Zo blijf ik fit tijdens mijn vakantie

Op dit moment zit ik met mijn bruine kop dit artikel te schrijven met een wijntje voor me. Ja, een wijntje ja! Het is vakantie en ik hou ervan om het leven te vieren en dat betekent dat hier af en toe een wijntje bij hoort (vind ik). Samen met mijn lieve vriend en twee andere vrienden ben ik vakantie aan het vieren op het zonnige Curacao. Zo fijn om de winter even te ontvluchten en de nodige dosis vitamine D aan te vullen. We logeren in het huis van mijn oom en tante die hier wonen en zelf een maand het land uit zijn. Absoluut geen straf om op hun luxe villa te passen ;)

Het feit dat het vakantie is wil niet zeggen dat ik 2,5 week alleen maar op mijn luie reet ga liggen en sporten links laat liggen. Ik vind het heerlijk om op vakantie te blijven sporten, ook al zijn de temperaturen niet altijd even uitnodigend hiervoor. Het is hier elke dag 31 graden dus sporten doen we het liefst zo vroeg mogelijk in de ochtend. Meestal tussen 7 en 8 uur.

fit tijdens vakantie

Thuis volg ik de Bikini Body Guide van Kayla maar mijn sport buddy en ik hebben afgesproken dat we dit weer na de vakantie gaan oppakken. Hier stel ik dan mijn eigen circuit trainingen samen, ga ik hardlopen en neem ik verschillende workout video’s op voor Followfitgirls.com. Morgen gaan we de Christoffelberg beklimmen en dat schijnt ook al een aardige workout te zijn. Mijn beweging krijg ik hier dus wel! We passen ook op de hondjes van mijn oom en tante dus ik loop ook twee keer per dag even een rondje met deze schatjes. Dat doe ik thuis natuurlijk ook dus helemaal niet erg.

Wat ook fijn is, is dat we zelf kunnen koken. We ontbijten elke ochtend met brood, yoghurt met granola en/of een gekookt eitje en koken s’avonds ook regelmatig gezond.

De workout video’s die ik hier opneem zal ik na mijn vakantie gaan monteren en online zetten. Om jullie een beeld te geven van de circuit trainingen die we hier gezellig met z’n vieren rond het zwembad doen, hier een voorbeeld:

1. Ab bikes

We beginnen met een buikspieroefening waarbij we de schuine buikspieren trainen. Voor deze oefening ga je plat op de grond liggen en maak je fietsbewegingen met je benen terwijl je je armen achter je hoofd houdt. Wanneer je linkerknie richting de borst is ga je met je rechter elleboog naar deze knie en andersom. Herhaal deze oefening 20 keer.

2. Burpees + push ups

Ga door je knieën en spring in de plank positie met je handen en voeten op de grond (houd je rug recht). Maak een push up en spring met je voeten richting je handen. Vervolgens maak je een krachtige sprong in de lucht en deze oefening herhaal je 15 keer.

3. Squat + side leg raise

Maak een squat, sluit vervolgens je linkerbeen aan bij je rechterbeen en bren je rechterbeen naar de zijkant omhoog. Herhaal deze oefening aan de andere kant en in totaal doe je deze oefening 20 keer.

4. Ballet twist

Kom in de side plank positie staan met je rechterarm op de grond en breng je andere arm in de lucht. Vervolgens breng je deze arm onder je lichaam door en weer terug. Herhaal deze oefening 15 keer en doe dit vervolgens ook aan de andere kant.

5. Tricep dips

We hebben hier een stenen bankje staan wat zich perfect leent voor de tricep dips. Deze oefening herhalen we 20 keer.

Deze oefeningen voeren we allemaal 15 – 20 keer uit en het hele circuit doen we twee of drie keer (afhankelijk of we daarvoor ook al hebben hardgelopen).

En daarna is het tijd voor een heerlijke duik in het zwembad om vervolgens een lekker strandje op te zoeken;)

Ook een voorstander van fit tijdens vakantie? Tijdens mijn vakantie op Ibiza nam ik ook een aantal workout video’s op, waaronder deze full body workout:

Wil je meer van mijn vakantie op Curacao zien? Volg me ook op Instagram en Snapchat: @marlou_ff.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

  • kevin z. schreef:

    Bovenstaande buikoefening en alle crunches…. zeer slecht voor de rug meiden! Lees eens eerst wat van experten vooraleer jullie prachtige lichaam serieus uit balans gaan halen met binnen de kortste keren blessures als gevolg… http://www.fit4woman.nl/alles_over_functionele_effectieve_en_resultaatgerichte_training_voor_de_buikspieren_en_rugspieren.htm

    En begin je aders te krijgen op je armen door ze veel te trainen…dan begin toch maar eens na te denken wat je wil zijn in dit leven. Man of vrouw maar een waarlijke bewuste vrouw wil er niets van weten. ZOek die vrouwen maar eens op en die vindt je oa. op braveheartwomen.com. Dat zijn pas vrouwen en neem aub. daar een voorbeeld aan dan die lege sportmodellen die niets van bewustzijn te bieden hebben als het erop aan komt want het is maar uiterlijke schijn terwijl het innerlijke leeg blijft…

  • Gelukkig verschillen smaken, ik vind het persoonlijk heel mooi als een vrouw een beetje gespierd is. Aders krijg je niet door (te) veel training, maar door een laag vetpercentage. Dus ook vrouwen die bijvoorbeeld aan yoga doen kunnen zichtbare aders hebben.
    Ik heb diverse sportopleidingen gedaan en inderdaad zijn situps altijd een omstreden onderwerp. Momenteel is de mening van experts dat het prima kan, mits goed uitgevoerd. En ik moet uit ervaring zeggen dat ik nog nooit last of een blessure heb opgelopen, en ik train toch al 15 jaar. Planken is een heel geode buikspieroefening, maar ook ontzettend foutgevoelig. Voer je die verkeerd uit, dan kan dat net zo goed blessures als gevolg hebben dan het fout uitvoeren van een crunch of situp.

    Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar je hebt het over “lege sportmodellen”, en dat begrijp ik toch niet helemaal. Ik ken een hoop intelligente dames met een prachtig gespierd lichaam en die naast hun training ook een goede baan en sociaal leven hebben. Een gespierd lichaam getuigt in mijn ogen van kracht, doorzettingsvermogen, discipline en plezier in wat je doet.

Reageren

Your email address will not be published.