Getest: Twee weken lang Herbalife shakes

Oke, ik geef het toe. Ik heb altijd iedereen die een shakedieet deed voor gek verklaard. Waarom zou je een niet al te lekkere shake drinken, als je ook gestoomde groenten met wat rijst kunt eten? Daarvan zit je tenminste vol en je hebt iets te kauwen. En qua calorieën maakt dat ook geen verschil.

En toen kreeg ik de kans om de Herbalife shakes te proberen. Omdat ik toch wel erg nieuwsgierig was, besloot ik het te proberen. Ik sprak met mezelf af om een week zowel ontbijt als lunch te vervangen door een shake, en na die week te bepalen of ik daarmee door wilde gaan of dat ik vanaf dan alleen mijn ontbijt zou vervangen.

Ik ontving 3 bussen Herbalife Formula 1 Voedingsshake (550 gram) in de smaken tropische vruchten, vanille en cappuccino. Ook ontving ik 1 bus Formula 3 Personalized protein powder (240 gram). Ik kreeg er ook een shaker bij en een maatlepel.

herbalife shakes

Formula 1 Voedingsshake is een poeder waarmee je een maaltijdvervangende shake maakt. Het bestaat vooral uit proteïnen (eiwitten) uit soja en melk en is aangevuld met plantaardige voedingsstoffen en kruiden. Een shake met 250 ml halfvolle melk bevat 220 kcal. De vanillesmaak die ik heb komt uit de F1 Vrij serie en bevat geen lactose, soja en gluten, maar hier zit dan wel weer suiker in. Om af te vallen vervang je 2 maaltijden door een shake. Om op gewicht te blijven vervang je een maaltijd door een shake. In elke bus zit 550 gram poeder, en je hebt 26 gram (2 maatlepels) nodig voor 1 shake. Met zo’n bus kun je dus 21 shakes maken. Je kunt er dus 10 tot 21 dagen mee doen.

Hieronder zie je de ingredienten van Formula 1:

herbalife shakes

Formula 3 Personalized protein powder bevat soja- en wei proteïne, wat helpt bij het opbouwen en behouden van spiermassa. Op de bus staat dat je per kilo lichaamsgewicht 1 gram proteïne per dag nodig hebt. Met mijn gewicht van 60 kilo heb ik dus 60 gram proteïne per dag nodig. Je normale voeding en de Formula 1 shakes bevatten ook proteïnen, en met Formula 3 kun je dit nog aanvullen. 1 Maatschepje is 6 gram, en daarvan is 5 gram proteïne. Je kunt 1 tot 4 porties per dag (dat is dus 5 tot 20 gram) van dit poeder door je shake doen. Je kunt het ook door andere voedingsmiddelen doen, zoals sapjes, soepen en sauzen. In een bus zit 240 gram, dat zijn dus 40 porties. Ik doe 2 schepjes door elke shake, dus ik kan er 20 shakes mee maken. Dan zou deze bus ongeveer tegelijk leeg moeten zijn met de Formula 1, waarmee je 21 shakes kunt maken.

Hieronder zie je de ingredienten en voedingswaarde van Formula 3:

herbalife shakes

Testen maar!

Zoals gezegd begon ik met het vervangen van 2 maaltijden per dag door een shake. Ik nam de shakebeker mee naar mijn werk en maakte maandagochtend meteen een shake. Omdat ik melk heel vies vind en het niet zo goed verdraag, maakte ik hem met Optimel Puur (die bevat geen suiker en ook geen zoetstoffen) of karnemelk. Met 250 ml Optimel, 1 scheppen Formula 1 tropische vruchten en 2 scheppen Formula 3 vond ik hem prima te drinken. Ik merkte alleen wel dat het echt niet goed vulde. Ik kreeg al heel snel daarna honger. Tussendoor at ik wat tomaatjes, worteltjes en stiekem ook een stukje chocola (maar dat doe ik altijd, ook als ik wel normaal ontbijt). Na een week ging ik toch nog even uitzoeken hoeveel er nou eigenlijk in die maatschep past, en toen bleek dat er 2 scheppen in moesten. Had ik de hele week met 1 schep zitten shaken. Niet gek dat ik honger had.

In het weekend verving ik alleen het ontbijt voor een shake. Ik hou echt te veel van eten, 2 shakes per dag wil ik echt niet elke dag. Week 2 besloot ik het nog een weekje de kans te geven met 2 shakes per dag. Deze keer met de juiste hoeveelheid poeder. Ik deed 250 ml Optimel in de beker, 2 scheppen Formula 1 erbij, 2 schepjes Formula 3 en shaken maar. De shake was opeens een stuk dikker, en hij smaakte meteen een stuk chemischer en poederiger. Geen succes voor mij. Die middag probeerde ik het met water, maar dat was echt niet lekker. Na even uitproberen ontdekte ik dat 100 ml water, 150 ml Optimel, 2 scheppen Formula 1 en anderhalve schep Formula 3 voor mij de beste combinatie maakten.

