Bodytec, super training in maar 20 minuten!

Miha Bodytec (de officiële benaming) bestaat al meerdere jaren en is ontwikkeld in Duitsland. De laatste tijd merk je dat Bodytec in Nederland steeds populairder wordt en de lessen steeds meer worden aangeboden. Super leuk als je het mij vraagt, helemaal omdat ik sinds kort ook Bodytec lessen geef. Benieuwd wat Bodytec is en wat het met je doet? Lees dan snel verder . . .

Wat is Bodytec?

Bodytec is een innovatieve trainingsmethode die gebruik maakt van een EMS-apparaat (Electro Muscle Stimulation) dat ontwikkeld werd vanuit bestaande en veel gebruikte EMS apparatuur.

In mijn eigen woorden: tijdens een Bodytec training worden de spieren extra getriggerd door elektrische stimulatie. Op je spiergroepen worden verschillende ‘snoertjes’ bevestigd, zodat je de impulsen goed voelt.

Deze trainingsmethode die afkomstig is vanuit de topsport en wordt ook toegepast bij revalidatie en fysiotherapie. Dit wil zeggen dat Bodytec voor iedereen geschikt is, met of zonder blessures.

Een Bodytec training duurt maar 20 minuten, Deze 20 minuten staan voor 3 uur intensief sporten! Ideaal voor als je geen zin / tijd hebt om lang in de sportschool te staan. 20 minuten zijn ook voldoende, aangezien er door de stimulatie veel van je spieren wordt gevraagd.

Tijdens de Bodytec workout wordt de intensiteit van het EMS-apparaat door de trainer op jou afgesteld. Zo kunnen bepaalde spiergroepen, die je extra getriggerd wilt hebben, zwaarder worden gezet dan andere spiergroepen. Bijv. wanneer je ergens een blessure hebt, dan wordt de intensiteit daar minder zwaar gezet dan bij de overige spiergroepen. Een training wordt in de meeste gevallen gegeven aan 1 tot 3 personen, zo heeft de trainer veel persoonlijke aandacht voor jou.

Wat doet Bodytec?

Met Bodytec behaal je snel en effectief resultaat op het gebied van huidverjonging, contourverbetering, afslanken, spierkracht en gezondheid. Dat wil niet zeggen dat je naast de trainingen niet op je voeding moet letten. Ga of blijf je veel en slecht eten, dan zal de Bodytec minder effect hebben. Voor het beste resultaat is het belangrijk om gezond te leven. Natuurlijk is het geen probleem om zo nu en dan iets lekkers te nemen, maar net als bij alle andere sporten: doe het met mate!

Tijdens de Bodytec training krijg je special zwart ondergoed aan. Hier overheen komt een jasje (soort bodywarmer) met verschillende stroomdraadjes. Om je billen, benen en armen komen banden waar de stroomdraadjes van het jasje op worden vastgezet. Vervolgens wordt je aangesloten op het EMS-apparaat d.m.v. een stekker aan het jasje. Via het EMS-apparaat wordt de intensiteit opgevoerd door de trainer. De trainer vertelt je welke oefeningen moeten worden uitgevoerd.

Bodytec duurt maar 20 minuten, ideaal voor het drukke leven!

Waarom Bodytec?

De krachtige spiercontracties stimuleren de productie van collageen en de doorbloeding van de huid. Positieve effecten van Bodytec zijn dat het gewicht en het vet aanzienlijk vermindert en de stofwisseling verhoogd. Veel vrouwen en soms ook mannen hebben last van vetbulten op o.a. de taille en heupen, ook deze worden tijdens de trainingen bestreden. Spieren worden mooier zichtbaar met een betere definitie en stevigheid. Ook wordt cellulite flink bestreden. (Bron: Bodytec Westland)

