Gerookte tomatensoep recept

Gerookte tomatensoep… tomatensoep met rooksmaak. Ik weet niet hoe ik dit recept het beste kan noemen. Misschien gewoon ‘easy peasy verrukkelijke soep’. De rooksmaak komt namelijk niet van de tomaten maar van een wondermiddel: gerookt paprikapoeder. Heb je deze nog niet in huis? Drop dan alles ter plekke en zorg dat je het in huis hebt! Ik heb het zelf bij een lokaal buitenlands supermarktje gekocht, maar volgens mij kun je het ook gewoon bij de appie kopen. En als je daar toch bent, neem dan ook de rest van de ingrediënten mee die je nodig hebt voor deze gerookte tomatensoep.

Gerookte tomatensoep

Recept: Gerookte tomatensoep

Het kan zijn dat je alles al in huis hebt voor deze gerookte tomatensoep. Of misschien moet je nog tomaten bijhalen.

Wat je nodig hebt voor vier porties van de gerookte tomatensoep:

 • 750 gram tomaten. Het liefst een beetje rijp.
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 tl gerookte paprikapoeder
 • 1 groentebouillonblokje
 • eventueel: (vegan)koksroom
 • olijfolie
 • blikje tomatenpurree (70 gram)

De gerookte tomatensoep maak je zo:

 1. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes of pers deze.
 2. Doe een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
 3.  Snijd de tomaten in vieren. Heb je een krachtige blender dan kan je ze hierin helemaal fijnmalen. Heb je dit niet, dan kun je de tomaten in kleinere stukjes snijden. Daarna doe je dit in de pan.
 4. Voeg een halve liter water, het bouillonblokje, de tomatenpurree en de gerookte paprikapoeder toe. Laat ongeveer 10-15 minuten koken.
 5. Pureer de soep helemaal fijn met een staafmixer of in de blender.
 6. Voeg eventueel de koksroom toe. Als je dit doet, laat de soep dan nog even op het vuur staan zodat het goed verwarmt.
 7. Serveer de soep eventueel met brood. Wat je hier op de foto ziet is een soort roggenbrood wat ik gemaakt heb met behulp van een doe het zelf-pak van Ikea. Ik ben er helemaal lyrisch over. Heel lekker!Gerookte tomatensoep

 

Smakelijk!

Houd je ook zo van rooksmaak? Dan komt dat helemaal goed met deze gerookte tomatensoep! Ben je hier niet zo’n fan van, probeer dan eens deze soepen! Ook heel lekker.

Enjoy!

X

Ana

 

Dol op tomaten? Lees ook: 5 Manieren om meer tomaten te gebruiken in de keuken

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.