Eetdagboek van Nienke: What I eat in a day

Een eetdagboek bijhouden is voor mij nieuw! Januari is alweer voorbij, februari bijna. Hoe zijn jouw eerste maanden gegaan? Ben je het nieuwe jaar zo gezond begonnen als je graag wilde? Maar nog belangrijker, hou je deze goede voornemens nog steeds vol? In deze blog neem je een kijkje in mijn eetdagboek. Benieuwd wat ik op een dag eet? Lees dan verder.

Voedingscoach

Om zo gezond mogelijk te eten ga ik al een tijdje naar een voedingscoach. Zij helpt mij op dit moment vooral nog met het verlagen van mijn vetpercentage. Het uiteindelijke doel is een gezond en gespierd lichaam te creëren. Om dit te bereiken is het natuurlijk heel belangrijk dat ik naast gezond eten ook veel aan krachttraining doe. Dit doe ik ongeveer drie keer in de week. Op een dag dat ik sport eet ik dan ook 2000 calorieën. De macro’s verdeel ik over 50% koolhydraten, 20% eiwitten en 30% vet. Naast 2000 kcal aan eten drink ik graag de hele dag door groene thee. Ook probeer ik genoeg (2 liter) water te drinken. Aangezien ik dit nog vaak lastig vind doe ik er soms wat munt of citroen doorheen om m’n water wat meer smaak te geven. Op een ‘rustdag’ verlaag ik mijn calorieën maar hieronder kun je lezen wat ik eet op een ‘sportdag’:

Eetdagboek: What I eat in a day

Ochtend – Wat eet ik als ontbijt?

Ik begin de dag met een bakje Griekse yoghurt van 380 gram. Hierdoor doe ik een banaan, 5 gram chia zaad en een mix van 40 gram ongebrande noten. Ziet er goed uit, toch? Ja, m’n hondje zou ook wel een hapje lusten 😉 Na het ontbijt fiets ik naar de sportschool om daar een uurtje aan de slag te gaan met de gewichten.

eetdagboek

 

Middag – Wat eet ik als lunch?

Na het trainen bak ik lekker een omelet van twee eitjes met als vulling 100 gram prei en een plak geitenkaas. Ik vouw de omelet dubbel zodat de kaas kan smelten en eet deze traktatie op twee boeren volkoren boterhammen.

Diner – Wat eet ik ’s avonds?

’s Avonds eet ik één van m’n favoriete gerechten: Groene kikkererwten curry! De curry eet ik met 50 gram zilvervliesrijst en is geheel vegetarisch maar toch mis je absoluut geen vlees door de kikkererwten. Je kunt de curry natuurlijk vullen met alle groentes die je lekker vindt maar voor deze variant gebruikte ik spinazie, champignons, rode ui en mango.

Zoals je ziet  in dit eetdagboek heb ik deze dag maar drie maaltijden gegeten maar doordat elke maaltijd behoorlijk wat calorieën en voedingsstoffen bevat kom ik toch aan mijn dagelijkse hoeveelheid. Op andere dagen vind ik het soms prettiger om vijf of zes keer te eten in kleinere porties maar als ik veel van huis weg ben eet ik vaak maar drie of vier keer op een dag. Daar zal ik ook een keer een eetdagboek van bijhouden! Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Eet je liever drie keer per dag een grote portie of verdeeld over de dag steeds een kleine portie?

Liefs,

Nienke

Honger door fruit? Dat komt hierdoor

Ontvang healthy recepten & workouts in je inbox!

* verplicht

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
march madness challenge oefeningen
Live training op Facebook met Marlou & groot nieuws!

Heb je mijn vorige live workout op Facebook gemist? Dan heb ik goed nieuws voor je: 27 februari geef ik...

Sluiten