Eetdagboek Eva – What I eat in a day

Ik was dit weekend bij mijn ouders en dacht dat het misschien leuk was om mijn eten op een dag bij te houden. Dit is niet mijn normale eet schema want in de keuken van mijn ouders is natuurlijk veel meer te vinden dan in mijn studentenhuis. Benieuwd wat ik allemaal heb gegeten en gesport? Lees dan verder voor mijn eetdagboek!

eetdagboek Eva

Ontbijt

Ik begon de dag met een paar lepels Griekse yoghurt, 1 banaan, 6 druiven en een halve appel. Heerlijk! Hier dronk ik een kop sterrenmunt thee bij. Na mijn ontbijt ging ik naar de paarden toe. Helaas regende het erg hard waardoor ik niet zo lang heb kunnen trainen. Met het poetsen, strooien, trainen, op- en afzadelen etc. was ik zo’n anderhalf uur bezig.

Hierna deed ik nog een aantal abs en butt oefeningen. Een circuitje van 5 pushups, 10 crunches, 15 squats, 5 lunges, 10 reverse crunches en 15 seconden planken. Dit herhaalde ik 5 keer.

eetdagboek Eva

Ochtendsnack

Na de trainingen kreeg ik alweer trek. Tijd voor een tussendoortje met een heerlijke kop thee en een kruidenkoek. Mijn favoriet!

eetdagboek Eva

Lunch

Ik was zo opgegaan in mijn werk dat ik bijna vergat om te lunchen. Totdat mijn maag wel erg begon te knorren. Mijn ouders hadden de dag ervoor shoarma gegeten en er was nog een pitabroodje over. Ik maakte het met kaas en tomaat en verwarmde het in het tosti-apparaat. Hierna had ik nog steeds erg trek en ik maakte dezelfde tosti maar dit keer met volkorenbrood. Jummie!

eetdagboek Eva

Middagsnack

Ik eet bijna nooit ei. De redenen hiervoor zijn dat ik het niet echt lekker vind en dat ik totaal niet achter de industrie sta die hierachter schuilt. Gelukkig hebben wij thuis een aantal kippen en hiervan weet ik dat ze een goed leven hebben. Deze eieren eet ik dan wel af en toe. Wel scrambeld want die vieze natte stukjes, daar houd ik niet van!

eetdagboek Eva

Avondeten

Zo fijn als je thuis bent, er wordt voor je gekookt! Altijd een extra stimulans om langer bij je ouders te blijven :) Bij mij thuis wordt er het meest de Hollandse pot gegeten. Deze dag hadden we broccoli met aardappelpuree en ik en mijn moeder kregen een heerlijke vegetarische schnitzel. Deze van Valess is mijn favoriet! Echt een aanrader voor iedereen die eens een vleesvervanger wil proberen. Zelfs mijn broertje en zusje vinden het lekker en dat zegt echt heel veel!

Nog meer sporten

Na het eten weer snel naar Groningen want er stond nog een tennistraining op het programma. Het was de laatste training van deze trainingsronde en we mochten het hele uur partijen spelen. Super lekker om na de training vermoeid maar voldaan naar huis te fietsen!

Gedurende de hele dag dronk ik water en sterrenmunt thee. Ik probeer altijd twee liter water en thee te drinken. Sommige dagen lukt dat ruim en sommige dagen ook niet. Deze dag had ik de twee liter wel gehaald!

Lijkt dit op jouw eet schema, heb je tips over een gezonde maaltijd of leuke work-outs? Laat het me weten in de beschrijving!

Meer eetdagboeken zien? Klik hier. 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.