Gezonde brownie met zwarte bonen

Gezonde brownie met zwarte bonen?! I love chocola and ik houd al helemaal van brownies! Maar helaas, dit kun je beter niet te vaak eten. Gelukkig kun je met dit recept een gezonde versie van brownies maken. Hoe dan? Met zwarte bonen! Hoewel het water je in eerste instantie misschien niet meteen in de mond loopt, kan ik je vertellen dat het echt verrukkelijk is! Hieronder het recept voor een gezonde brownie met zwarte bonen.

Wat heb je nodig voor de gezonde brownie met zwarte bonen?

  • 250 gram zwarte bonen
  • 70 gram kokosolie
  • 100 gram cacaopoeder
  • cacaonibs
  • 3 eieren
  • 140 gram amandelmeel (een ander soort meel kan natuurlijk ook)
  • 120 ml sojamelk (een ander soort plantaardige melk kan ook)
  • 50 tot 100 gram dextrose
  • agavesiroop
  • 2 theelepels bakpoeder

gezonde brownie met zwarte bonen

Hoe maak je de gezonde brownie met zwarte bonen?

Verwarm de oven op 180 graden. Laat eerst de kokosolie smelten en meng het daarna goed met de zwarte bonen. Zelf gebruik ik de keukenmachine. Wanneer de kokosolie en zwarte bonen en een fijne massa zijn, voeg je de rest van de ingrediënten toe. Meng het in de keukenmachine tot het een geheel is. Voeg als laatst het bakpoeder toe.

Wat ik zelf altijd handig vind is om alle benodigdheden, zoals het meel, de eieren, het cacaopoeder, etc. van te voren af te wegen en klaar te zetten in bakjes. Dan kun je alles snel en makkelijk toevoegen. Zelf probeer ik zo weinig mogelijk suiker en/of andere zoetstof te gebruiken. Ik proef altijd het deeg even om te kijken. Smaakt het te bitter? Dan kun je er altijd nog een beetje suiker of zoetstof doorheen doen. Hoe minder hoe gezonder natuurlijk ;-)

Wanneer je alles hebt gemengd in de keukenmachine, giet je alles in een ovenschaal. Het handigst is om deze te bekleden met bakpapier. Scheelt ook weer schoonmaken ;-) Zet de ovenschaal in de oven voor 20 – 25 minuten. Om de brownie extra lekker te maken kun je er voor kiezen om pure chocola te gebruiken als topping. Om het zo gezond mogelijk te houden kun je het beste kiezen voor pure chocola van 72% of hoger.

gezonde brownie met zwarte bonen

Lekker als…

Laat de brownie goed afkoelen wanneer je deze uit de oven haalt. Deze gezonde brownie met zwarte bonen is ideaal als tussendoortje, toetje of als traktatie op een verjaardag. Zwarte bonen klinkt misschien niet zo smakelijk, maar geloof me.. het smaakt echt goed! Enjoy!

Liefs, Manon

 

Smaak te pakken? Probeer ook eens dit eiwitrijke bananenbrood met kwark!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!
[activecampaign form=7]

Reageren

Your email address will not be published.