De meest voorkomende vragen aan een fitgirl

Al heel wat jaren ben ik bezig met sport en gezondheid. Ik geef les op de sportschool en let op mijn eten. Met hulp van Health Advies Breda probeer ik mijn vetpercentage wat omlaag te krijgen. Ik zou mezelf geen die-hard fitgirl noemen, want ik ben ook vaak genoeg liever lui dan moe en ook ik heb soms (oke elke zondag) Netflix marathons met mijn rechterarm in een zak chips (nadat ik eerst een reep chocola heb weggewerkt). En als ik een keer geen zin meer heb om te trainen sla ik heel gemakkelijk een paar oefeningen over. Of ik ga gewoon helemaal niet. Want stel dat ik nou net mijn haar heb gewassen? Zonde toch als ik dan weer zo ga zweten? En een sixpack? Die krijg ik vast met Sint Juttemis.

Toch lijken heel veel mensen in mijn omgeving te denken dat ik alleen maar bezig ben met sport en voeding. Nou kan ik dat ergens wel begrijpen hoor. Ik blog voor Followfitgirls, ik heb een eigen blog en mijn Instagramfeed wordt gedomineerd door sportgerelateerde foto’s. Zodra ik een keer een foto van een feestje plaats, verlies ik meteen een aantal volgers. Het is dus ook een bepaalde keuze die ik maak om mijn Instagram toch zoveel mogelijk op dit thema te richten.

Het feit dat mensen mij zien als fitgirl, levert vaak dezelfde vragen op. Ik ga de meest gestelde vragen opnoemen en ik weet zeker dat heel veel van jullie deze vragen zal herkennen.

Eet je niet te eenzijdig?

Ik volg een eetschema, momenteel is dat een schema waarin de hoeveelheid koolhydraten wisselt per dag. Als ik dit in het kort uitleg, zeg ik dat ik elke dag als avondeten 25-50 gram koolhydraten (bv rijst) eet, met 200 gram groenten en 110 gram vleesvervanger. Dan wordt me vaak gevraagd of dat niet te eenzijdig is. Qua koolhydraten kun je kiezen uit rijst, pasta, zoete aardappel, taco schelpen, wraps, brood. Eenzijdig? Nee toch? Groenten, die zijn er natuurlijk in zoveel soorten dat ik daar ook prima mee kan variëren. Voor vleesvervangers geldt hetzelfde, hoewel ik dan ook wel let op de hoeveelheid koolhydraten. Mijn ontbijt bestaat uit 150 gram rood fruit (hierin kun je dus ook variëren) met Brinta en eiwitpoeder (wederom smaakjes genoeg om uit te kiezen). Ik maak op werkdagen altijd ee nshake, maar op vrije dagen maak ik er ook wel eens een mugcake van of een pannenkoek. Hoeveel mensen zijn er niet bij wie dagelijks een boterham met kaas op het menu staat? Dus nee, ik vind mijn eetschema zeker niet eenzijdig.

fitgirl_vragen

Is zo’n laag vetpercentage wel gezond?

Ik vind het mooi om zichtbare buikspieren te hebben. Daarvoor moet je vetpercentage vrij laag zijn. Voor vrouwen is dat ongeveer 15% of minder. Ik zat bij mijn vorige meting op 16,5% maar nog geen spiertje te zien hoor. Ik heb zelfs nog een klein buikje. Maar ik heb wel weinig vet op mijn armen, bost en schouders. En de vetpercentagemetingen die ik krijg, worden alleen op het bovenlichaam gedaan. Ik heb relatief veel vet op mijn billen en benen. Als je mijn gemiddelde dus zou berekenen, is mijn vetpercentage ca 25%. Helemaal niks mis mee dus!

Ga je niet te ver met die stappenteller?

Als jaren draag ik elke dag mijn Fitbit. Ik vind het gewoon een heel leuke gadget en ik vind het interessant om bij te houden hoeveel ik beweeg. Ik heb hem ingesteld op 12.000 stappen per dag, wat niet belachelijk veel is. De mensen met wie ik Fitbitwedstrijdjes houd, zitten meestal rond de 25.000-30.000 stappen per dag. Ik verlies dus bijna alle wedstrijdjes. Als ik ’s avonds op 10.000 stappen zit, is het een kleine moeite om er nog even 2.000 bij te wandelen. Maar als ik op 7.000 uitkom is dat ook helemaal prima, zolang dat maar niet elke dag is. Ik heb een zittend beroep, en vind het daarom heel belangrijk dat ik toch voldoende beweging krijg.

fitgirl_vragen

Jij eet/drinkt zeker nooit iets ongezonds?

Waarom denk je dat? Ik vind het helemaal niet gek om het grootste deel van de dag/week gezond te eten en af en toe iets lekkers te pakken. Ook ik heb weken waarin ik veel te veel snoep. Dat probeer ik de week daarna dan wel te compenseren. Soms krijg ik zelfs de vraag “Mag jij dat wel?” Maar ik bepaal natuurlijk nog altijd zelf wat ik wel en niet “mag”. En ik mag alles eten, ik wil alleen graag gezond eten. En gezond en lekker gaan heel goed samen.

fitgirl_vragen

Wat doe jij als je uit eten wil, of als je een keer hebt gezondigd?

Ehm, nou gewoon uit eten gaan! Een van mijn hobbies :). En alles bestellen waar ik zin in heb, met lekker veel mayo als het meezit. En als ik een keer heb gezondigd, dan ga ik een dag later gewoon weer verder waar ik was gebleven.

fitgirl_vragen

Gezond leven is geen dieet, het is een goede balans tussen voeding, beweging en genieten. Als je echt een sixpack wilt, moet je misschien wel heel streng voor jezelf zijn. Zo streng wil ik echt niet leven, het moet wel leuk blijven en het moet ook iets zijn wat vol te houden is. Het is gewoon een gezonde manier van leven. Een gezonde maaltijd maken is echt niet moeilijker of minder lekker dan een pizza in de oven schuiven! En als je een goede balans hebt gevonden is het prima om in het weekend die zak chips open te trekken en om elke dag een koekje bij de thee te nemen.

 

Ontvang healthy recepten & workouts in je inbox!

* verplicht

Reageren

Your email address will not be published.

Ontvang Marlou’s Beste Billen
workout video voor thuis!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Lees vorig bericht:
plank challenge
30 Dagen plank challenge! Doe je mee?

Nieuw jaar, nieuwe maand en nieuwe voornemens! Doe mee aan onze plank challenge en je gaat die buikspieren zeker voelen. Wat...

Sluiten