Gezonde frietjes: van deze knolselderijfrietjes wordt iedereen blij!

Dit recept van gezonde frietjes komt uit één van mijn favoriete kookboeken van dit moment: het boek van Jet. Het staat vol met mooie foto’s, lekkere recepten én een hoop tips. Deze frietjes maakte ik een tijd terug (toen het nog donker was tijdens het avondeten, ergo de donkere foto’s – I am sorry) en wilde ik graag met jullie delen. Je kan er gemakkelijk je eigen draai aan geven, maar ik deel ze nu zoals ik ze gemaakt had volgens het recept van Jet. Alle credits zijn dan ook voor haar!

Recept voor gezonde frietjes van knolselderij

Wat je nodig heb voor de gezonde frietjes:

  • 1 grote knolselderij
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 el olijfolie
  • zeezout en zwarte peper

Wat je moet doen:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Je kan het ook in de airfryer proberen! Dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.
  2. Schil de knolselderij met een dunschiller.
  3. Snijd in plakken van 1 cm dik en vervolgens in reepjes van 5 cm lang.
  4. Zet een pan met kokend water op en blancheer de frieten 4 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de frieten op een bakplaat met bakpapier. Doe de olijfolie in een bakje en gebruik de kruidentakjes als een kwastje om de olie over de frieten te verdelen. Breek daarna de takjes in kleine stukjes en verspreid over de bakplaat. Bestrooi met zeezout en peper en zet 20 minuten in de oven. Na 10 minuten keer je ze even om.

Tip van Jet: Een perfect gerecht voor als je een leuke man te eten krijgt. Doe er voor de liefhebber nog een dot mayo op.

gezonde frietjes

Enjoy de gezonde frietjes!

Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als ik! Ik ga ze binnenkort nog eens maken maar dan met de airfryer. Je kan ze ook frituren, maar dan is het allemaal net iets minder healthy (wel knapperiger!). Hebben jullie nog lekkere varianten op gezonde frietjes? Laat je favo recept hieronder achter!

X Ana

Een klassieker: de zoete aardappelfriet!

 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.