Is avocado gezond?

Is avocado gezond? Avocado’s, avocado’s, avocado’s. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Een burger van avocado, avocado met ei, avocado met zalm… Allemaal superlekker, maar is het nou wel zo gezond? Ik ging op onderzoek uit.

avocado gezond

Avocado-wist-je-dat

  1. Eén avocado bevat maar liefst 322 calorieën.
  2. De vitamine C en E in de avocado zorgen ervoor dat je huid meer zal stralen! Deze vitamine versnellen namelijk het vernieuwingsproces, waardoor je dode huidcellen makkelijk kwijtraakt. Zeg maar dag tegen alle wondermiddeltjes en dagcrèmes, avocado it is!
  3. Een avocado zorgt voor een lang verzadiging gevoel, daardoor heb je minder snel weer honger. Eet je een avocado in de ochtend, dan zal je later op de dag pas trek krijgen. Ideaal voor een drukke werk, school of kantoor dag.
  4. In een avocado zitten de stofjes luteïne en zeaxanthine. Deze stofjes verkleinen vooral op latere leeftijd de kans op oogaandoeningen.
  5. In een avocado zit 11 gram vezels. Dit is een derde van je dagelijkse behoefte. Het zorgt ervoor dat je darmflora in conditie blijft. Uit onderzoek blijkt dat vezels, onder andere door de verlaagde bloedsuikerspiegel,  een positieve relatie hebben met afvallen.

 

avocado gezond

Avocado receptideeën

  • Avocado on toast (variatie-tip: met ei of zalm), probeer ook eens dit receptje van Ellen
  • Guacamole, heerlijke basis voor een tortilla!
  • Avocadosalade met gerookte kip, jammie!
  • Avocado smoothie met banaan. Een lekker verfrissend tussendoortje, maar ook heerlijk als ontbijt met wat granola.

Is de avocado gezond?

De avocado past inderdaad in een gezond voedingspatroon. Het zit boordevol gezonde vetten. Zo gek is de avocado hype dus niet. Maar een gezond voedingspatroon is natuurlijk meer dan alleen gezonde ingrediënten. Zo is het belangrijk om afwisselend te eten, en ook is portiecontrole belangrijk. Zeker als het op avocado aankomt, want het is dan wel gezond maar het is ook een gezonde dikmaker.

Mis je informatie of heb je nog een gezond avocadorecept dat je met ons wilt delen? Laat het hieronder achter in de reacties!

Liefs, Michelle

Marlou is ook dol op avocado’s! Dit zijn haar favo recepten.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.