Resultaat?

Omdat ik toch alweer ruim een week bezig was, wilde ik me toch even wegen. Op de startdag woog ik 59,8 kg en na ruim een week shaken woog ik…. 59,9 kg. Hm, niet helemaal de bedoeling! Zou mijn vetpercentage dan misschien gezakt zijn? Ik controleerde dat ook nog een keer, maar ook daar geen verschil.

Omdat ik geen boodschappen in huis had om normaal te lunchen, maakte ik de werkweek af met 2 shakes per dag. Ik was het inmiddels wel echt beu. De toch wel chemische smaak begon me echt tegen te staan. Ik bleef maar honger houden en merkte dat ik veel meer behoefte had om te snoepen en dat deed ik dan ook meer dan anders. Ook had ik ontzettend veel behoefte aan hartig. Als ik thuiskwam uit mijn werk kon ik me daardoor een paar keer niet bedwingen om een graai te doen in een zak chips. Dat weekend ging ik naar Ibiza en at ik heerlijk 3 normale maaltijden per dag.

Na een weekend lekker (veel) eten en drinken, ging ik op hoop van zegen weer op de weegschaal staan. 59,3 kg. Huh? Natuurlijk is dat ook gewoon een momentopname, soms zit er wel 2 kilo verschil in als ik me 2 dagen achter elkaar weeg. Maar het was voor mij wel de druppel om te stoppen met de shakes. Twee weken heb ik met tegenzin die dingen weg zitten werken, zonder er iets mee op te schieten. Dus vandaag zit ik weer achter mijn bureau met een bakje griekse yoghurt met havermout en bessen als ontbijt, en voor vanmiddag staat er een bulgursalade in de koelkast met rode bietjes, wortel, komkommer en paprika en een sausje van griekse yoghurt en pesto. Nu al zin in!

Nee, dit is echt niet aan mij besteed. Ik voelde me opgeblazen door de hoeveelheid melkproducten. Ik had geen extra energie en ik miste het kauwen gewoon zo erg. Verder hou ik echt van hartig eten en ga dat echt missen als ik 2x per dag iets zoets moet drinken. Ik had gehoopt dat door de toegevoegde vezels mijn stoelgang wat zou verbeteren, maar dat gebeurde ook niet. Ik kan me wel voorstellen dat dit zou kunnen werken voor mensen die echt een slecht eetpatroon hebben en niet sporten. Je moet dan wel tegen de honger kunnen, en tegen het niet kunnen kauwen. Maar een normaal ontbijt zou je volgens mij prima rond de 250 kcal kunnen houden, dan maakt zo’n shake geen verschil. En een lunch ook, met verse groenten, een eitje en eventueel wat hüttenkäse of rijst erbij heb je denk ik echt een betere lunch dan een beker shake.

Is een shake dieet voor jou wel een goede manier om op gewicht te komen of te blijven?

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Marieke schreef:

  Wel apart dat je zo verkeerd beginnen bent qua hoeveelheden. Herbalife is juist zo succesvol omdat het inclusief begeleiding is. Als je dus door een goede distribteur geholpen was dan was er een gesprek geweest, een voedingsplan opgesteld en was je begeleidt en niet Alles alleen maar opgestuurd. Jammer. .. geeft nu en heel negatief en verkeerd beeld helaas

  • Ik had alleen de shakes getest, dus zonder begeleiding. Maar ook met begeleiding kun je ze niet lekkerder maken . Wellicht werkt het voor anderen wel goed, maar voor mij geen succes. Ik heb echt voedsel nodig en mijn lichaam reageerde niet zo goed op de shakes.

  • Amber Senna schreef:

   Of je nu wel of geen begeleider hebt als je de Herbalife shake gebruikt maakt niets uit je valt er niet meer van af door met haar te praten is mijn ervaring.

 • Ik heb herbal life ook geprobeerd maar vond het zo vies dat ik verder echt geen honger meer had. Toen ik om advies vroeg omdat ik het echt niet lekker vond zeiden ze je kunt het ook met dubbelfris drinken.. en toen dacht ik oké nu ga ik stoppen, normaal eet ik gezond en drink geen fris of andere suiker drankjes en nu moet ik dat dus drinken en zeggen jullie dat het gezond is… en in de shaken zit ook nog suiker… voor mij zou het inderdaad ook echt niet iets voor langere tijd kunnen zijn! Ook ik hou veel te veel van kauwen en sochtends een bakje yoghurt met havermout, lijnzaad en frambozen

  • Bianca schreef:

