Fotodagboek Ursula

Hey Fitgirls!

Nu ik een tijdje aan het schrijven ben voor Followfitgirls.com leek het mij leuk jullie eens een kijkje in mijn leven te geven. En hoe kan ik dat beter doen dan met heel veel foto’s? Daarom deel ik vandaag mijn ervaringen van de afgelopen weken met jullie in een fotodagboek. Enjoy!

Vorige week kwam ik terug van vakantie. We zijn lekker ouderwets wezen kamperen in Frankrijk, in de Dordogne en Normandië. Dat bracht een hoop herinneringen aan vroeger naar boven! En wat is Frankrijk toch mooi… met name de Dordogne. Kijk maar eens naar deze foto’s en oordeel zelf… snap je dat ik terug wil?

vakantie rivier

fotodagboek ursula header

Ik was ook echt wel even aan vakantie toe. Ik moet ook bekennen dat ik behalve mijn (bijna) dagelijkse yogasessie met mijn nichtje niet erg veel aan training heb gedaan. Ach, soms heeft je lichaam echt even rust nodig. Ik kan ook niet anders zeggen dan dat het me echt goed heeft gedaan.

vakantie yoga

Na twee heerlijke weken kwam er helaas ook weer een eind aan het leven in het paradijs. En dat betekent: Back to basics. Tijdens de vakantie heb ik echt wel gelet op wat ik allemaal in mijn mondje stopte, maar heb ik de touwtjes toch ook wel iets laten vieren. Af en toe een croissantje met hagelslag en ijsjes horen voor mij nu eenmaal bij vakantie. Dat is helemaal niet erg, zolang je maar weer terug kunt schakelen. En wie zegt dat een gezond ontbijtje niet lekker kan zijn? De laatste tijd heb ik een nieuwe favoriet: havermout met vanillepoeder, nectarine en een beetje notenpasta.

vanilla peach oatmeal

Ook pakte ik meteen de draad weer op met trainen. En na twee weken rust keek ik ook echt wel weer uit naar mijn eerste training!

training1

Na de training was het tijd voor een gezonde, maar goed vullende lunch. Ik maakte zelf koolsla met gerookte kip en walnoten.

kip koolsla

Ik moet bekennen dat ik met mijn hoofd nog steeds een beetje in Frankrijk ben blijven hangen. Het kost me dan ook moeite om weer een beetje in een werkritme te komen, maar ik zal er toch echt aan moeten geloven. Gelukkig beschik ik over de luxe dat ik thuis kan werken, zodat ik mijn tijd gedeeltelijk zelf kan indelen. Ik zou niet anders meer willen.

urs work

Op zaterdag gingen mijn vriend en ik samen mountainbiken! Normaal gesproken gaan we naar het parcours in Oostvoorne, daar wonen we slechts 10 kilometer vandaan, maar nu wilden we wel eens ergens anders kijken. Dus bonden we de fietsen op de auto en zetten we koers naar Burh Haamstede, waar je ook een leuk parcours scheen te hebben. Benieuwd? Ik maakte een filmpje voor jullie…

Bijna elke week ga ik met Capo, mijn hond, naar het strand. Meestal gaan mijn zus, nichtje, oma en moeder mee. Mijn moeder heeft ook een hond, Sorella, waar Capo lekker mee kan spelen. Voor mij bestaat er bijna niets ontspannenders dan een strandwandeling met Capo. Lekker uitwaaien!

strand capo 1

strand capo 2

Een aantal weken geleden ben ik begonnen met small group training, een vorm van personal training waarbij je in een groepje van maximaal vijf personen traint. Zo kun je de kosten voor een trainer delen, maar toch wat gerichter aan jouw persoonlijke doelen werken. Eén van onze eerst opdrachten was het maken van een doelenbord. Dit is die van mij:

doelenbord

Zoals je kunt zien wil ik dit jaar nog de muscle up leren! Mijn trainer is ervan overtuigd dat het me gaat lukken. Hoe? Door de trainingen erop aan te passen. Niet alleen in de gym, maar ook thuis richt ik mijn trainingen zo in dat ze bijdragen aan deze doelen. Vandaag op het programma: dips. Deze ben ik aan het trainen om de muscle up straks uit te kunnen voeren. Om meer herhalingen te kunnen maken gebruik ik een elastiek.

training 2

Mijn vriend en ik waren samen een dagje vrij. Om nog even in de vakantiesfeer te blijven maakte ik pannenkoeken met Nutella en aardbeien! Wel volkoren natuurlijk…

strawberry nutella pancakes

Het werd een supermooie dag! Dus hup, naar de boot en het water op. Onderweg hebben we de boot aan een eilandje gelegd en daar hamburgers gebakken. Deze waren alleen al op voordat ik een foto kon maken. Tja, ik moet af en toe nog een beetje wennen aan het blogger zijn…

varen

Dinsdag was het iets minder warm, maar perfect voor een ritje in de duinen! Vroeger reed ik heel veel paard, maar de laatste jaren kom ik er gewoon niet meer aan toe. Ik heb echt teveel hobby’s… maar gelukkig heeft mijn moeder een eigen paard, waar ik naartoe kan gaan wanneer ik wil. Echt genieten is het dan ook weer als ik er weer eens tijd voor maak!

Balti

De rest van de week was niet zo spectaculair. Ik heb veel gewerkt en natuurlijk getraind. Vrijdagavond was ik dan ook echt weer even toe aan een beetje ontspanning, dus ging ik vissen.

vissen dril

vissen karper

Zo, dat waren mijn afgelopen twee weken in beeld! Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Wil je meer zien? Je vindt me op instagram onder @ursulahoogendoorn. En ik ben benieuwd wat jullie zoal doen tussen het trainen en het werken door… wat hebben jullie bijvoorbeeld de afgelopen week gedaan? Laat het me weten in een reactie!

Liefs, Ursula

Klik hier voor fotodagboeken van de andere Fitgirls! 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Wat leuk dat je bent gaan mountainbiken in burgh-haamstede! Toen ik bij mijn ouders was afgelopen maand heb ik dat parcours ook een aantal keer gedaan met mijn vriend. Sommige hellingen waren wel echt pittig, maar ik vond het wel een leuk parcours, helemaal als je naast dat bosmeer fietst :)

  • Ursula schreef:

   Hay Amber,
   Wat leuk dat jij ook mountainbiket! Burgh Haamstede is zeker een leuk parcours, met inderdaad een paar pittige klimmetjes. Ben je ook wel eens op het parcours in Oostvoorne geweest? Is heel anders, maar ook echt de moeite waard…

   Liefs Ursula

Reageren

Your email address will not be published.