De Fitste van Nederland: update #1

Hi Fitchicks! Het is nu zo’n twee weken geleden dat ik jullie vertelde over mijn nieuwe uitdaging: de Fitste van Nederland. In de tussentijd heb ik natuurlijk niet stil gezeten. Hoog tijd voor de eerste update!

2012-09-18 11.28.59

Dat het ineens weer zulk mooi weer geworden is, kwam mij maar al te goed uit. Ik heb meteen mijn ijzeren ros uit zijn ‘stal’ gehaald en ben al een paar keer lekker op de fiets naar mijn werk gegaan. Ik moet bekennen dat dit de eerste keer niet meeviel… oké, ik had die dag ook al een zware training voor mijn benen gedaan, maar toch… Gelukkig heb ik al na een paar keer fietsen mijn conditie weer terug. Van de week maar weer een keer het mountainbikeparcours in Oostvoorne pakken. Ze hebben weer wat nieuwe obstakels toegevoegd, dus ik ben benieuwd… ik zal mijn camera meenemen ;)

Ook heb ik inmiddels mijn eerste survivaltraining van het jaar erop zitten! Oef, dat viel echt tegen! Ik had verwacht dat ik na heel de winter hard trainen wel wat sterker zou zijn geworden en dat ben ik ook wel, alleen niet op díe plekken die je nodig hebt bij het survivallen. Dit zette mij weer even flink met beide benen op de grond. Ik heb besloten om mijn focus de komende tijd even te verleggen naar het survivallen. Ik vind het namelijk veel belangrijker om krachtig genoeg te zijn om mijzelf over obstakels heen te kunnen manoeuvreren, dan dat ik nóg een paar kilo meer kan squatten. Ik blijf wel krachttraining doen, voor onderhoud, maar mijn doelen zijn nu even gericht op het beter worden in de survivaltraining. Gelukkig heb ik Gillian, die mij gaat helpen het beste uit mezelf te halen! Zondag gaan we weer, net zolang totdat ik alle technieken onder de knie heb.

walk-in-woods

Hoewel Simon al heel fanatiek aan het trainen is voor het hardlopen, heb ik hier nog niet zoveel aan gedaan. Ik ben wel een keertje met hem mee geweest, maar als ik het zelf moet doen dan komt het er gewoon niet van. Toch zal ik nog wel even aan de bak moeten… 5 kilometer loop ik wel aan één stuk door uit, maar 8 is toch echt wel een ander verhaal.

Het programma van de dag is inmiddels bekend! Dit ziet er als volgt uit:

  • 10:30u Aanwezig volwassen deelnemers
  • 11:00u Briefing Fitste van Nederland
  • 11:30u Hardlopen alle deelnemers
  • 12:15u Start wisselprogramma
  • 13:30u Wisselen programma
  • 15:00u Wisselen programma
  • 16:00u Finish voor meeste deelnemers
  • Aansluitend prijsuitreiking

IMG_9674

Mijn nichtje Keira helpt ook heel goed mee met de training…

Ook de inschrijving is geregeld. Nu kunnen we echt niet meer terug! Ik vind het eerlijk gezegd best wel spannend. Als ik naar de tijden kijk heb je niet heel erg lang de tijd voor de verschillende onderdelen… Maar goed, we hebben nog wel even de tijd om te trainen en ik doe in de eerste plaats mee voor mijn plezier. Hebben jullie je al ingeschreven voor  leuke runs? I’ll keep you posted…

Liefs, Ursula

sporttrends female 17112014 728x90

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.