Waarom het buikspierkwartier niet zorgt voor een platte buik maar wél effectief is

Mountain climbers, planken, crunches, bicycle; alles voor een platte buik. Mooie strakke buikspieren zoals Doutzen Kroes of Rose Betram zijn tegenwoordig ‘goals’ voor veel vrouwen. Speciale core workout apps worden massaal gedownload en de buikspierkwartiertjes in de sportschool worden fanatiek bezocht. Té vaak krijgen we vragen in de fitness van meiden met welke buikspieroefeningen ze dat randje (of de hele zwemband) rond hun buik wegkrijgen. Het antwoord is simpel: niet.

Werken aan je core

Want helaas zorgen al die buikspieroefeningen en die vele minuten planken niet voor een platte buik. Wél zorgen al deze oefeningen ervoor dat je een sterke core krijgt. Je core zijn je buik- en rugspieren. Kracht en coördinatie van deze spieren is belangrijk voor een goede lichaamshouding, voorkomt blessures en zorgt voor een sterke rug. Door je core spieren te ontwikkelen kun je effectiever en gezonder bewegen. Als je bijvoorbeeld ook nog krachttraining doet dan is een sterke core belangrijk om stevig en recht te blijven staan bij je maximale squat sessie. Maar ook om je balans te bewaren tijdens een yogales. Dus is het meedoen van het buikspierkwartier zinloos? Echt niet!

Vet verbranden

Maar hoe komt het dat je na de zoveelste crunch en de zoveelste hanging knee raises (killing) nog steeds geen buikspieren hebt? Geloof me: die heb je wel. Ze zijn alleen niet zichtbaar doordat je nog een laagje vet er over heen hebt. Het zichtbaar maken van je buikspieren kan dus ook alleen maar door je vetpercentage naar beneden te brengen. Je vetpercentage verlagen doe je door je eetpatroon aan te passen (voldoende én goed eten) en calorieën verbranden. Een interval training toevoegen aan je workout is daarom super effectief. Het zorgt ervoor dat je zo min mogelijk spiermassa verbrandt, in tegenstelling tot een lange hardloopsessie, en zoveel mogelijk vet verbrandt.

Dus twijfel niet als je de volgende keer wordt uitgedaagd voor een intensieve core workout. Je trainingen gaan er alleen maar op vooruit.

Liefs,
Ryanne

Ken je deze 13 minuten core workout van Marlou nog? Succes verzekerd!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.