Eet- en sportdagboek van Ellen

Tijd voor een eet- en sportdagboek van Ellen! Omdat de eetdagboekjes door jullie altijd goed worden gelzen, heb ik er afgelopen week ook weer een bijgehouden. Vandaag deel ik mijn eet- en sportdagboek met jullie!

Eet- en sportdagboek van Ellen

Maandag

Het was tweede paasdag, dus een vrije dag. Ik hield me niet aan mijn eetschema wat ik van Health Advies Breda heb gekregen. Ik heb de afgelopen dagen veel gesnoept, dus wilde sowieso gezond avondeten.
Ontbijt: een boterham met Nutella en een eiwitshake met bevroren rood fruit.
Tussendoor: een halve chocoladekip (het was een heel grote kip die ik in een paar dagen helemaal alleen heb weggewerkt. Oeps!).
Lunch: Een tosti van 2 bruine boterhammen met kaas, met een beetje curry erbij.
Tussendoor: een kop tomatensoep.
Diner: 250 gram gemengde wokgroenten met kastanjechampignons, bloemkoolrijst en groenteballetjes.
’s Avonds: een bakje kwark met appeltaartsmaak, een sinaasappel en een handje amandelen.

Beweging: ik wilde gaan trainen maar had nog echt veel spierpijn van mijn training van vrijdag (dat overkomt mij eigenlijk zelden). Dus ik ben maar een eindje gaan hardlopen.  Na 8 km hield ik het voor gezien.

Dinsdag

Ontbijt: een shake van 1 schep vegan eiwitpoeder (OrangeFit) en 100 gram rood fruit (aangemaakt met water) en een beschuit met 100% pindakaas.
Tussendoor: een handje amandelen.
Lunch: 3 rijstwafels met humus.
Tussendoor: 1 peer met Griekse yoghurt.
Diner: 1 courgette, gewokt met kastanjechampignons en Quorn blokjes. Daarbij wat rijst.
’s Avonds: direct na het trainen een eiwitshake en later nog een sinaasappel. Ook vandaag was de chocola niet veilig en ik vond ook nog wat drop…

Beweging: ondanks dat de spierpijn nog niet helemaal weg was (mijn hamstrings!) ging ik naar de sportschool en deed mijn Hiit schema.

Eet- en sportdagboek Ellen

Woensdag

Ontbijt: Wederom een shake van rood fruit en eiwitpoeder, en een beschuit met 100% pindakaas.
Tussendoor: je raadt het al, een handje amandelen.
Lunch: ook vandaag weer 3 rijstwafels met humus.
Tussendoor: 1 peer met Griekse yoghurt.
Tussendoor na werk: 1 banaan
Diner: ik ging met een vriendin uit eten en we aten onbeperkt sushi. We stonden allebei op knappen aan het eind van de avond!

Beweging: omdat ik de hele dag moest zitten, wilde ik ’s ochtends gaan hardlopen. Toen na 5 uur slapen de wekker ging om 5.15 en ik de buurman zijn autoruit hoorde krabben, besloot ik toch nog even door te slapen. Ik ben een rondje van 5 km gaan rennen toen ik uit mijn werk kwam. Deze dag toch nog 15.000 stappen gehaald volgens mijn Fitbit.

Eet- en sportdagboek van Ellen

Vega sushi!

Donderdag


Ontbijt
: Verrassend: een shake van rood fruit en eiwitpoeder, en een beschuit met 100% pindakaas.
Tussendoor: een handje amandelen en 3 pure paaseitjes.
Lunch: ook vandaag weer 3 rijstwafels met humus.
Tussendoor: 1 peer met Griekse yoghurt.
Diner: ik at eigenlijk de hele week alleen (handig als zowel jij als je vriend een drukke agenda hebben) en bakte weer en courgette met kastanjechampignons. Vandaag at ik er groentenballetjes bij en wat rijst.
’s Avonds: een eiwitshake en een sinaasappel.

