Ik ga het weer doen: een Helweek!

Bijna exact een jaar geleden schreef ik een blog waarin ik aankondigde dat ik een Helweek ging doen. Ik heb me destijds laten overhalen door Sanne, een vriendin van mij. Samen met een aantal andere vriendinnen en collega’s gingen we allemaal voor onze eerste Helweek ervaring.

Nu, een jaar later, vind ik het tijd voor een nieuwe Helweek. Toen ik Sanne vroeg keek ze me eerst verbaast aan. “Wil je het nog een keer gaan doen?!” Jazeker. In deze blogpost zal ik vertellen waarom ik deze uitdaging opnieuw aanga.

Wat is een Helweek?

Mocht je het hele Helweek avontuur gemist hebben, dan zal ik je eerst even uitleggen wat deze week inhoudt. De Helweek is bedacht door de Noorse trainer en coach Erik Bertrand Larssen en is gebaseerd op de Helweek uit het leger. Hij heeft hier een uitgebreid boek over geschreven waarin precies wordt omschreven wat het inhoudt en wat je precies moet doen in deze week. Hoe vaak hoor ik mezelf niet zeggen dat de tijd zo snel vliegt en dat de weken, maanden en jaren tegenwoordig zó snel gaan. Ik heb het idee dat sinds ik ben gaan werken ik veel meer geleefd wordt en dat mede hierdoor de tijd zo snel gaat. Tijdens de Helweek ga je 7 dagen afzien, 7 dagen jezelf uitdagen en leren van wat je allemaal tegenkomt. Het idee is dat je na deze week je doelen en prioriteiten helder hebt, je een begin hebt gemaakt met nieuwe, betere gewoontes en dat je je to-do-list hebt weggewerkt. Met als doel dat dit motiveert om de resultaten en de veranderingen vast te houden. Het houdt in dat je een hele week lang (7 dagen) om 5:00 uur opstaat en om 22:00 uur naar bed gaat. Daarnaast staat elke dag in het teken van een bepaald teken en moet je opdrachten uitvoeren.

In de voorbereidingsperiode heb je drie belangrijke opdrachten:

 • Je moet je eigen leven in kaart brengen.
 • Je moet definiëren op welke gebieden je in potentie de meeste vooruitgang kunt boeken, je zogenaamde verbeterpotentieel en waarop je gaat inzetten.
 • Je moet een concreet doel voor de helweek omschrijven en een strategie voor hoe je dat doel wilt bereiken.

Vorige keer heb ik me voorbereid door deze opdrachten te doen. Ik had het boek toen niet gelezen maar dit keer ga ik het helemaal goed doen! Naast het boek Helweek heb ik het boek Genadeloos aangeschaft en dit moet ervoor zorgen dat ik perfect voorbereid mijn Helweek begin.

De regels van de Helweek

 • Start maandagochtend en stop zondagavond
 • Sta elke ochtend om 5.00 uur op
 • Ga elke avond om 22.00 uur naar bed
 • Werk de hele week extreem hard. Wees gefocust, bewust en plichtsgetrouw
 • Blijf trouw aan je plan
 • Wees bewust van je modus en focus
 • Wees je bewust van de verschillende rollen die je in de loop van een dag vervult en vervul ze met glans
 • Probeer de hele tijd blij,  positief en oplossingsgericht te zijn
 • Wees daadkrachtig en proactief
 • Neem weloverwogen, kwalitatieve rust
 • Besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk
 • Laat alle privéaangelegenheden tot de avond wachten
 • Gebruik geen sociale media onder werktijd
 • Beperk praatjes met collega’s tot een minimum
 • Train minstens één keer per dag, het liefst ’s ochtends
 • Eet de hele week uitsluitend gezond
 • Laat de tv uit

Benieuwd welke opdrachten er bij de Helweek horen? Klik hier.

HELWEEK HELWEEK

Waarom weer een Helweek?

De reden dat ik weer een Helweek wil gaan doen is omdat er het afgelopen jaar ontzettend veel is gebeurd en omdat ik de vorige Helweek als heel positief heb ervaren. Natuurlijk was het zwaar maar het heeft me heel veel gebracht. Ik pakte laatst mijn notitieboek erbij en vond de aantekeningen die ik had gemaakt voor de opdrachten. Ik kon concluderen dat ik bijna al mijn gestelde doelen heb gehaald! Ook ben ik door de Helweek veel effectiever gaan werken.

Mijn leven ziet er inmiddels best wat anders uit. Na een verbouwing van 7 maanden is ons droomhuis af (benieuwd? klik hier) en ik heb de knoop doorgehakt om te stoppen met mijn webshop (waarom? dat lees je hier). Naast mijn twee blogs ben ik nu ook freelance aan het werk als Brandmanager en dat zorgt ervoor dat ik veel moet schakelen en er veel nieuwe verantwoordelijkheden bij zijn gekomen. Het feit dat ik ben gestopt met mijn webshop betekent ook dat ik geen vast personeel meer in dienst heb, wat ik erg fijn vind en ik werk nu twee dagen vanuit huis.

De Helweek is een week waarin je heel bewust leeft en ik ben klaar om deze uitdaging weer aan te gaan! Om weer nieuwe doelen te stellen en vooruit te kijken. Ik heb inmiddels niet alleen Sanne maar ook al 4 andere vriendinnen enthousiast weten te krijgen. Zij doen met mij mee, jij ook?

Benieuwd naar mijn vorige Helweek ervaringen? Ik schreef elke dag een blog met daarin mijn bevindingen en opdrachten. Klik hier om ze te lezen!

Doe jij ook mee?

Ik zou het super leuk vinden als jij ook meedoet aan de Helweek! Het is dan wel aan te raden om de boeken aan te schaffen (zie hieronder de linkjes) en deze vast te lezen zodat je je goed kunt voorbereiden. Mijn Helweek staat gepland in november. Laat je me weten of je meedoet?

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • […] Door zeven dagen lang anders te leven dan je (hoogstwaarschijnlijk) normaal doet. Een ander ritme, met een andere invulling zodat je meer uit je dag kunt halen. Dit houdt onder andere in dat je ‘s avonds om 22u naar bed gaat en ‘s ochtends om 5u opstaat. Maar er zijn nog veel meer ‘regels’ die ervoor zorgen dat je deze week je optimale ik bent. Wil je meer weten over de Helweek? Lees hier: Ik ga het weer doen: een Helweek! […]

Reageren

Your email address will not be published.