Eetdagboek ter voorbereiding op een vakantie naar Bali – No bikinistress for me!

In dit eetdagboek neem ik jullie mee in mijn voorbereiding op mijn vakantie. Over twee weken is het dan eindelijk zover: Ik ga op vakantie naar Bali! De hele winter heb ik hard gewerkt om met een goed gevoel mijn bikini aan te trekken. Toch ervaar ik de laatste weken altijd wat bikinistress. Herkenbaar? De laatste weken voordat ik weg ga wil ik daarom mijn voeding nog even streng bijhouden. Zo kan ik zelfverzekerd mijn bikini aantrekken.

In deze blog zal ik een week bijhouden wat ik eet en wat ik deze week toch maar even laat staan. Mijn doel is om deze week 5 dagen 1500 calorieën per dag te eten en 2 dagen 2000 calorieën per dag. Op deze manier gaat mijn lichaam niet wennen aan het lage aantal calorieën maar hoop ik nog wel wat af te vallen voor de vakantie. Het aantal calorieën dat ik per dag eet verdeel ik over 40% koolhydraten, 30% eiwit en 30% vet. Gedurende de hele dag drink ik groene thee en water. Als ik iets anders dan dit drink, vermeld ik het er bij.

Disclaimer: Hoe moet je dit blog lezen? Dit eetdagboek is puur ter inspiratie en amuserend bedoeld. Gebruik dus je verstand, en neem het niet klakkeloos over. We zijn geen diëtisten en elk lichaam is anders. Wat werkt voor mij hoeft niet voor jou te werken. Om zo gezond mogelijk te eten ga ik al een tijdje naar een voedingscoach. Zij helpt mij op dit moment vooral nog met het verlagen van mijn vetpercentage.

Mijn eetdagboek ziet er zo uit:

Maandag: Nog precies twee weken voor ik vertrek naar Bali!

Vandaag heb ik een avonddienst dus heb ik ’s ochtends tijd om voor een lesje ‘Booty’ naar de sportschool te gaan. Strakke en ronde billen in de bikini zijn ook belangrijk, toch? ;)
Voor het sporten drink ik een grote mok groene thee met een halve liter water met 8 gram BCAA. Om steek te voorkomen neem ik mijn ontbijt liever direct na het sporten dan daarvoor.
Mijn ontbijt en lunch combineer ik dus eigenlijk deze dag. Ik eet 500 gram magere kwark met 100 gram aardbeien, 100 gram blauwe bessen en 40 gram walnoten. Zo heb ik meteen mijn fruit binnen voor vandaag!

Tussendoor eet ik een eiwitreep van Body & Fit. Mijn favoriete smaak? White Chocolate & Cookies! Ik heb eigenlijk altijd wel een reep in m’n tas zitten. Als ik dan lekkere trek heb kan ik toch iets zoets nemen zonder me er later schuldig over te hoeven voelen.

’s Avonds eet ik 50 gram gekookte spelt pasta met 50 gram tomatenpuree, 100 gram champignons, 10 gram rode ui, 100 gram rode paprika en 90 gram vegetarische gehaktballetjes. Als laatste snack eet ik nog een plak kwarkbrood die ik de dag ervoor al heb gebakken.

Dinsdag

Ook deze dag begin ik weer in de sportschool: Een uurtje zen worden tijdens de yoga. Onderweg drink ik weer een halve liter water met BCAA zodat ik hierna lekker uitgebreid kan brunchen. Rond 12 uur eet ik 3 volkoren crackers, waarvan 2 met een gekookt ei en 1 met pindakaas. Ken je de pindakaas met karamel/zeezout smaak al? Nee? Kopen! Dit is mijn absolute favoriet.
Voordat ik naar mijn werk ga eet ik een bakje van 200 gram aardbeien en 70 gram blauwe bessen. Ja, deze at ik gisteren inderdaad ook al. Maar omdat ik niet van weggooien hou maak ik eerst de fruitschaal leeg voordat ik weer iets nieuws koop.

Als diner eet ik op mijn werk 200 gram gebakken aardappelen, 250 gram sperziebonen en een vegetarische burger. Mijn laatste snack is weer een plak kwarkbrood.

eetdagboek

Woensdag

’s Ochtends staat de wekker vroeg voor een afspraak op m’n werk. Ik ontbijt deze ochtend snel en makkelijk met een plak kwarkbrood en een cappuccino want vanmiddag heb ik een uitgebreide high tea op de planning staan.

Deze dag houd ik dus ook niet goed bij wat ik allemaal eet want dat is nu eenmaal erg lastig als je buiten de deur eet. De high tea bestaat uit onbeperkt thee (natuurlijk), een uiensoepje, een sandwich met hummus en avocado, een sandwich met geitenkaas, kerrie kroketjes, scones met jam en geslagen room, yoghurt met granola en vers fruit, creme brûlée, croissantjes, cheesecake en brownie. Het was om te smullen!

