Hoe kun je eetbuien voorkomen?

Bij een gezonde levensstijl passen eetbuien niet echt lekker in het plaatje. Toch is het iets wat bij veel meiden voorkomt en soms is het onwijs moeilijk om hier weerstand aan te kunnen bieden. Voor je het weet zit je toch met die reep chocolade of zak chips op de bank terwijl je je nog zo had voorgenomen om dit niet te doen. Met als stom gevolg dat het ook nog eens helemaal niet lekker smaakt omdat je er niet van kunt genieten. Onwijs zonde natuurlijk en je kunt gedurende de dag nog zo gezond eten, als je toegeeft aan een eetbui voelt het toch een beetje als een verloren zaak.

eetbuien voorkomen

Gelukkig zijn er tal van tips hoe jij weerstand kunt bieden aan die drang naar eten (zonder dat je trek hebt) of nog beter; om de hele eetbui gewoon voor te zijn en te voorkomen. Allereerst is het belangrijk om te kijken waar de eetbuien precies vandaan komen. Vaak is het namelijk zo dat je jezelf een te streng eetpatroon hebt opgelegd of dat je naar troost eten grijpt vanwege emotionele problemen. Als je eenmaal weet waar het bij jou ‘mis’ gaat, is het ook meteen een stuk makkelijker om het probleem aan te pakken. Benieuwd naar alle tips? Marlotte vertelt het je hier: Eetbuiten voorkomen doe je zo.

Toch toegeven aan je suiker craving? Kies dan voor een gezonde snack. Lees hier welke dat zijn!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.