Wat is gezond broodbeleg?

Ik ben een grote broodliefhebber. En ik ben dan ook geen voorstander van brood uit je dagelijkse leven schrappen, zoals velen tegenwoordig aanraden. Zes sneetjes op een dag gaan mij (gelukkig) veel te ver, maar twee als lunch is eerder regel dan uitzondering. Ik kies wel bewust voor een spelt- of volkorenvariant en daarnaast zorg ik voor een verantwoord en mager broodbeleg. Over dat laatste gaan we het vandaag eens hebben, want wat is nu eigenlijk gezond broodbeleg?

gezond broodbeleg

Dit in ieder geval niet

Bij mij komen in eerste instantie vooral de dingen in mij op die in ieder geval níet tot dit rijtje behoren dus laten we daar eens beginnen. Kaas is (helaas) een dikmaker, vleeswaren als spek, salami, grilworst en paté ook. En dan heb je natuurlijk nog het zoete broodbeleg met toegevoegde suikers waaronder nutella, veel soorten jam en hagelslag. Vind ik trouwens wel heel lekker en op zondag een croissantje met jam zie ik als verwennerij, maar nee verder laat ik dit links liggen.

gezond broodbeleg

Wat is dan wel gezond broodbeleg?

Tijd om te kijken naar wat we allemaal wél op ons brood kunnen doen en voldoet aan de voorwaarden lekker en verantwoord. Hoewel over smaak natuurlijk te twisten valt, hebben wij een lijstje opgesteld met smakelijk, gezond broodbeleg. Ook erg lekker om te combineren!

– Huttenkase (eventueel met een plakje mager vlees, avocado, tomaatjes, aardbeien of blauwe bessen)

– Mager vlees zoals kipfilet, rookvlees, rosbief, casselerrib, fricandeau en kalkoenfilet

– Appelstroop, maar alleen de 100% natuurlijke zonder toegevoegde suikers

– Gekookt ei

– Rauwkost als sla, komkommer, paprika, tomaat en radijsjes

– Pindakaas (let op: wel calorierijk)

– Fruit: banaan, appel, peer, aardbeien, blauwe bessen

– Vis: tonijn, makreel, gerookte zalm, haring etc.

Hebben jullie nog een gouden tip voor lekker én gezond broodbeleg? Laat het mij weten!

Gezond leven hoeft helemaal niet duur te zijn met deze handige ‘fit on a budget’ tips van fitgirl Ursula. 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.