Bodytec in het kort

 • geschikt voor jong en oud, man en vrouw
 • afvallen
 • stimuleert de stofwisseling / verbranding van vet
 • figuurcorrectief trainen op de BBB zones
 • vermindert cellulite / osteoporose / spataderen
 • gladde stevige huid, omvangverlies en trainen in 1 programma
 • verbetert de doorbloeding van huid en spieren
 • spiergroei / kracht toename
 • vermindert blessures (o.a. rug- schouderklachten)
 • bindweefsel versteviging door collageen en elastine aanmaak
 • bevordert afvoer van afvalstoffen
 • verhoogt de conditie / uithoudingsvermogen / vitaliteit
 • In shape komen tijdens een maar 20 minuten training
 • Personal training / begeleiding

Naar Bodytec is al heel wat onderzoek gedaan, hieruit zijn de volgende conclusies gekomen

 • 87% van de deelnemers melden enthousiast duidelijk zichtbare effecten op het figuur; ze kregen een aanzienlijk positiever beeld van hun lichaam.
 • 89% voelde zich steviger en strakker na de training.
 • De training verminderde het percentage lichaamsvet met maximaal 4% binnen 6 weken EMS training.
 • Vrouwen verloren gemiddeld 1,5 cm van hun taille en heupen.
 • Mannen verminderden hun buikomvang met maar liefst 2,3 cm – waarbij steeds gelijktijdig een spieropbouw van 1-2 cm op benen, bovenarmen en borst werd gemeten.
 • Mensen met overgewicht verloren gemiddeld 3,5 kg en 9% lichaamsvet, evenals 6,5 cm in de taille en 2 cm van de omtrek van hun bovenarm na slechts 13 weken training.

Kortom, Bodytec biedt alles in 1!

Bodytec, wat is het en wat doet het? - training

Mijn Bodytec ervaring

Zelf Bodytec ik nog niet heel lang, maar ben ik wel al heel enthousiast over de trainingen met je lichaam doen. Ik voel me fitter en merk dat mijn spieren beter op spanning komen. Bodytec doe ik 1 à 2x per week en hiernaast fitness ik nog 2 à 3x per week. Ik merk dat ik tijdens normale trainingen mijn spieren veel beter voel en dat de spieren positief worden getriggerd. Tot nu toe vind ik de combinatie van Bodytec met fitness super en ben dan ook benieuwd wat dit over een tijdje voor mij shape doet!

Bodytec jij ook? Of wil je het eens ervaren? Stuur me gerust een berichtje voor een GRATIS proefles.

Liefs,
Laura

Heb jij de andere sporttrends van 2018 al gezien? Check ze hier! 

 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Hoi, mijn vriendin en ik willen graag een proeflesje volgen maar waar is dit?

 • Eerke van Bommel schreef:

  Ik zou ook graag een proefles en wat meer informatie willen.

 • Hoi Laura!

  Ik zou graag wel eens zo’n lesje willen proberen! Waar is dit mogelijk?

 • Saskia schreef:

  Lijkt me wel interessant om n keer uit te proberen. Ik zou wel wat meer informatie willen

 • Sophie schreef:

  Ha Laura,

  Lijkt me ook erg interessant om een keer te proberen met een vriendin van mij. Zou ik ook wat aanvullende info kunnen ontvangen?

  Groet,
  Sophie

 • Renee van Vliet schreef:

  Hi Laura,

  Ik ontvang ook graag meer informatie over deze techniek en zou graag eens een proefles willen proberen.
  Ik hoor graag van je.

  Groetjes van Renee

 • Goedemorgen Laura.
  Op de fbgroep over apneu lees ik over het probleem van wakker w orden met stijve nek/spier aan bv rechterkant nek. Hiervoor wordt bodytec aanbevolen. Ik had hier nog nooit van gehoord. Kan het ook plaarselijk werken? Afvallen is leuke bijkomstgheid:)
  Ook in noord-holland mogelijk?
  Zie uit naar je reactie,
  Groet Hannie

Reageren

Your email address will not be published.