Je doelen realiseren in 2019? Zo maak je het jezelf makkelijker!

Grote kans dat jij afvallen, gezonder eten of meer sporten als nieuwjaarsvoornemen voor jezelf hebt geformuleerd. Hopelijk heb je je doelen wel wat concreter geformuleerd, maar dat even ter zijde. In dit blog geef ik je 5 handvatten waarmee jij jezelf gaat helpen om je doelen komend jaar te realiseren.

Doelen realiseren

2019 wordt anders, toch? Maar hoe ga je dat doen? Ik geef je 5 tools waarmee je je doelen voor 2019 gaat behalen!

1. Vind een fijne coach

Val je regelmatig terug in je oude gedrag? Heb je voor je gevoel alles al geprobeerd maar lukt het niet om blijvend je gedrag te veranderen? Grote kans dat er een overtuiging aan ten grondslag ligt die jou niet helpt om je dromen te verwezenlijken. Misschien geloof je dat het jou toch niet gaat lukken, of dat het voor anderen makkelijker is dan voor jou. Wat je aandacht geeft dat groeit, beter ga je dus dingen geloven die wél gaan helpen, zoals: ik kan dit! Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het zo’n gek idee nog niet om een coach die bij jou past en jou begrijpt om de arm te nemen.

doelen realiseren met een buddy

2. Ga niet alleen maar juist samen aan de slag

Een buddy met dezelfde doelen kan je helpen om de moeilijke momenten. Je kunt elkaar motiveren en je hebt altijd een stok achter de deur om wel te gaan sporten. Ben jij toch iemand die afhaakt als de ander ziek is, zoek dan meer buddies! Heb je deze workout voor jou en je buddy al eens geprobeerd?

3. Maak gebruik van schema’s die je houvast geven

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak gebruik van bestaande sportschema’s die je kunnen helpen bij het realiseren van je doelen. Pak daarbij een sport die bij je past, zoals HIIT training centraal staat in Hello New You of hardlopen in de Running Guide!

doelen realiseren met running guide

4. Visualiseer je einddoel

Maak een moodboard van hoe jij je voelt wanneer je je doel hebt behaald. Hoe ziet dat er uit? Wat doe je dan? Hoe voel jij je dan? Zorg dat je moodboard een mooie plek in huis krijgt waardoor je jezelf makkelijk aan herinneren waarvoor jij het doet. Heb je een dipje of mis je motivatie? Ga voor je moodboard staan en probeer het weer voor je te halen.

5. Geniet van het imperfecte proces

De alles-of-niets-mentaliteit gaat jou niet verder brengen. Een terugval ga je namelijk vroeg of laat sowieso krijgen. Zie dit als leerschool, als onderdeel van je proces. Alleen wanneer je accepteert dat het een imperfect proces is met vallen en opstaan, gaat het jou lukken om daadwerkelijk vooruit te komen. En ja, soms betekent dat twee stapjes naar voren, een stapje terug.

doelen realiseren foto Ana

Wordt 2019 jouw jaar?

Ik ben super benieuwd naar jullie plannen voor 2019! Wat heb je voor jezelf voor moois in petto?

X Ana

Fotograaf header: Darryl Adelaar

Lees ook: 7 eigenschappen die je helpen jouw doelen te behalen!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
vegan burger
Vegaburger met zoete aardappelfrieten

Wat is er lekkerder op zondag dan een broodje vegaburger met zoete aardappelfrieten? Op zondagavond, en zeker in de winter,...

Sluiten