Fit voor de zomer met de Bikini Body Guide van Kayla Itsines!

Ik weet dat de titel ‘Bikini Body Guide Kayla Itsines: fit voor de zomer!’ klinkt alsof het een Tell Sell reclame is maar nee ik word niet betaald om dit trainingsprogramma te promoten. Ik ben alleen razend enthousiast over de Bikini Body Guide van Kayla Itsines en wil het graag delen met jullie!

Summer is coming

Voor je het weet is het tijd om jezelf in een bikini te hijsen en lekker bruin te bakken. Je wilt je natuurlijk goed en zelfverzekerd voelen of je nou de zomer doorbrengt op Vlieland of Jamaica maar wellicht ben je nog niet van je ‘kerstkilo’s’ af. Wil je op tijd in shape komen maar weet je even niet waar je moet beginnen? Met veel liefde introduceer ik de Bikini Body Guide (BBG)! In dit artikel vertel ik je meer over het programma uitleggen. Wie weet motiveert het jou ook wel om dit avontuur aan te gaan!kayla

Wie is Kayla Itsines?

Mocht je het gemist hebben: Kayla Itsines is een 23 jarige personal trainer uit Adelaide, Australië met Griekse roots en zij heeft een trainingsprogramma ontwikkeld die 12 weken lang duurt. Daarnaast heeft ze een guide ontwikkeld over voeding: Healthy Eating and Lifestyle Plan (H.E.L.P.) en ook heeft ze recentelijk de BBG 2.0 uitgebracht (weken 13-24). Je kunt het programma dus 12 weken volgen en uitbreiden naar 24 weken als je er geen genoeg van krijgt. De doelgroep is eigenlijk alle vrouwen die een bikinilichaam willen. Kayla zegt niet specifiek hoe een bikini body eruit moet zien of wat het ideale gewicht moet zijn.

In haar eigen woorden is een bikini body ‘the state or mind where you are confident and feel good about YOU’.

Dit vind ik erg prettig aan het programma want het stimuleert je niet alleen om een gezonde levensstijl waarin je gezond eet en regelmatig sport, maar ook om van jezelf te houden. Kayla heeft veel inspirerende blogs en quotes en geeft regelmatig peptalks om iedereen te motiveren. Inmiddels heeft ze een immens imperium opgebouwd op Facebook en Instagram. De transformaties zijn echt ongelooflijk!

Bikini Body Guide Kayla Itsines: wat houdt het programma in?

Er staan drie soorten workouts in de BBG: resistance training, cardio training en rehabilittion training.

  • Resistance training is een krachttraining in combinatie met cardio waarbij lichte gewichten worden gebruikt.
  • Er zijn twee soorten cardio trainingen: LISS (low intensity steady state) waarbij je 30-45 minuten lang stevig wandelt of fietst, en HIIT (high intensity interval training) waarbij je 10-15 minuten interval sprints doet of 15 minuten een aantal oefeningen 30 seconden non stop doet en 30 seconden je rust pakt.

Per week doe je 3 resistance trainingen (armen, benen, buik, cardio of full body) en 3 LISS trainingen. Naarmate je verder komt in het programma zullen er beetje bij beetje meer trainingen per week bijkomen. HIIT wordt in de laatste 4 weken aan de trainingen toegevoegd. Na 12 weken zul je een prachtig bikini lichaam hebben waar je zelfverzekerd over en trots op bent!

Het voedingsplan

Het voedingsplan van Kayla bestaat uit recepten, voedingsschema’s en heel veel uitleg over voedingsstoffen en wat een gebalanceerde eetgewoonte inhoudt. Het is vergelijkbaar met de Schijf van Vijf waarbij ze veel nadruk legt op het belang van koolhydraten. Ik denk dat zij weet dat er heel wat dames zijn die koolhydraten als boosdoeners zien en wil deze mythe de wereld uit helpen.

Hieronder zie je een aantal van mijn persoonlijke favoriet before & after foto’s van vrouwen die het programma volgen.

Schermafbeelding 2015-03-06 om 23.28.50

Schermafbeelding 2015-03-06 om 23.29.50

Schermafbeelding 2015-03-06 om 23.31.52

Schermafbeelding 2015-03-06 om 23.30.36

Schermafbeelding 2015-03-06 om 23.33.22

Schermafbeelding 2015-03-06 om 23.31.01

Wat vinden jullie ervan? Ga je eraan beginnen of ben je nog niet overtuigd? Of ben je benieuwd naar mijn persoonlijke ervaringen en before & after foto’s? Hou de site in de gaten!

Groetjes, Mandy

Wil jij fit, happy & healthy worden in vier weken? Dan is ons e-book Hello New You wellicht het laatste zetje wat je nodig hebt.

Ontvang healthy recepten & workouts in je inbox!

* verplicht

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
1 huis, 2 zussen, 10 voordelen

Misschien zagen jullie het al voorbij komen op instagram. Denise en ik wonen sinds kort samen. Mijn bf en ik...

Sluiten