Beweging: mijn collega had autopech dus ik nam haar Club Power les over. Van tevoren deed ik mijn schema voor borst en triceps. Ik schrapte een paar oefeningen, omdat ik dus ook nog een les ging geven.

Vrijdag

Ontbijt: ik maakte een shake van bevroren rood fruit en 1 scoop eiwitpoeder.
Tussendoor: 1 boterham met hagelslag.
Lunch: een omelet met champignons en courgette en wat cheddar (nu lijkt het net of ik alleen maar courgettes eet, haha!)
Tussendoor: een schaaltje Griekse yoghurt met verse aardbeien en na het trainen een eiwitshake.
Diner: sushi bowl met rijst, avocado, paprika, omelet, sojaboontjes, wortel en een beetje sojasaus.

Beweging: ik ging even naar de stad en zette daarbij al 10.000 stappen. Ik wandelde ook nog naar de sportschool en deed mijn schema voor rug en biceps.

Eet- en sportdagboek Ellen

Zaterdag

Samen met Ana ging ik naar Health Advies Breda voor onze meting.
Ontbijt: mugcake van 1 banaan, 1 scoop eiwitpoeder, ca 2 eetlepels havermout en 1 ei. Daar bovenop Griekse yoghurt en aardbeien.
Tussendoor: een eiwitreep die we kregen bij HAB.
Lunch: na onze afspraak in Breda ging ik door naar Eindhoven om een paar dingen te shoppen, dus ik heb de lunch overgeslagen.
Tussendoor: thuis nam ik een boterham met hagelslag.
Diner: ik had echt geen zin om te koken en zelfs niet om een salade te maken. Ik was moe na slechts 5 uur slaap en heel veel stappen zetten met een zware tas. Dus tijd voor comfort food! Voor het eerst deze week aten vriend en ik samen, we gooiden allebei een pizza in de oven. Voor toch net even wat vitamientjes deed ik er een paprika bovenop (in stukjes natuurlijk ;).
’s Avonds: op de een of andere manier waren er bij AH 2 chocoladebollen in mijn mandje terechtgekomen… Ach ja, vandaag was het toch al geen succes met eten. Dus die kon er nog wel bij.

Beweging: behalve veel lopen met een zware tas deed ik vandaag niks aan sport.

Zondag

Omdat we maandag op vakantie gaan, was het zondag restjes-dag. Ik had niet echt veel voedzame dingen in huis.
Ontbijt
: een boterham met pindakaas.
Lunch: een mini-pizza
Tussendoor: dat was eigenlijk meer mijn lunch. Rond 15 uur maakte ik een omelet van 2 eieren, een halve courgette en een halve rode paprika.
Tussendoor: een handje amandelen en een paar chocolade paaseitjes.
Diner: Broccoli, groene asperges en groenteballetjes met daarbij rijst.
’s Avonds: ik at de andere chocoladebol voor de helft op en voor de vitaminen nam ik een sinaasappel.

Beweging: ik was vooral veel thuis bezig, waardoor ik echt heel erg weinig stappen had gemaakt. Ik moest van mezelf dus een stukje gaan hardlopen. Het werd een rondje van 8 km.

Nabeschouwing eet- en sportdagboek van Ellen

Niet mijn beste week qua eten, vooral het weekend was niet top. Maar hé, dat is ook niet erg! Bovendien heb ik al bewezen dat je zelfs als je niet 100% volgens plan eet, je goede resultaten kunt halen! De resultaten van mijn laatste vetmeting bij Healthadvies Breda waren hartstikke positief! Nu ga ik maar eens van een welverdiende vakantie genieten. Van mijn coach moet ik het proberen dan wat los te laten zodat ik lekker kan genieten. Maar het blijft toch een beetje in je achterhoofd zitten. Mijn vriend en ik kiezen voor een middenweg: we gaan in de ochtend samen even aan de bak in de plaatselijke gym om vervolgens guilt free te kunnen genieten van het strand.

Wat vinden jullie van mijn eet-en sportdagboek? Ben ik te kritisch? Tot snel!

Liefs, Ellen

Lees meer eet- en sportdagboeken op Followfitgirls.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.