Zo word ik fit vanuit huis

Fit worden vanuit huis, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het zeker niet. Je kunt namelijk prima fit worden zonder de sportschool plat te lopen. Geen groepslessen, trainende (en zwetende) mensen om je heen, maar gewoon op je gemak wanneer het jou schikt en nog belangrijker: waar je maar wilt.

Ik heb een abonnement op de sportschool en kom er twee keer per week voor de pilateslessen. Deze lessen zijn zo goed als heilig voor mij vanwege de goede sfeer en de dame die de les geeft maakt het gewoon tot een ‘niet te willen missen’ uur. Daarna nog even lekker de sauna in en mijn lichaam (en geest) kunnen er weer tegenaan.

Verder vermijd ik de sportschool omdat ik het er gewoon niet fijn trainen vind. Ik ben liever buiten of in huis aan het sporten. Hoe? Dat vertel ik je!

Zo doe je dat

Ik zet regelmatig een video op voor een goede workout vanuit huis. Ik stem dit meestal af op de pilateslessen waarbij we vaak de buik en rug trainen. Als ik weinig tijd (of zin heb) kies ik voor een 7 minuten workout zodat ik in korte tijd toch even wat gedaan heb.

Mijn vriend en ik zijn druk bezig met ons ‘nieuwe’ huis en inmiddels zijn we bijna aan de sportkamer toe. Heel fijn om straks in huis een ruimte te hebben waar ik lekker kan trainen en ook alles bij de hand heb. Het lijkt me ook heerlijk om dit nog wat uit te breiden met wat meer fitness apparatuur.

fit worden

1. Hometrainer 299.- 199,- | 2. Tights 19,95 | 3. Schoenen 39,95 | 4. Shirt 49,95 | 5. Trainingsbank 179.- 99,-

Ook ben ik nog steeds fan van het hoepelen en als het even kan neem ik hier 1 a 2 keer in de week een halfuurtje de tijd voor. Meestal in gezelschap van een aflevering DWDD, Koffietijd of GTST (ja, zeg maar niks).

Fit worden buitenshuis

Sinds een maandje hebben wij een hele lieve pup in huis. Vijf maandjes jong en dus behoorlijk energiek. Niet verkeerd, want dit zorgt ervoor dat ik iedere dag flink in de weer ben met haar. Gelukkig hebben we een bos en groot park op loopafstand waar zij (en ik!) lekker kunnen rennen. Die 10.000 stappen per dag haal ik in ieder geval met gemak!

fit worden

Ook probeer ik iedere week in ieder geval twee keer de hardloopschoenen aan te trekken om een lekkere ronde te rennen. Ik heb een paar weken geleden met mezelf afgesproken dat ieder vrij bankje dat ik tegenkom, gebruikt moet worden voor oefeningen. Leuk voor de afwisseling en goed voor de spiertjes. :)

Meer motivatie tips nodig om te gaan sporten in de donkere maanden? Marlou deelt ze hier met je!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.