Fitgirl Bikini Challenge Week 1 & 2

Speciaal voor het bikini seizoen hebben we de Bikini Challenge geïntroduceerd! Met een uitgebreid workout schema voor 8 weken met full body trainingen die je vanuit huis (of je tuin) kunt doen! We hebben een schema voor beginners en een schema voor gevorderden. Je vindt ze in onze uitgebreide Challenge guide. Deze guide is je grootste vriend tijdens deze challenge en bevat naast leuke en informatieve artikelen de complete printbare kalender en de schema’s voor de challenge.

Download de challenge guide hier!

BESTELHIER

Motivation Monday

Op maandag starten we met een circuit training die wij voor je hebben samengesteld. De schema’s en uitleg van alle oefeningen vind je in onze Fitgirl Challenge Guide.  

Hierbij nog een extra uitleg van de Burpee. Bij de Burpee jump geldt dat je aan het einde een sprong maakt met je knieën omhoog (zie video).

 1. Spring met gestrekte armen omhoog
 2. Buig je knieën en zet je handen op de grond
 3. Spring met twee voeten tegelijk naar achter in plankpositie
 4. Spring terug naar je handen
 5. Spring met gestrekte armen omhoog

In deze video laten Marlou & Rosa ook alle oefeningen zien:

Chilling Tuesday

Dinsdag is een rustdag

Workout Wednesday

Optioneel: heb je zin om een workout te doen? Voor de eerste twee weken hebben we een Billen & Benen workout voor jullie:

Jumping Thursday

Op donderdag gaan we weer een circuit training doen. De oefeningen staan in bovenstaande video uitgelegd en vind je in de Challenge Guide. 

Free on Friday

Neem je rust op vrijdag!

Slimming Saturday

We adviseren om op zaterdag een activiteit op vetverbrandingsniveau te doen. Dit houdt in dat je hartslag laag is. Ga lekker een stukje fietsen of wandelen.

Sunday Runday

Op zondag gaan we lekker hardlopen! We adviseren om een half uur te gaan lopen in je eigen tempo. Hou voor jezelf bij hoeveel kilometer je loopt. Je mag zelf kiezen of je een interval training doet of dat je lekker een half uur volle bak gaat rennen. Als de zondag niet uit komt kun je dit ook op één van de andere vrije dagen doen.

Print je challenge calendar!

Om bij te houden hoe ver je bent in het schema hebben we een Challenge Calendar gemaakt! Print hem uit en kruis af wanneer je jouw workout hebt gedaan.

CALENDAR

De Fitgirl Challenge Guide: heb jij hem al?

Speciaal voor deze Challenge hebben we een uitgebreide Fitgirl Challenge Guide gemaakt met de schema’s, héél veel leuke extra tips, healthy recepten, uitleg van alle oefeningen en nog veel meer! Download hier de Fitgirl Challenge Guide.

 

Lees ook: Fitgirl Bikini Challenge – Oefeningen week 2 & 3

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Sharon schreef:

  Ik vind de challenge er erg leuk uit zien en ga zeker maandag beginnen!
  Ik heb alleen een probleempje met de video van woensdag… Youtube geeft aan dat het filmpje is geblokkeerd vanwege auteursrechtschending. Wat kan ik hier aan doen?

 • Ik heb inderdaad het zelfde probleem, bij mij doet het filmpje het ook niet.

 • Heel veel zin in de challenge!
  Ook heel fijn dat jullie de oefeningen nog even laten zien in een filmpje!
  Succes iedereen die mee gaat doen!!!

 • Mirjam schreef:

  Ik vind de fitgirl bikini challenge super leuk opgezet! Ik heb de guide gekocht heb alles al uitgeprint haha! Maar net als de meiden hierboven kan ik de filmpjes ook niet afspelen:( er staat: ‘Deze video bevat inhoud van SME, die deze wegens auteursrechtenschending heeft geblokkeerd voor je land’. Ik hoop dat dit nog opgelost kan worden?

 • Hi meiden,

  Ik zie dat dit met een nummer te maken heeft die we hebben gebruikt in de video. Ik ga dit morgenochtend direct fixen!

  Groetjes Marlou

 • Kimberly schreef:

  Hoi,

  Ik heb een vraagje: Ik ben nu ook bezig met jullie bikini challenge. Mijn vraag was of je op woensdag ook 5 km zou mogen hardlopen in plaats van een workout via youtube? Dit vraag ik i.v.m. de workout van de dag erna en het feit dat je een rustdag ertussendoor zou moeten hebben.

  Dit gaat toch niet ten kostte van je resultaat?

  Alvast bedankt!

 • Hallo, Ik vroeg mij het volgende af. Jullie geven aan dat je 3 sets moet doen, bij het advanced programma staat bijvoorbeeld dat je de eerste oefening 12x moet doen. Is het dan verstandig om vervolgens nog 2x de set van 12 herhalingen te doen van deze specifieke oefening of doe je eerst alle 10 oefeningen volgens de genoemde herhalingen of tijd en herhaal je de gehele serie van 10 oefeningen nog 2x? Dus, direct 3 sets per oefening afwerken of eerste allle oefeningen afwerken en vervolgens het geheel nog 2x herhalen.

  • Hoi lyan,

   Leuk dat je mee doet! Wij raden aan om eerst alle oefeningen in de aangegeven hoeveelheid herhalingen te doen en dan alles nog 2 keer. Dus niet per oefening 3 sets achter elkaar maar de hele reeks in drie sets. Succes!

 • Coreline schreef:

  Hi!

  Vanavond is de video workout, Mag je kiezen, of is er een speciale die erbij hoort?

  Groet,
  Lien

  • Hoi Coreline,

   We hebben voor de eerste twee weken een benen en billen workout! De video staat hierboven :) Succes!

 • Saskia schreef:

  Hoii!

  Ik ben uiteraard ook begonnen met de challange. Ondanks dat ik wel vaker oefeningen doe werd ik heel erg misselijk tijden de challange. Kan dit liggen aan de combinatie van cardio en spier oefeningen hoe die zijn ingedeeld?

  Groetjes!

  • Hi Saskia,

   Dat lijkt me sterk eerlijk gezegd. Misschien had het te maken met dat je vlak van te voren gegeten had oid?

 • Hallo,
  Mag je ook mountainbiken in plaats van hardlopen?
  Dit doe ik namelijk 2x in de week!
  Vera

 • Tamara schreef:

  Hoii!!

  Wat een super Challenge! Maandag begonnen en gister de benen en billen work-out gedaan. Eerlijk gezegd vind ik het nog best pittig, heb behoorlijk wat spierpijn. Maar het fijne is dat het een super voldaan gevoel geeft! Vanavond circuit trainen, hopen dat de spiertjes het vol houden. Nog tips om de spierpijn te verzachten?
  Keep up the good work girls!!

  Groetjes,
  Tamara !

 • De benen en billen workout is een super toffe workout om de spierpijn van de circuit te verzachten. Hopelijk komen er nog meer!

 • Hoi,
  Is het de bedoeling dat je een speciaal voedingsplan volgt terwijl je deze challenge doet? Of kan je ook gewoon een gezond eetpatroon volgen die je zelf kiest? En als je geen voedingsplan gebruikt, zijn er dan minder resultaten zichtbaar?

  Alvast bedankt!

 • Denise schreef:

  Maandag begonnen en vandaag de videoworkout gedaan. Wat ontzettend fijn om samen te sporten! Ga zo door meiden!!

Reageren

Your email address will not be published.