De decembermaand door als fitgirl

De pepernoten en chocoladeletters zijn inmiddels weer de deur uit (hoewel… hier ligt nog wat in de kast) en nu staat het volgende genot alweer voor de deur: de feestdagen. Kerst en Oud & Nieuw staan niet bekend als de meest verantwoorde en gezonde periode van het jaar. Een oliebol hier, kerstkransje daar, warme chocolademelk zus, appelflap zo en ga gerust nog even door. Ik ken mezelf inmiddels een beetje en weet dat ik iedere keer als een blok val voor deze verleidingen.

Helemaal niets mis mee want genieten van de maand die maar een keer per jaar aanbreekt moet ook gewoon kunnen, maar als het even kan hou ik het nog wel een béétje in de hand. Hoe ik dat doe? Ik deel vandaag mijn tips met je!

decembermaand

1. Routine

Een van de beste tips wat mij betreft is om vooral vast te houden aan je ‘gewone’ routine. Zorg voor drie gezonde maaltijden op een dag waarbij je extra denkt om de groenten en probeer de koolhydraten en suikers wat te minderen.

Mocht je zin krijgen in iets lekkers tussendoor of met je neus in de spreekwoordelijke boter vallen als je boemklaps ineens voor een oliebollenkraam staat, kun je gerust genieten van één lekkernij. Kies dan voor hetgeen waar je het meest zin in hebt en zorg dat je extra geniet van die ene oliebol of appelflap zodat je er weer een tijdje tegenaan kunt.

2. Alternatieven

Besef dat er voor ongeveer al het ‘slechte’ een gezonder alternatief is. Je hoeft dus niet direct te grijpen naar Chocomel (De Enige Echte ja), maar kunt ook prima thuis een chocolademelk maken met plantaardige melk, rauwe cacao en honing. Hetzelfde geldt ook voor de kerstkransjes, desserts en koekjes. Ga thuis bijvoorbeeld zelf eens aan de slag met dit recept voor gezonde kerstkoekjes.

decembermaand

3. Kies bewust

Er bestaan altijd gezonde keuzes, ook tijdens een kerstdiner of brunch. We willen hier natuurlijk van genieten en dat moeten we ook zeker doen, maar je kunt prima kiezen voor een maaltijd met iets minder (romige) saus of een stuk kerstbrood zonder spijs.

GENIET!

Het allerbelangrijkste is natuurlijk om gewoon lekker te genieten van deze tijd. Voel je vooral niet schuldig als je wel buiten de lijntjes gaat, want het is maar een keer kerst. Die goede voornemens komen in januari wel weer.

Bekijk ook: Recept | Pulled Chicken Fajitas

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.