De Fitjourney naar mijn Bikini Body

In mijn vorige artikel heb ik jullie een introductie gegeven over de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Heb je het nog niet gelezen en ben je benieuwd wat het is? Lees het dan hier. Mijn persoonlijke ervaringen zal ik nu met jullie delen: The Love & The Mwehh. Keep in mind dat dit dus echt mijn eigen ervaringen zijn en dat andere meiden misschien een hele andere kijk op dit programma hebben. Nou daar gaan we!

De eerste keer dat ik de naam ‘Kayla Itsines’ hoorde was in juli 2014. Mijn vriendinnetje Marleen appte me of ik interesse had om samen met haar en nog een aantal meiden de e-books te kopen. Ik twijfelde heel erg want ‘waarom zou ik hieraan beginnen?’ vroeg ik aan mezelf. Ik ben in het verleden al zovaak aan een sport of een sportprogramma begonnen maar ik hield het toch niet lang vol. Bovendien was het al juli en ik zou toch nooit meer een strak lichaam kunnen krijgen voordat ik naar Griekenland zou gaan de maand erop. Toch ging ik in op haar voorstel met de intentie om na mijn welverdiende vakantie ermee te beginnen (nadat ik dus iedere dag 3 broodjes pita gyros met patat en tzatziki en een mixed grill schotel naar binnen heb gewerkt). Ik heb geen idee waarom het zo lang duurde maar ik opende de e-books (BBG 1.0 & H.E.L.P) pas ruim 4 maanden nadat we het hadden aangeschaft. Iedere dag zag ik prachtige before & after foto’s voorbij komen maar op de een of andere manier stond het zo ver van me af. Ik dacht alleen maar ‘ik wou dat ik haar lichaam had’ en ‘ik wou dat mijn buik zo plat was’ maar nooit kwam het in me op om zelf het roer om te gooien. Een mooi strak lichaam hebben zoals Kayla hieronder was slechts een illusie (waar ik wel elke dag aan dacht).

428d0_24327D5000000578-2882311-image-a-1_1419136487152

Poging nummer 1

Eindelijk op 9 november 2014 ging de knop op: Ik stopte met roken en begon met de BBG. Om eerlijk te zijn begon ik niet omdat ik een gezondere levensstijl wilde maar ik wilde in mijn jurk passen voor een bruiloft in december (de rits kon niet dicht). Pas toen ik eenmaal goed bezig was begon ik het te waarderen en het een ‘nieuwe gezonde levensstijl’ te noemen. De eerste trainingen van de BBG waren vre-se-lijk! Mijn broertje steunde me mentaal maar ik haatte mezelf, Kayla, de burpees en het leven in het algemeen. Ik was chagrijnig, misselijk, duizelig en kon het bloed in mijn mond proeven. Na twee weken ging het steeds beter. Toen ik begon kon ik geen enkele push up en in week 3 kon ik er 6 achter elkaar! Vanaf week 4 werd alles steeds makkelijker maar helaas bezeerde ik mijn onderrug tijdens de tweede training van week 6. Ik ben toen gestopt met sporten (ook omdat het kerstvakantie was) en at ik weer alles wat los en vast zat. De jurk paste ik inmiddels perfect en ik dacht ‘ik begin ooit wel weer’. Gelukkig kondigde Kayla toen aan dat ze met de Kayla Movement (#thekaylamovement) zou beginnen op 5 januari 2015. Op deze dag zouden alle BBG meiden over de hele wereld (opnieuw) beginnen en wordt er samen 12 weken lang keihard gestreden. Ik besloot dat ik hieraan mee ging doen!

IMG_9906

Poging nummer 2

Inmiddels is het alweer maart en begin ik volgende week aan week 10! Het gaat heel erg goed en ik voel dat mijn lichaam steeds sterker en strakker wordt. Ik kan nu met gemak 20 push ups achter elkaar doen en 15 push ups met mijn voeten op een bankje (declined push ups). Iedere avond slaap ik met een fijn gevoel wetende dat ik de volgende dag stipt om 9 uur in de sportschool ben. Het is wel duidelijk dat ik de BBG fantastisch vind maar natuurlijk zijn er ook bepaalde dingen die wat minder zijn. Daarom heb ik twee lijstjes gemaakt wat ik leuk vind en wat ik minder leuk vind.

The Love:

 1. Als er een ding is wat je moet weten dan is het het volgende: HET WERKT ECHT! Nooit eerder ben ik zo enthousiast geweest over een sportprogramma en ik ben zo blij dat ik vooruitgang heb geboekt. Ik kan niet wachten tot ik op het strand in een bikini kan huppelen zonder dat alles blubbert! Op de foto hieronder ben ik in week 4 van de Kayla Movement.

