Even voorstellen: Fitgirl Nienke

Vandaag stellen we je voor aan de nieuwste aanwinst van het Followfitgirlsteam: Fitgirl Nienke.

Fitgirl Nienke

Hi, mijn naam is Nienke en ben de nieuwste fitgirl van Followfitgirls! Al langere tijd lees ik mee op dit platform en vind het super fijn om gemotiveerd te worden de beste versie van mezelf te worden. Nu is het mijn beurt om anderen te motiveren en te inspireren tijdens mijn health journey.

Haat-liefde verhouding met de weegschaal

Als kind kon ik helaas al niet alles in mijn mond stoppen zonder tonnetjerond te worden. Hierdoor werd ik al op jonge leeftijd gedwongen gezonde voedingskeuzes te maken. In combinatie met sport begon ik hier gelukkig al snel de lol van in te zien. Zoals veel andere meisjes heb ik altijd een grote obsessie gehad voor mijn gewicht en had ik een haat-liefde verhouding met de weegschaal. Elke ochtend stond ik te turen naar de cijfers die de weegschaal aangaven. Ik kon mezelf hier helemaal gek mee maken. Gelukkig kan ik hier tegenwoordig veel meer rust in vinden en heb minder last van het jojo-effect. Mijn gewicht is stabieler geworden doordat ik bewuster ben geworden van mijn voeding. Ook probeer mijn macro’s zo veel mogelijk in verhoudingen te verdelen. Wat ik in de spiegel zie en hoe ik me voel is veel belangrijker geworden.

Vegetarisch

Voeding is altijd een belangrijk onderdeel geweest in mijn leven en heb dan ook van mijn passie mijn werk gemaakt. Naast een fulltimebaan in de hotellerie, waarbij je dagelijks met veel eten en drinken in aanmerking komt, vind ik het heerlijk om te koken en in de vrije uurtjes gezonde, nieuwe recepten uit te proberen. In mijn blogs zullen jullie dus veelal een kijkje nemen in de keuken van fitgirl Nienke. Een keuken die vooral bestaat uit gezonde snacks en vegetarische recepten.

Sporten

Naast lekker eten vind ik beweging ontzettend belangrijk, Ik houd absoluut niet van stil zitten. Een wandeling door het bos met mijn mopshondje, trainen voor een halve marathon of een uurtje Body Pump:  van sporten kan ik echt genieten. Mijn hoofd leeg maken en mijn lichaam even flink aan het werk zetten! Wel heb ik altijd een doel nodig om te trainen en schrijf me daarom regelmatig in voor een hardloop evenement. Hierdoor heb ik een stok achter de deur om ook tijdens de koude winterdagen mijn hardloopschoenen aan te trekken en even lekker te bewegen. In het verleden heb ik me ook een aantal keren in gezet voor het goede doel. Een triatlon en kwart marathon voor het KWF, de dankbaarheid die je hiervoor terugkrijgt is echt goud waard en geeft heel veel motivatie om je fysiek in te zetten voor anderen.

Zo, nu weten jullie iets meer over mij! Ik hoop dat ik jullie de aankomende tijd kan inspireren en motiveren om het beste uit jezelf te halen. Of je focus nu ligt op voeding, sport of een combinatie, het belangrijkste is dat je je goed voelt en tevreden bent met jezelf.

Liefs, Nienke

Gezond ochtendritueel? Vier redenen waarom Manon de dag met water, limoen en himalayazout begint.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Read previous post:
Mindfulness stenen
Mindfulness – Het vinden van rust in je hoofd en lichaam

Sinds kort ben ik begonnen met mindfulness trainingen. Een moment waarop je complete rust pakt. Je focust op jezelf, je...

Close