   Herbalife is lekker met optimel dan wordt het romiger

 • Inderdaad de lactose arme shake is niet lekker maar de andere wel ik heb een prachtig resultaat en naast herbalife eet ik nu gezonde voeding
  Had je graag mijn foto getoond
  Ik denk ook dat jij geen overgewicht hebt, en heb je een bodyscan van voor en na ?
  Grtjes

 • Van den Keybus Roland schreef:

  Ik ben nu zes weken bezig met de schakes samen met met mijn vrouw en hebben alle twee goede resultaten we nemen twee maal per dag een schakes en tussendoor youghourt met vers fruit ,eitje of proteinereep. S.avonds eten we een gewone maaltijd .
  Gaan alle weken naar ons begeleidster Nathalie voor de resultaten en deze zijn op deze zes weken enorm verbetert. Dus voor ons heel positief.

 • Ik ben absoluut niet voor Herbalife, maar een vriend van mij begon ermee… hij beweert veel gewicht al
  verloren te zijn en dat geloof ik best. Maar
  wat hij er niet bij vertelt is dat hij 4 dagen per week intensieve bootcamps gaat doen bij Herbalife. Persoonlijk vind ik de versafdeling in de supermarkt veel beter en natuurlijker… Ik heb zelf veel gewicht verloren met gezondere keuzes te maken in mijn voeding en veel meer beweging.

 • Marleen Verduyn schreef:

  Ik drink bijna elke morgen een shake wel vermageren nee
  Maar voor ik met hebalife begon heb ik een bloed test laten doen …. niet ok vitamien te kort
  Nu na 6 maanden weer bloed test gedaan en …. super alles ok ..
  Ik combineer de shake met khb en ik voel me beter en 2 kg lichter

 • Lesley schreef:

  Je kunt van de shakes ook pannenkoeken bakken of zelfs wafels, maar dat weet je niet zonder begeleiding van een coach. Verder lees ik ook dat je gewoon bleef snoepen en all the way bleef gaan. Herbalife is geen wondermiddel hè, maar een aanvulling op een gezonde en uitgebalanceerd voedingsschema. Blijkbaar was je mindset er nog niet voor klaar en dat is oké. Het bedrijf heeft een miljardenomzet en in ruim 90 landen actief. Als het niet zou werken, zou het deze cijfers onmogelijk kunnen behalen. Mijn advies is: laat je goed begeleiden, geef het minstens een maand de kans en schrijf dan een objectieve recensie zodat je andere mensen niet afschrikt om de producten wel eens uit te testen. Ik hoop dat dit een goede les voor jou is, Ellen!

 • Law 82 schreef:

  Wanneer je Herbalife gebruikt zal je eerst moeten bekijken waarvoor je het gaat gebruiken.
  Wil je afvallen dan moet je ook sporten, cardio!
  Alleen maar shakies lebberen is geen oplossing. Aan de bak!!
  Ikzelf heb na een zware burn out veel geprobeerd om mijn energie weer op peil te krijgen en mij krachtiger te voelen.
  Ik heb een eigen mentor/coach bij herbalife. Hij is topsporter geweest en weet erg veel van voeding en hoe je lichaam werkt op voeding. Regelmatig heb ik een fit check en word ik volledig doorgemeten en gewogen. Alles wordt geregistreerd. Ik gebruik de shakes met proteïnen die schep ik er apart bij, als ontbijt. Dit voor de spieren. (Vrouwelijke popeye)
  S ochtends krijg ik er geen brood in en een shake is heerlijk fris. Je weet dat je een uitgebalanceerd scala aan vitamines binnenkrijgt.
  Verder ben ik op advies nog meer water en thee gaan drinken en natuurlijk blijven sporten. Kracht, wielrennen, en hardlopen.
  De rest van de dag eet ik gewoon dus fruit, groenten, vlees maar nooit teveel en geen chips of snoep.
  Tussendoor eet ik de herbalife reepjes en voor de gezichtsverzorging de dag en nacht creme. Echt fijn spul.
  Nee ik heb geen aandelen en ja ik dacht eerst ook daar doe ik niet aan mee…
  En dat is zo duur. Dat valt wel mee want ik hoef veel minder brood te kopen. Een goede dagcreme bij de drogist kost ook 23 euro.

  Maar… ik zit goed in mijn vel, mijn silhouet verbeterd. De stoelgang is perfect en waar ik heel erg dankbaar voor ben is mijn energie is geweldig!!
  Ik zeg Herbalife is super.
  Daarbij vind ik de inzet en begeleiding van de coaches ook super. Ze willen het beste voor jou. En ja daar verdienen ze wat geld mee. Dat is normaal als je werkt en je inzet voor een ander.

  Dus laat de rest maar praten ik raad het iedereen aan en zeker als je burn out klachten hebt .

Reageren

Your email address will not be published.