IMG_0850

 

 1. Alle workouts kun je thuis doen. Je moet alleen een beetje creatief zijn met de sportattributen. In plaats van gewichtjes kun je flessen water van een liter of 1,5 liter gebruiken. Het kan echt allemaal. Geen sportschool abonnement hebben is echt geen excuus meer om niet te sporten.
 2. De resistance workouts duren maar 28 minuten (3x per week). Ik vind het fijn dat ik niet 3 uur in de sportschool moet zwoegen om resultaten te zien.
 3. De BBG is een e-book dus je kunt het openen op je telefoon, iPad, laptap of je kunt het printen. Ik vind het heel handig dat ik niet een heel boek mee moet sjouwen.
 4. De BBG gemeenschap op Facebook en Instagram werkt ontzettend motiverend! Er zijn miljoenen dames die dit programma doen. In de sportschool zie ik elke dag wel iemand anders die ook de BBG volgt.
 5. Ik waardeer de eerlijkheid en openheid van Kayla heel erg. Er zijn geen quick fixes, er zijn geen detox drankjes of wondermiddelen. De enige manier is keihard werken door regelmatig te sporten en een om een strak lichaam te krijgen.
 6. De resultaten! Ik ben zo blij met de vooruitgang zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Ik zit lekkerder in mijn vel, ik ben veel sterker en ik pas weer oude kleren die ik heel lang niet meer paste. Hieronder zie je mijn vooruitgang na 8 weken van de Kayla Movement.

 

IMG_2273

 

 

The Mwehh:

 1. De prijs. Ja, ik ben hier heel eerlijk in. Ook al ben ik ontzettend enthousiast over het hele programma, ik vind dat de e-books te prijzig zijn ($69,95 AUD voor elk boek). Als je alle drie de e-books (BBG 1.0, BBG 2.0 en H.E.L.P.) zou aanschaffen dan ben je meer dan 200 dollar kwijt. Als de e-books goedkoper zouden zijn dan zouden meer mensen het kopen (in plaats van het te downloaden of op Marktplaats te kopen). Kayla profileert haarzelf als iemand die alle vrouwen over de hele wereld wil helpen maar dat kan dus alleen als al deze vrouwen meer dan 200 euro ervoor over hebben.
 2. De BBG vergeet belangrijke spiergroepen zoals de (onder)rug en de schouders. In dit programma focussen we voornamelijk op de buik, benen en armen. Er zijn wel een aantal full body workouts maar er wordt geen nadruk op de rug en schouders gelegd. Ik wil ook heel graag net als de rest niets liever dan dat mijn buikspieren zichtbaar worden maar ik train mijn schouders en rug nog extra in de sportschool om het allemaal in balans te houden.
 3. Voor sommige vrouwen is de BBG magisch voor hun achterwerk maar voor mij heeft het niets veranderd. Als je al een grote booty hebt dan zul je merken dat het strakker en ronder wordt maar als je begint met een booty die zo plat is als een strijkplank zoals ik, dan raad ik je aan om extra oefeningen te doen.

Het voedingsplan van Kayla Itsines volg ik niet. Het is niet omdat het niet educatief is of omdat het slecht is maar het meeste wat erin staat wist ik al wel maar ik deed er nooit wat mee. Het boek is zeer handig als je vrij weinig over voeding weet. Alle recepten die ik gebruik zijn van Instagram, google, mijn mama of van mezelf. Ik tel mijn calorieën niet maar gebruik wel de MyFitnessPal app om de balans van mijn dagelijkse inname koolhydraten, vet en proteïne bij te houden.

Wat vinden jullie van de BBG? Lijkt het je wat? Ben je al bezig of ga je het ook doen? Laat het me weten! Welk sportprogramma je ook volgt, het meest belangrijke is discipline en doorzettingsvermogen hebben! Volg me op Instagram voor meer BBG foto’s en filmpjes en tag mij als je before & after foto’s gaat uploaden!

Lees ook: 10 redenen waarom jij nog geen bikini body hebt


New collections spring 2015 Image Banner 728 x 90

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Jolijn schreef:

  Wauw!! respect voor jouw doorzettingsvermogen! Je mag trots op jezelf zijn!

 • Hey Mandy,

  Super leuk artikel! en wauw je resultaten zijn echt super. Ga zo door! Liefs, Rosa

 • Wow wat een goede resultaten heb je behaald! Ik ben ook erg benieuwd, ik heb de BBG via Marktplaats digitaal gekocht voor 2 euro, misschien een tipje?
  Maar ben er nog niet aan toegekomen om het te laten afdrukken (ik heb geen printer) en te gaan uitvoeren. Maar als ik dit zo zie, moet ik het toch maar eens gaan doen!

