Ik wil een persoonlijke fitgirl struggle met jullie delen

In dit blog doe ik iets wat je niet van mij gewend bent: ik deel mijn persoonlijke fitgirl struggle. Nu ik begin met typen weet ik nog niet precies wat ik jullie wil gaan vertellen, maar daar komen we gaande weg wel achter. Ik blog nu een jaartje voor FollowFitgirls met heel veel plezier, toch merk ik dat ik de laatste tijd wat inspiratieloos ben en weinig tijd heb wat leidt tot minder blogs. Dit vind ik jammer, want schrijven met name over mijn passie sport en alles wat hier bij hoort is iets wat ik erg leuk vind!

Fitgirl Struggle

Waarom deze fitgirl struggle?

Iedereen kent het wel we hebben het te druk om te doen wat we echt leuk vinden. Ik werk 32 uur als communicatie medewerker en daarnaast ook als Bodytec instructeur, deze uren variëren van 4 tot 8 uur per week. Voor dat bedrijf houd ik mij ook bezig met de social media en website. Erg leuk om te doen, maar ik merk wel dat het steeds meer tijd kost en ik hierdoor minder tijd heb om te bloggen. Als ik even niet voor de laptop hoef te kruipen vind ik dat erg fijn. Al gaat dit ten koste van mijn eigen blog en van FollowFitgirls en dat vind ik jammer. Dit wil ik graag veranderen, maar hoe? Dat weet ik nog niet precies . . . Heb je tips? Dan hoor ik deze graag!

Hoe gaat het nu met sport en voeding?

Nu ik minder blog en minder foto’s post op Instagram wil dat zeker niet zeggen dat ik minder sport en ‘slecht’ eet. Ik fitness nog 5 à 6 keer per week (dit is inclusief 1 à 2 x Bodytec per week) met heel veel plezier! Ook volg ik nog altijd voeding- en trainingsschema’s van mijn coach wat ik erg prettig vind. Ik kom nu bijna 2 jaar bij deze coach en vind het heel erg fijn om gezamenlijk aan mijn doelen te werken. In mijn eentje zou ik niet weten wat ik nu wel en niet moet doen om deze doelen te bereiken. Het internet staat vol met tips, maar welke tips passen dan het beste bij mij? Geen idee! Daarom werk ik samen met mijn coach aan mijn juiste schema’s en dit werkt! Lange tijd volgde ik voedingsschema’s waarbij ik at ‘onder onderhoud’. Dit deed ik 1 om af te vallen en 2 om mijn vet percentage te verlagen. Dit is na lange tijd heel hard werken goed gelukt!

Kort gezegd, ik at minder Kcal dan ik dagelijks nodig had.

Nieuwe doelen: ik vind het eng

Nu heb ik nieuwe doelen gesteld en wil ik graag strakker worden en spieren opbouwen. Door het afvallen is mijn huid (met name rondom mijn buik) vrij slap geworden, ondanks dat ik veel train(de). Ik heb nu voedingsschema’s waarbij ik eet op onderhoud, deze volg ik nu zo’n 6 weken. Ik val nu dus niet meer af, mijn gewicht blijft redelijk constant en mijn vetpercentage ook, waar ik erg blij mee ben.

De fitgirl struggle

Toch vind ik het lastig om meer te eten, aangezien ik meer eten nog altijd associeer met aankomen en ‘dik’ worden. Ik weet dat dit niet zo is, maar toch kan ik het nog niet loslaten. Dit is voor mij best een ‘struggle’. Nu ik op onderhoud eet, merk ik ook dat ik steeds meer trek krijg en het moeilijker is om niet te gaan ‘snaaien’. Mijn lichaam moet erg wennen aan het feit dat ik na lange tijd onder onderhoud nu op onderhoud eet. Hierdoor houd ik best veel vocht vast, waar ik niet blij mee ben. Vocht vast houden lijkt in mijn ogen op dikker worden, wat mij weer terug brengt bij de zojuist benoemde struggle. Volgens mijn coach komt dit weer helemaal goed maar moet ik het nog een aantal weken de tijd geven. Dit doen we dan maar . . . toch is het wel erg spannend allemaal!

Fitgirl Struggle

Eet dagboeken delen?

Ik volg nu al 2 jaar schema’s van mijn coach volg en heb hier al regelmatig over verteld. Is het nog echt boeiend voor jullie als lezers als ik hier vaker over vertel? Mijn ‘what I eat in a day’ is zo goed als altijd conform schema. Mijn vraag aan jullie dus: vinden jullie het leuk om regelmatig te lezen over wat ik eet en doe qua training? Ik hoor graag van jullie!

Mijn blog is toch een stuk langer geworden dan ik dacht, maar het eea opschrijven (typen) werkt wel om mijn hoofd leeg te maken, herkennen jullie dit?

Liefs,
Laura

Heb jij het persoonlijke bevallingsverhaal van Ellen al gelezen?

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Ja, graag eetschema delen en work outs delen! Hoe ben je aan je coach gekomen? Ik weet niet waar ik moet zoeken?!

  • Hi Cil,
   Bedankt voor je reactie! Ik zal mijn schema’s met jullie blijven delen :-) ! Volgende week komt er een nieuwe leg day workout online, so stay tuned ;-) !
   Ik ben door veel googlen en blogs (van sporters) lezen uitgekomen bij Health Advies Breda. Hier ga ik nu bijna 2 jaar heen voor coaching en dat bevalt heel goed.
   Succes!

 • Ik denk dat je voedingsschema’s erg interessant zijn, maar dat het voor mij (en misschien ook voor anderen) ook erg interessant is om te lezen waar je dan precies mee struggled qua eten (welke momenten, wat doe je op zo’n moment, etc). Iedereen heeft wel eens last van dat soort momenten, dus dan kunnen we daar van leren :)

 • Ik ben ook heel benieuwd naar jouw coach en eetschema!

  • Hi Ellen,

   Thanks voor je reactie! Mijn coach heet Zwier en hij is een van de Health Advies Breda coaches.
   Ik zal binnekort weer een eetschema delen.

 • Laura Nieuwenhuis schreef:

  Hi Laura,

  Ik ben ook benieuwd naar je Eetschema en ook waar je tegen aan loopt.
  Groetjes Laura

Reageren

Your email address will not be published.