’s Avonds heb ik, zoals je vast begrijpt, niet veel honger en maak ik een pasta met wat ingrediënten die ik nog in huis heb.

eetdagboek

Donderdag

Gisteren had ik een cheatdag dus vandaag ga ik er weer flink tegenaan! Het is heerlijk weer buiten dus ik wil ik de dag beginnen met een 5 kilometer run door het park. Voor ik aan deze run begin neem ik een halve liter water met BCAA en een bakje van 250 gram skyr met 350 gram aardbeien.

Mijn eerste tussendoortje is een smart wafel rond 11 uur. Ik lunch rond 13 uur met een bak magere kwark van 500 gram met aardbeiensmaak en eet verder ’s middags niets meer. Omdat ik weer een avonddienst werk deze dag eet ik, net als dinsdag, 200 gram gebakken aardappelen, 250 gram sperziebonen en een vegetarische burger. Mijn laatste snack ’s avonds bestaat uit 2 volkoren crackers met pindakaas en plakjes banaan.

Vrijdag: Nog 10 dagen voordat ik vertrek naar Bali!

Vandaag heb ik een vrije dag en het is heerlijk weer! Ik begin de dag met een lesje Body Pump in de sportschool en drink ondertussen weer een halve liter water met BCAA. Na het sporten eet ik een meergranen triangel uit de oven. De ene helft met een gekookt ei en de andere helft met pindakaas. Ook drink ik een glas appelsap en een cappuccino.

’s Middags heb ik met een vriendin op het terras afgesproken. Voordat ik wegga eet ik een bakje van 250 gram skyr met 250 gram aardbeien. Ik zorg ervoor dat ik met een goed gevulde buik het terras op ga. Dan kan ik de kaasstengels hopelijk laten staan ;)

Op het terras drink ik drie glazen rosé en ’s avonds eet ik 1 volkoren wrap met een laagje crème fraîche, 100 gram falafel balletjes, wat rucola en een tomaat.

Zaterdag

De dag begint al vroeg want ik moet het hele weekend werken. Op mijn werk ontbijt ik met 500 gram magere kwark, 30 gram granola en een banaan. Tussendoor eet ik 3 kiwi’s en ik lunch met 2 volkoren crackers met pindakaas.

Als ik klaar ben met werken ga ik naar de supermarkt want ’s avonds komt er een vriendin bij me eten. Ik maak een salade met rucola, rauwkost mix, saladekaas, croutons, tomaat, rode ui, rode paprika en komkommer. De salade bevat slechts 200 calorieën maar doordat ik ook nog wat stokbrood met brie eet en 3 glazen rosé drink eindig ik de dag op 2000 calorieën.

Zondag

Mijn doel deze week was om 2 dagen 2000 calorieën te eten en de overige dagen 1500 calorieën. Omdat ik woensdag en zaterdag al 2000 calorieën heb gegeten eindig ik de week streng. angezien ik vanavond ook nog een barbecue op de planning heb staan moet ik creatief aan de slag met de calorieën vandaag! Hiervoor gebruik ik de tips van Ana om een healthy barbecue voor te bereiden.

Ik begin de dag met een bak magere kwark van Optimel van 500 gram. Daarnaast drink ik een glas appelsap. Tussendoor eet ik 100 gram blauwe bessen en ik lunch met een salade met witte kaas, tomaat, zongedroogde tomaat en hummusdressing.

’s Middags ga ik de barbecue voorbereiden. Voor mezelf maak een aantal groente spiesen met champignons, rode ui, courgette en paprika. Hiernaast eet ik ’s avonds nog 2 vegetarische hamburgers met 1 eetlepel knoflooksaus en snoep ik toch stiekem nog een paar stokbroodjes.

Resultaat

Door het mooie weer en gezellige afspraken had ik deze week wat moeite om me aan m’n eet schema te houden maar over het algemeen ben ik tevreden! Of ik ben afgevallen? Dat weet ik nog niet. Ik wil niet dagelijks of wekelijks op de weegschaal staan dus weeg ik me alleen tijdens een afspraak bij mijn voedingscoach.

Wat vind jij van mijn eet schema? Let jij ook extra op je voeding voor je weer op vakantie gaat? Ik ben natuurlijk heel benieuwd naar je reactie!

X Nienke

Ana deelt haar eet dagboek van een thuiswerkdag met je.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Read previous post:
bikini challenge
Fitgirl Bikini Challenge Week 1 & 2

Speciaal voor het bikini seizoen hebben we de Bikini Challenge geïntroduceerd! Met een uitgebreid workout schema voor 8 weken met...

Close