  • Thanks Ellen! :) Ik heb alle boeken al maar het is inderdaad een goede tip! Dus dames die de boeken nog niet hebben maar graag willen, lees Ellen’s tip hierboven haha!

 • Sophie schreef:

  Wat heerlijk inspirerend om te lezen!! Ik baal er wel ontzettend van dat die boek en zo duur zijn, zeg… Dacht eindelijk een sportprogramma gevonden te hebben dat me aanspreekt, kost het meteen een klein fortuin!

  En wauw, wat een resultaat!! Zat enigszins sprakeloos naar mijn scherm te staren!! Goed bezig!

  • Dankje Sophie! Ik dacht precies hetzelfde over de prijs. Daarom is het handig om de kosten te delen met vriendinnen of het maar “tweedehands” te kopen. Mocht je erin willen investeren en eraan beginnen, let me know! Succes! liefs, Mandy

 • Je mag trots zijn hoor! Ik herken mezelf heel erg in je verhaal! Toevallig heb ik gisteren de BBG’s maar uitgeprint en ingebonden zodat ik het niet makkelijk vergeet aangezien het boek nu gewoon op mijn tafel ligt!

  Ik heb wel 2 vraagjes! Sport jij hiernaast ook of doe je alleen het Kayla programma én volg jij je strikt aan het H.E.L.P. programma. Zelf ben ik namelijk niet zo’n enorme fan van al die voedselschema’s, omdat ik daar makkelijker mee stop als ik een programma heb afgerond! :)

  • Oh haha. Ik heb niet goed gelezen zie ik al. Het H.E.L.P. programma doe jij dus ook niet! Dan heb je helemaal mooi resultaat geboekt!

  • Hi Eline :) Dankje en fijn dat er herkenning is zeg!! Buitenom de BBG trainingen doe ik ook booty building oefeningen met zware gewichten (squats met 50+ kg bijv) en train ik mn (onder)rug en schouders met apparaten in de sportschool. De BBG is opzich genoeg hoor voor de meeste dames en de resultaten zijn verbluffend ook zonder de bil, rug en schouderoefeningen! Ik ben alleen 1. ontzettend onzeker over m’n platte achterwerk en 2. ik wil per se pull ups en chin ups kunnen dus daarom train ik deze spiergroepen apart. De bil, rug en schouderoefeningen combineer ik samen met de dagen waarop ik LISS doe. Mijn sportschema ziet er ongeveer zo uit:

   Maandag: Resistance 1
   Dinsdag: LISS (45 min lopen op de band bijv) en bil oefeningen met zware gewichten
   Woensdag: Resistance 2
   Donderdag: LISS en schouder en rug oefeningen (pull up machine bijv)
   Vrijdag: Resistance 3
   Zaterdag: LISS en bil oefeningen met zware gewichten
   Zondag: Rust

   Tot week 4 deed ik alle BBG workouts thuis want ik had nog geen sportschool abonnement. Dat was ook prima te doen maar ik had me toch maar ingeschreven want ik heb thuis niets wat zwaarder is dan 50 kilo om mee te squaten. Ja ik kan wel met mijn vriend op m’n rug squaten maar dat is niet echt compact haha!

   Ik volg geen enkel voedselschema want ik hou me daar toch niet aan. Ik heb de HELP guide gelezen maar ik kon er zelf niet zoveel uit halen. Zoals je kon lezen zijn mijn recepten van Instagram, google of mijn mama! Belangrijk is dat je veel over voeding moet lezen om zo kennis op te doen wat gezond is en wat niet, vaak eet in kleine porties EN discipline moet hebben om ‘nee’ te zeggen als mensen je een stuk cheesecake of een patatje oorlog aanbieden. Dan kom je al een heel eind !

   Succes en laat me weten hoe je journey gaat! En als je nog vragen hebt, gewoon een berichtje achterlaten he!

   Liefs

 • Helemaal geinspireerd door je verhaal! Heb de BGG via een vriendin weten te bemachtigen vandaag. Ik begin maandag! Kan niet wachten :D

  • Super Robin! Niet gedemotiveerd raken als het niet lukt in het begin. You can do it! Als je nog vragen hebt, let me know! :)

 • Leanne schreef:

  Wow, ik geloofde hier nooit in. Maar nu ik jouw resultaten zie ben ik echt super enthousiast. Ik ben in de afgelopen twee jaar zo’n 10 kg aangekomen en voel me erg onzeker en wil die 10 kg er graag weer af hebben. Vaak heb ik niet de motivatie om door te gaan en stop ik weer. Ik heb nu meteen de ebooks besteld via de tip op Marktplaats en ga vandaag beginnen! Bedankt voor de inspiratie en ik hoop dat ik het vol ga houden dit keer. Het motiveert mij al heel erg om te zien dat jij echt resultaat boekt en dat het geen onzin is!

