3 X Boerenkool anders

Boerenkool is onze eigen superfood. Gewoon eentje van Hollandse bodem met weinig (zeg maar gerust niets) exotisch, maar minstens zo gezond als de acai en goji bessen die van ver komen. Nu kennen we waarschijnlijk allemaal wel de boerenkool stampot van ‘vroeger’. Bij ons thuis was hij in de winter in ieder geval vaste prik. Vaste prik was ook dat er zo’n dikke Unox rookworst bij werd geserveerd.

Toen ik laatst weer bij mijn ouders aanschoof voor een ouderwets avondmaal vond ik dit stiekem best wel weer lekker, maar thuis sla ik deze gerechten toch liever over. Gelukkig kunnen we met boerenkool nog veel meer kanten op en daarom deel ik vandaag drie lekkere Boerenkool Anders recepten met je!

1. Pasta met boerenkool

Albert Heijn weet precies waar wij Nederlanders behoefte aan hebben en dat bewijzen ze maar weer eens met dit fijne receptje. Pasta met boerenkool en zongedroogde tomaat; hoe lekker klinkt dat? Ik ga hem binnenkort zeker eens uitproberen. Uiteraard kun je een aantal ingrediënten ook vervangen voor een alternatief (denk aan een volkorenpasta). Het recept vind je hier.

2. Salade met boerenkool

Als we het hebben over iemand die weet waar wij Nederlanders behoefte aan hebben, kunnen we Uit Pauline’s Keuken natuurlijk niet overslaan. Zij plaatste het recept van deze Ceasarsalade Anders en zo zien we maar weer hoe veelzijdig boerenkool eigenlijk is! Klik hier voor het recept.

3. Chips van boerenkool

Chips valt doorgaans dan misschien niet onder de categorie ‘gezonde voeding’, maar ik denk dat het tijd is dat we daar verandering in brengen. Moeten we natuurlijk wel die zakken in de supermarkt even laten staan en zélf aan de slag gaan. Met boerenkool bijvoorbeeld! Hier lees je hoe je boerenkool chips maakt.

Hebben jullie nog gerechten met boerenkool die we zeker moeten proberen? Laat het ons weten!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.