Stappen: Hoeveel calorieën krijg je binnen tijdens een avondje stappen?

Stappen doe ik graag. Ik ben elke week wel één of meerdere keren in de stad te vinden of ik heb een avondje thuis met vrienden waar ook de nodige alcoholische drankjes worden genuttigd. In de periode voor, tijdens en na de zomervakantie was dit aantal vooral erg hoog. Helaas begon ik dit ook aan mijn lichaam te merken omdat ik daarnaast veel minder sportte dan voorheen. Gelukkig zijn de tennistrainingen weer begonnen en begin ik het collegeritme weer op te pakken zodat ik daarnaast ook weer kan sporten. Zo verband ik de nodige calorieën ook weer en blijf ik fit! Hierdoor werd ik mij wel veel bewuster van de invloed hier alcohol heeft op je gewicht en vroeg ik mij af hoeveel calorieën ik binnenkrijg op een avondje stappen.

Alcohol tijdens het stappen

Als echte Groningse student drink ik meestal alleen maar bier op een avond. De hoeveelheid bier verschilt vaak maar meestal zit het toch echt rond de 15 biertjes. Dat een biertje 100 calorieën bevat klinkt niet heel veel maar met 15 biertjes op een avond zit je toch al op de 1500 calorieën! Als je trouwens tips wilt om minder calorieën binnen te krijgen, lees dan deze tips van Anouk. 

stappen

stappen

Snacks

Tijdens en voor een avondje stappen blijft het natuurlijk niet alleen bij het drinken van alcohol maar we worden ook de nodige snacks genuttigd. Vaak eet ik van te voren een goed vullende maaltijd (want op een lege maag drinken, daar wordt niemand blij van) die vaak ook bomvol calorieën zit. Gedurende de avond wordt er vaak een chipszak open getrokken en stokbroodjes met kruidenboter zijn ook altijd aanwezig. Na het drinken van alcohol krijg je veel sneller honger, met het resultaat dat je naar de pizza-, patat of shoarmatent gaat om je avondje stappen af te sluiten. Ik heb het geluk dat ik bijna nooit honger heb na een avondje stappen maar af en toe gaat het toch wel mis en eet ik een stukje pizza of een paar patatjes. Ik denk dat ik met de snackinname op ongeveer 600/700 calorieën zit.

stappen

Dance dance baby!

Gelukkig is er ook goed nieuws. Volgens onderzoek van Harvard Health Publications verbrandt iemand tussen de 55 en 70 kilo gemiddeld zo’n 370 calorieën met een uurtje dansen. Nog meer reden om helemaal uit je plaat te gaan en de hele avond door te dansen. Gemiddeld ben ik vier uurtjes in de stad te vinden. Als de muziek aan staat kan ik niet stil staan en ga ik helemaal los. Dat zal om +/- 1500 calorieën gaan. Nog niet genoeg om mijn calorie inname tegen te gaan maar wel in de goede richting. Dance dance dance!

stappen

Ik realiseer mij nu maar al te goed dat een avondje stappen veel invloed heeft op je gezonde lifestyle. Volgende keer zal ik komen met tips om je avondje stappen ook met minder calorieën tot een succes te maken. Ik ben benieuwd wat jullie van deze cijfers vinden. Gaat het er bij jullie ook zo aan toe? Laat het weten in de comments!

Liefs, Eva

De volgende met je brakke dag toch óók nog een pizza? Maak dan dit recept om de ‘schade’ te beperken.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
gezonde kookboeken
Gezonde kookboeken: dit zijn onze favorieten!

Het team van Followfitgirls is niet alleen super sportief, we zijn ook dol op koken en lekker eten! De ene...

Sluiten