5 X Tips om een sportblessure te voorkomen

Een sportblessure, dit is wel het laatste waar je aan moet denken als je lekker wilt sporten. Daarom een paar belangrijke tips om te voorkomen dat je een sportblessure krijgt.

Als je veel sport worden je pezen en botten steviger. Ook worden je spieren dikker en je gewrichten soepeler. Om te voorkomen dat hier iets mis mee gaat, bijvoorbeeld dat je een spier verrekt of een pees scheurt of het allerergste je breekt een bot zijn de volgende tips erg belangrijk als je veel sport.

  1. Bouw een sport geleidelijk op. Begin niet als een gek heel intensief te sporten. Begin stap voor stap. Je kunt hierbij het beste gebruik maken van een trainingsschema.
  2. Warm altijd eerst je spieren op voordat je begint met sporten. Begin met een warming-up. Bijvoorbeeld een klein rondje rennen.
  3. Bespaar niet op sportschoenen. Laat je voeten opmeten en zoek hierbij het juiste schoeisel. Let hierbij ook op op welke ondergrond je gaat sporten.
  4. Luister naar je lichaam. Als je ergens erg veel pijn voelt negeer dit dan niet. Het is soms beter om het even wat rust te gunnen. Door overbelasting ontstaan de meeste blessures.
  5. Als je klaar bent met sporten doe dan ook een cooling-down. Even wat rek en strek oefeningen na het sporten zijn erg belangrijk.

fitgirl rosa

Mocht je nou toch een blessure krijgen dan kun je hier erg handige tips lezen wat jij het beste kunt doen als je een blessure hebt. Dit kun je per sport opzoeken.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.