6 X Gezonde maaltijden voor studentenbudget

Lang, laaaang geleden, toen ik nog studeerde (lees: twee jaar geleden) was een van mijn grootste zorgen over het avondeten dat het budgetvriendelijk was. Vooral toen ik met vriendin T. naar Amsterdam vertrok en we per se in de Jordaan wilden wonen, moesten we een beetje op de kosten letten. Met een niet zo hele schappelijke stagevergoeding en een behoorlijk hoge huur hadden we voor het avondeten weinig te besteden.

Het resultaat? We aten vaak witte bonen in tomatensaus met appelmoes. Errug verantwoord, maar daar kon ik mij toen gelukkig nog niet echt druk om maken.

Omdat het ook anders kan en je ook gewoon gezond (en lekker!) kunt eten met een studentenbudget, heb ik wat recepten voor je op een rijtje gezet. De een meer geschikt voor een simpel diner in je eentje, de ander juist voor een low budget etentje met vrienden. En vergeet het eten vooral niet in te vriezen wanneer je over hebt, want door gebruik te maken van de vriezer bespaar je heel wat euro’s!

1. Rijst met kip en broccoli

Het recept vind je hier.

2. Groentesoep

Hier vind je het recept.

3. Voor een etentje

Bekijk het ‘recept’ hier.

4. Eén pan spaghetti

Het recept vind je hier.

5. Shakshuka

Hier bekijk je het recept.

6. Homemade pizza

Het recept vind je hier.

Zo nu heb je hopelijk weer wat inspiratie voor lekkere en gezonde maaltijden! Heb je zelf nog recepten die wij zeker moeten uitproberen? Let us know!

Header: Nourishatelier.com

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

  • Beste Anouk,
    Ik ben in samenwerking met de Dutch Filmers Academy in Amsterdam een magazine aan het maken voor de toekomstige studenten. In dit magazine komt ook een artikel te staan over hoe studenten voor weinig geld toch een snelle en vooral gezonde maaltijd kunnen maken. Voor dit artikel zijn wij opzoek naar 3 passende gerechten die voldoen aan het volgende: gezond, snel en goedkoop. Ik stuur deze mail na aanleiding van het lezen van jou artikel en om te vragen naar jou ervaring met betrekking tot tips&tricks voor maaltijden. Heb jij een paar leuke recepten en wil je je ervaring met ons delen over jou gezonde studentenmaaltijden dan hoor ik dat graag!
    Uiteraard zullen wij in het magazine naar jou verwijzen.

    Mvg,

    Sem Jones

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Eetdagboek fitgirl Ellen

Mijn eetdagboek ziet er iets anders uit dan dat van de andere meiden. Ik volg namelijk een eetschema, waardoor ik...

Sluiten