Cottage cheese recepten: 5 x lekker, fris & gezond

Met Cottage cheese (ook wel Hüttenkäse) kun je in de keuken eindeloos variëren en de lekkerste en gezondste maaltijden maken. Als ontbijt, lunch, avondeten of als snack; met deze jonge frisse kaas kan ik op elk moment van de dag wel uit de voeten. Wat ik dan zoal maak? Wat dacht je van deze 5 frisse en gezonde recepten? Ik vind ze onweerstaanbaar lekker!

Lekker, fris & gezond

Op cottage cheese raak ik nooit uitgekeken (of kan ik beter uitgegeten zeggen ;-) ), maar vooral in de zomer vind ik het heerlijk om er van alles en nog wat mee te maken. Zodra ik zie dat de bodem van het bakje ‘gezond, lekker en fris’ in het zicht is, ren ik (bij wijze van spreken) naar de supermarkt om een nieuwe voorraad in te slaan.cottage cheese

Cottage cheese is niet alleen super lekker, er zit nauwelijks vet in, is koolhydraat- en caloriearm en barst van de eiwitten.

Deze hele jonge kaas past dus prima bij een gezonde en sportieve levensstijl. Zoals ik al zei kun je er in de keuken eindeloos mee variëren. Eerlijk gezegd had ik wel tig recepten kunnen opnoemen, maar om het niet te langdradig voor je te maken heb ik me (netjes) ingehouden met deze 5 recepten met cottage cheese als resultaat.

5 x Cottage cheese recepten

 1. Crispy crackers met avocado, radijsjes & peper

  cottage cheese crackersNiet alleen op een (geroosterde) boterham is het lekker, ook op een crispy cracker smaakt cottage cheese onweerstaanbaar lekker.

 2. Frisse bleekselderij met tuinkers

  cottage cheese bleekselderijIn zo’n 10 minuten tover je een paar ‘saaie’ stengels bleekselderij om in een frisse snack of borrelhapje.

 3. Zomersalade met spinazie & gerookte kip

  cottage cheese zomersaladeDe spinazie geeft de zomersalade een knapperige bite, met als finishing touch een frisse dressing van cottage cheese en citroen.

 4. Komkommersushi met zalm

  cottage cheese sushiMet een portie sushi maakt je me altijd blij en al helemaal met deze frisse komkommersushi!

 5. Gevulde paprika’s met wilde rijst, tomaat & aubergine

  cottage cheese gevulde paprikaZiet het er niet feestelijk uit, zo met al die kleurtjes? Als ik de gevulde paprika’s alleen al op m’n bord zie liggen word ik helemaal blij.

Ook fan?

Ben jij net als ik ook zo’n fan van cottage cheese? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw favoriete recept. Laat je het me weten in een reactie hieronder? Super leuk!

Weet je wat ook lekker met cottage cheese is? Een salade met rode kool, sinaasappel & cottage cheese

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.