Chiapudding met bramencoulis

Deze chiapudding met bramencoulis moet je echt eens proberen! Heel simpel, lekker maar ook ontzettend voedzaam. Chiazaad bevat maar liefst 20 gram eiwit per 100 gram en is daarom een goed alternatief voor zuivel/vlees binnen een plantaardig dieet. Ook 33 gram vet waarvan 30 meervoudig onverzadigd, dus dat zijn de goede vetten. Maar net als bij andere ‘super foods’ is dit ook een gezonde dikmaker. Geniet, maar ben je hiervan wel bewust! Hieronder lees je wat je nodig hebt en wat je moet doen om deze chiapudding met bramencoulis te maken.

Een coulis is een vrij dikke saus die gemaakt is van gepureerd voedsel. Deze kan bestaan uit vlees, vis, (gekookte of rauwe) groenten en fruit.

Recept: Chiapudding met bramencoulis

Wat heb je nodig?

  • 400 ml ongezoete rijstmelk
  • 3 theelepels agavesiroop
  • 100 gram chiazaadjes
  • Schil van 1 citroen
  • 150 gram bramen
  • Voor de garnering: muntblaadjes en een paar losse bevroren bramen

Zo maak je de chiapudding met bramencoulis

Doe de rijstmelk en de chiazaadjes in een schaaltje (of leuke weckpot!) en zet een avond van te voren in de koelkast. Om de coulis te maken stop je de agavesiroop, de citroenschil en de bramen in de blender tot het een glad geheel is. Haal dit dan vervolgens door de zeef en zet, net als het andere schaaltje, een avond van te voren in de koelkast. De volgende dag doe je de coulis over de chiapudding en top je het af met de muntblaadjes en bevroren bramen.

Chiapudding
Uiteraard kan je dit recept ook maken met andere bessen. Je kunt dan de bramen vervangen voor blauwe bessen of ander rood fruit. Laat je me even weten of het is gelukt? En natuurlijk ook wat je er van vond!

Liefs, Sofie

Heb je eters en wil je een mooie salade als voor- of bijgerecht? Probeer dan eens deze Pink Salad van Ana! Als lunch trouwens ook een aanrader.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.