Review: Crossfit training met Followfitgirls!

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een super gezellige Fitgirl Meetup! Eens in de zoveel tijd spreken we met z’n allen af om lekker te sporten, bij te kletsen en foto’s te maken voor de site. Dit keer was het aardig last minute waardoor helaas niet iedereen erbij kon zijn maar desondanks was het een erg geslaagde dag.

Mandy was de organisator dit keer (thanks girl!) en regelde een crossfit training bij Crossfit Hofplein in Rotterdam. Terwijl ik dit typ heb ik nog steeds spierpijn.. damn! Het was best pittig maar zo leuk! Met name de ’toes to bar’ oefening in de ringen heeft er bij ons allemaal aardig ingehakt.

“Maar jij bent toch een fitgirl? Hoezo heb je spierpijn?” Deze opmerking kreeg ik gister op mijn werk. Het zou niet best zijn als wij ‘fitgirls’ nooit meer spierpijn zouden hebben. Eigenlijk schijn je om de 8 weken je trainingsprogramma aan te passen zodat je spieren niet gewend raken aan een workout. Ik doe momenteel al bijna drie weken elke ochtend High Intensity Interval training en dat is toch wel even wat anders dan crossfit.

Na de warming up gingen we aan de slag met het echte werk. Onze training zag er als volgt uit:

Skills: (ring) Toes to bar

Strength: 5 x 5 Back Squats

Amrap 8:

  • 3 Pull ups
  • 5 Push ups
  • 7 Box Jumps

Amrap 8:

  • Back Squats
  • Burpees

Amrap staat voor ‘as many reps as possible’. Ik heb een tijdje geleden met Rosa ook een Crossfit Training gedaan maar ik moet eerlijk zeggen dat die lang niet zo pittig was als deze. Ze zouden wel gedacht hebben: die fitgirls gaan we eens even lekker laten zweten!

Crossfit training – een impressie

Benieuwd hoe deze training eruit zag? Bekijk de vlog hieronder:

 

De kleding die we tijdens onze Meetup droegen is van Röhnisch. Een super gaaf merk uit Zweden met vooral heel veel blije, vrouwelijke prints. De bloemenprint van deze collectie zorgde wel voor een mooi contrast in deze stoere crossfit gym.

rohnisch sportkleding rohnisch crossfit training crossfit training

Bedankt Crossfit Hofplein voor de heerlijke training en GYS Rotterdam voor de beste vegetarische kapsalon ever!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.