  • Wat fijn om te horen Leanne! Ik weet precies hoe je je voelt want zoals je had gelezen geloofde ik er zelf ook nooit in. Daarom vind ik het zo fijn dat ik voor Followfitgirls mag bloggen zodat meer mensen erin geloven. Bij de before en after foto’s die je op internet ziet weet je nooit of het echt is en vaak staat het ver van je af “goh ik moet toch echt een keer beginnen”.

   Ik wens je heel veel succes, geef nooit op en laat me weten hoe het gaat :) Liefs!

   • Leanne schreef:

    Hi Mandy!

    Inmiddels twee weken verder en het gaat super! Ben al 1,5 kilo kwijt en al 5 centimeter op mijn buik en benen verloren! Ik volg ook geen voedingsplan, maar laat alle ongezonde dingetjes nu staan (alleen op een verjaardag neem ik wat lekkers). Nogmaals super bedankt voor je motiverende blog! Wens jou ook nog heel veel succes!

    Liefs,
    Leanne

 • Simone schreef:

  Heeej Mandy,

  Wat ziet het er super goed uit! Ik ga een poging wagen om het programma via marktplaats tweede hands aan te schaffen. Ben benieuwd!

  • Hi Simone! Wat gaaf dat je ook gaat beginnen! Laat je me weten hoe het gaat? Het is even bikkelen in het begin maar het komt helemaal goed :) Succes en heel veel liefs

   • Simone schreef:

    Hej Mandy,

    De kop is eraf! Ondanks dat ik, naar mijn idee, regelmatig sportte (1x bodybalance 1x fitness) heb ik erge spierpijn! Maar mijn doelen zijn gezet en ik ben erg gemotiveerd om door te gaan!
    Omdat ik weinig tijd heb om vier tot vijf keer in de week in de sportschool te staan naast mijn afstuderen en bijbaan is mijn LISS training het fietsen naar mijn afstudeerstage en werk overigens deed ik dit al maar ik probeer nu bewust de fiets te pakken als ik weet dat ik nog LISS moet doen. Heb jij nog een aantal tips voor LISS trainingen?
    Mijn vriend helpt mij met de juiste voeding naast het fanatieke sporten dit is wel even wennen want ik moet meer eten dan ik gewend ben. Heb jij dat ook?

    En natuurlijk het allerleukste dat Kayla naar Nederland komt! Dat is week 10 van ronde 1 BBG en ik hoop dat ik er bij kan zijn.

    Ik ben benieuwd naar je reactie!

    Liefs,
    Simone

 • Jolijn schreef:

  Hey!:) je vroeg vorige week of ik begonnen was.. Ik heb de motivatie gevonden en vandaag de eerste workout gedaan. Heer-lijk! Nu nog volhouden:)

  • Jolijn schreef:

   Mede door jouw verhaal en jouw instagram account (ben ik ook gaan volgen)

   • Aawh wat super om te horen!!!! Ik hoop dat het je bevalt! En mocht je vragen hebben of erdoorheen zitten mag je me altijd een berichtje sturen! :) Liefs

 • Carola schreef:

  Super informatief stuk om te lezen! Ik zit zelf in week drie en ik merk ook nu al dat mijn buik en benen strakker beginnen te worden, ik vind het resultaat bij jou ook echt supergoed zeg!

 • Wat, wat een geweldige transformatie! Nu geloof ik hele,aal dat het werkt!
  Ik ben ook mijn nog even motivatie aan het zoeken :) doe wel aan crossfit 2x per week, hoop dat dit een mooie aanvulling kan zijn op BBG. Wat deed je voor de LISS oefeningen, wandelen of fietsen? En train je ’s ochtends of ’s avonds?

 • He Mandy!

  Leuk om je verhaal te lezen. Ik vroeg mij alleen het volgende af:
  Momenteel volg ik vaak groepslessen op de sportschool. Zou ik een LISS of HITT kunnen vervangen met een groepsles?
  En zo niet, wat zou je aanraden wat betreft de groepslessen? Ik vind deze leuk om te volgen, zou het er graag bij blijven doen.

Reageren

Your email address will not be published.