6 X Eten dat goed is voor op je gezicht

Ongeveer 1 keer in de maand neem ik een avondje voor mezelf om lekker een maskertje te nemen. Ik koop mijn maskertjes her en der en nadat ik het spul van mijn gezicht haal voelt het super zacht. Maar zelf kun je ook fijne maskers maken! Elke huid is anders en dus is niet alles op jou gezicht even fijn.

Heb je bijvoorbeeld een droge huid? Gebruik dan honing, olie en melk. Klei en modder zijn weer goed voor een vette huid en voor een gevoelige huid gebruik je yoghurt. Meng de basis met fruit of groente en je kunt zo je eigen gezichtsmasker maken. Laat je masker minimaal 5 minuten op en reinig je gezicht daarna met lauwwarm water.

6 X Voeding voor/op je gezicht

Aardbeien:  Deze heerlijk geurende zomerkoninkjes zitten vol met antioxidanten als vitamine C  en anthocyaan. Aardbeien reinigen en verstevigen je huid. Vooral voor een vette huid zijn aardbeien zeer geschikt. Natuurlijk stop je er ook een paar in je mond, want aardbeien zijn super lekker en caloriearm.

Avocado: Avocado is vochtinbrengend en dus erg fijn als je een droge huid hebt. Ook zorgt avocado voor een zachte huid.

Citroen: Het sap uit citroen is bacteriedodend en droogt de huid wat uit. Dit werkt super tegen puistjes!

Tomaat: Ik heb van die pigment vlekjes naast mijn ogen, en ik moet zeggen dat het echt minder wordt door er tomaat op te smeren. Ik had deze tip gekregen van mijn schoonheidsspecialiste. Tomaten helpen goed tegen vlekjes op je huid. Met een mengsel van een rijpe tomaat in stukjes, een eetlepel citroensap en een eetlepel havermout heb je in een handomdraai een masker om je huid te zuiveren.

Havermout: Meng wat havermout met amandelolie en scrub hiermee lekker je huid. Havermout werkt tegen een droge en vette huid.

Honing: Honing is goed voor een droge huid. Het is voedend, vochtinbrengend en heeft een herstellende werking. Honing heeft een antibacteriële en schimmelwerende werking.

Benieuwd naar lekker, gezond en verantwoord beleg voor op brood? Je leest het hier.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.