel is, extra verfrissend. Mooi meegenomen dat deze diepvries variant vele malen goedkoper is dan vers fruit.

4. De kleur

Ieeee een groene smoothie! Laat je niet afschrikken door de kleur van je drankje, want dat zegt helemaal niets over de smaak. Een fruit smoothie met een handje spinazie kleurt nu eenmaal groen, maar dat wil niet zeggen dat deze niet lekker is.

5. Varieer

Als je eenmaal een lekkere smoothie hebt ontdekt, is de kans groot dat je deze keer op keer weer maakt. Zonde, want er zijn er nog veel meer die even lekker (of nog beter!) smaken. Experimenteer met allerlei ingrediënten! Van kokos tot cacao, goji bessen, notenpasta en wortels.

De een zegt dit, de ander zegt dat maar hoe zit het nu echt met eten na 20u ’s avonds? Je leest het hier.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.