Bananenbrood met kwark: smeuïg & healthy baksel

Dit bananenbrood met kwark is super smeuïg! In mijn vorige blog vertelde ik dat ik een groot fan ben van fitnessen, maar daarnaast vind ik het ook erg leuk om nieuwe baksels uit te proberen. Het liefste gezonde baksels met zo min mogelijk producten en het aller liefste producten die ik al in huis heb. Vandaag deel ik deze super easy, smeuïge bananenbrood met kwark met jullie!

Recept: Bananenbrood met kwark

Wat heb je nodig uit je eigen keukenkastje?

 • Blender of mixer
 • Bakblik
 • Oven

Ingrediënten voor het bananenbrood met kwark

 • 50 gram zelfrijzend bakmeel
 • 50 gram custardpoeder
 • 150 gram magere kwark (ik gebruikte Franse Magere Kwark)
 • 60 gram whey banaansmaak
 • 1 zakje bakpoeder
 • 2 eieren
 • 1 eiwit (ei zonder eigeel)
 • 3 rijpe bananen
 • Bakpapier of een beetje olie om het bakblik in te vetten (ik gebruikte bakpapier, aangezien je dan heel gemakkelijk het brood uit de vorm krijgt en je geen extra vet hoeft te gebruiken)

Bananenbrood met kwark

Zo maak je het bananenbrood met kwark

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 2. Blend alle ingrediënten in een blender. Dit is het beslag.
 3. Giet het beslag in een bakblik, niet vergeten in te vetten / bakpapier in het blik te leggen. Als je een siliconen bakvorm gebruikt is invetten niet nodig.
 4. Plaats het bananen-kwark-brood 45 à 50 minuten in de oven op 160 graden.
 5. Prik tijdens het bakken af en toe met een lange satéprikker in het brood om te zien of deze gaar is (is de prikker nog nat, dan is het brood nog niet gaar)
 6. *PIEP*PIEP*PIEP* (het geluid van je oven ;-) ) je baksel is klaar!
 7. Laat het bananen-kwark-brood even afkoelen en daarna kun je deze in plakken snijden en serveren!

Tip: Je kunt eventueel ook plakken invriezen en af en toe meenemen als tussendoortje.Bananenbrood met kwark

Makkelijk toch? En nog lekker ook. Bananenbrood met kwark kun je prima eten zonder beleg, de aardbeien en blauwe bessen heb ik vooral gebruikt ter decoratie!

Laat je me weten of het gelukt is? Eet smakelijk!

Liefs,
Laura
@Hipinthegym

Fan van dit baksel? Dan lust je misschien ook wel deze zwarte bonen brownie! 

Fit in 4 weken? Zo doe ik dat!

Ik krijg veel vragen over hoe ik fit blijf. Ik ben gek op sporten en ik ben Followfitgirls gestart om anderen te inspireren en te motiveren voor een happy & healthy lifestyle. Benieuwd naar mijn trainingsschema en voedingsplan? Lees snel verder!

bikinifoto marlou

Fit vanuit huis

Zoals je misschien weet ben ik groot fan van thuis sporten. Het kost niet veel tijd, het is goedkoop en je kunt (als je dit leuk vindt) je eigen workouts samenstellen. Ik sport inmiddels alweer een aantal jaar vanuit huis en inmiddels heb ik ook al weer heel wat workout video’s voor Followfitgirls opgenomen.

Ondanks dat ik niet aan de zware gewichten hang merk ik dat mijn lijf een stuk strakker en met name gespierder is geworden. In het begin trainde ik vooral met mijn eigen lichaamsgewicht en inmiddels gebruik ik ook regelmatig dumbbells of een kettlebell.

Dit, in combinatie met mijn fitnessmat en discipline heeft ervoor gezorgd dat mijn lichaam in een paar jaar tijd toch best is veranderd. Dat zag ik toen ik deze oude foto uit 2012 tegenkwam:

transformation tuesday

Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn

Ik krijg regelmatig mailtjes van meiden die het lastig vinden om gezond te eten. Of ze vragen of ik een voedingsschema voor ze wil samenstellen. Nu ben ik zelf geen voedingsdeskundige en zo wil ik me ook absoluut niet voordoen dus heb ik de hulp van personal trainer Danny Hut ingeschakeld.

We hebben onze krachten gebundeld en hij heeft een uitgebreid voedingsschema inclusief boodschappenlijstjes samengesteld. Ik was direct enthousiast want het zijn makkelijke gerechten waar je niet hele ingewikkelde ingrediënten voor nodig hebt (die ook nog eens super duur zijn).

Dit schema heb ik aangevuld met een compleet 4-weken workout plan en dit is samengevoegd in het e-book Hello new you! Fit, happy & healthy in 4 weken. 

De workouts in dit trainingsschema duren slechts 30 minuten en kun je vanuit huis doen.

hello new you

Fit in 4 weken?

Wil jij ook fit, happy & healthy worden in vier weken? Dan is ons e-book wellicht het laatste zetje wat je nodig had. Train met mijn workout schema’s vanuit huis en eet bewust en gezond met het voedingsschema van Danny Hut.

Ook delen de fitgirls hun persoonlijke motivatietips en hun do’s en dont’s op het gebied van sport, voeding en afvallen. Succes en veel plezier!

BESTEL HIER ONS E-BOOK HELLO NEW  YOU!

Liefs, Marlou

 

Ontvang healthy recepten & workouts in je inbox!

* verplicht

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Social media
Social media – De effecten van social media op mijn zelfbeeld

In mijn Transformation Tuesday kun je lezen dat ik trots ben op mijn behaalde resultaat tot nu. Toch vergeet ik...

Sluiten