Lovely legs? De voordelen van je benen trainen

Je benen trainen, you love it or you hate it. Persoonlijk kan ik zeggen: I love leg day! Ja, mijn benen trainen vind ik het leukste onderdeel van mijn hele trainingsschema. Niet alleen omdat ik er gespierde en strakke benen van krijg, maar een benentraining levert mij – en jou dus ook – nog veel meer op!

Mijn benen trainen

Ik vertelde je al over mijn liefde voor krachttraining en dat ik met een split schema train. Van de 5 trainingen volg ik 4 dagen dit split schema en ik puzzel het zo uit dat er in een week 2 x een leg day valt. Mijn benen trainen is niet per sé het makkelijkste om te trainen, want ik loop bijvoorbeeld altijd ‘te klooien’ met de hip truster. Ik vind mijn benen trainen vooral leuk omdat ik steeds zwaarder kan trainen. En dat merk ik! Resultaat is ook niet geheel onbelangrijk, toch? Tja, volgens mij wil elke vrouw wel gespierde en strakke benen en billen!

split schema

Voordelen van je benen trainen

Op een leg day train je niet alleen je benen want je maakt er nog veel meer spieren in je lichaam blij mee. Kijk maar:

 1. Balans & stabiliteit

  Sterke beenspieren verbeteren je stabiliteit en geven je een betere controle over je lichaam en dat is super handig bij volgens mij alles wat je doet: van sporten tot chillen op de bank.

 2. benen trainen
 3. Voorkom rugproblemen

  Op een leg day train je niet alleen je benen, je pakt je rugspieren gelijk ook aan! Dus als je snel last van je rug hebt, raad ik je zeker aan om naast je rug ook regelmatig je benen te trainen.

 4. Verbeter je sportprestaties

  Het maakt niet uit welke sport je doet, je benen gebruik je altijd (of zie ik nu een sport over het hoofd?). Sterke beenspieren komen bij elke sport dus goed van pas en tillen je sportprestaties to a next level.

 5. Calorie burner

  Op een pittige leg day verbrand je behoorlijk wat calorieën omdat het trainen van grote spieren je lichaam meer energie kost dan het trainen van een kleinere spierengroepen. Handig als je wilt afvallen, toch? Als je, net als ik wilt aankomen, kun je er rekening mee houden door juist wat extra te eten.

  benen trainen

 6. Lovely legs

  En last, maar zeker niet least levert leg day je lovely legs op! Die andere 4 voordelen zijn super handig, maar eerlijk gezegd ben ik vooral om deze reden zo dol op leg day. Leg day is perfect voor het shapen van je benen. Kom maar op dus!

Ben jij ook fan van leg day?

Is het trainen van je benen ook jouw favoriet of heb jij een andere spiergroep die jij het liefste traint?

Liefs, Lianne

Wist je dat op het YouTube-kanaal van Followfitgirls een speciale afspeellijst met workout video’s voor je benen en billen staat?

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
recept met zalm en spinazie
Recept: bladerdeeg pakketjes met zalm en spinazie

Een poosje geleden deelde ik op Instagram stories mijn eetdagboek. Als diner at ik bladerdeeg pakketjes met zalm en spinazie. Hier...

Sluiten