7 X Tips voor een gezonder paasfeest

Binnenkort is het alweer Pasen! Als je de supermarkt in loopt is dit goed te merken, al die verleidingen, paaseitjes, chocoladehazen en ga zo maar door. Hebben jullie al paaseitjes gekocht? Of een chocolade paashaas gesloopt? Ik heb zelf nog helemaal niks gekocht, maar wel gekregen en cadeau gedaan! Want ja, het ziet er toch ook wel erg leuk uit en die mooie gekleurde papiertjes, om helemaal vrolijk van te worden en dan heb ik het nog niet eens over de inhoud;-) Maar omdat we allemaal bezig zijn om fit te blijven en op ons eten te letten ga ik een paar tips geven om het paasfeest toch ietsje gezonder door te komen en na deze dagen niet ineens 3 kilo zwaarder te zijn.

Tips voor een gezonder paasfeest!

  1. Goede vrijdag tellen we niet mee, dus het paasfeest duurt eigenlijk maar 2 dagen;-) Bovendien zijn veel bedrijven op vrijdag dicht en sportscholen wel een paar uurtjes open! Ideaal dus om op je vrije dag even lekker te gaan sporten of een heerlijke wandeling te maken.
  2. Maak van je paasontbijt een paasbrunch! Dan heb je 2 maaltijden in een. Vaak slapen we met Pasen wel uit en dus ontbijt je ook later. Ideaal om er dan een brunch van te maken. Mocht je ’s middags dan toch weer trek krijgen, neem dan een bouillon soepje, rijstwafel of een stuk fruit.
  3. Kies in plaats van croissants, krentenbrood met spijs 0f bolletjes (dikmakers) voor crackers, rijstwafels of een eitje. Maak bijvoorbeeld een paashaas van fruit of met komkommers en wortel. gezonde paashaas
  4. Mocht je jezelf nou toch wel een croissantje, en/of een stukje krentenbrood willen gunnen, dan zou ik alles in kleine stukjes snijden. Eet rustig en geniet van je brunch. Als je kleinere stukjes snijd heb je het gevoel dat je meer eet. En sta af en toe stil bij wat je naar binnen stopt. Houd desnoods een eetdagboekje bij met pasen. Zo voorkom je dat je te veel calorieën naar binnen werkt.
  5. Denk niet het is feest, dus ik mag nu veel eten! Deze gedachte hebben veel mensen om maar helemaal los te mogen gaan met de feestdagen. Hierna krijg je toch weer een schuldgevoel. Beheers jezelf. Een paar paaseitjes moet best kunnen. Gun jezelf iets lekkers bij de thee, maar zet niet een heel schaaltje met eitjes neer, omdat je hier dan van blijft eten. 3 eitjes bij de thee is voldoende.
  6. Maak het gezellig in huis. Mijn moeder maakt er altijd al een feest van door de tafel mooi te dekken, mooie bloemen, leuke servetten, haasjes waar de eitjes in staan..noem maar op. Feest hoeft niet altijd alleen maar eten te zijn, de aankleding is ook feest.
  7. Maak na het eten een lekkere wandeling om wat extra calorieën te verbranden.

Ik hoop dat jullie allemaal fijne paasdagen hebben en iets hebben aan deze tips! Mocht je zelf nou nog een goede tip hebben dan lees ik deze erg graag in een reactie hieronder.

Liefs Rosa

Bron foto’s: Pinterest

Wil je iets lekkers, maar wel gezond op je (paas)boterham smeren? 5 x inspiratie voor gezond broodbeleg

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.