6 mythes over een gezonde relatie

Een fijne relatie hebben is niet alleen hartstikke leuk en gezellig, het is ook goed voor je gezondheid omdat het onder andere een positief effect heeft op je geest en je hart. Maar wat is nou precies een gezonde relatie? Dat is voor iedereen anders. Toch zijn er verschillende ideologieën die veel koppels delen, zo is humor en respect in zo’n beetje elke relatie wel belangrijk. Maar er zijn ook veel misopvattingen over het hebben van een gezonde relatie…

6 mythes over een gezonde relatie

1. Mensen met een gezonde relatie ruziën nooit

Dit is natuurlijk niet waar. Iedereen in een gelukkige relatie heeft wel eens een meningsverschil of ruzie. Dat is júíst goed, want dat betekent dat jullie je mening laten horen en proberen op te lossen wat er mis is.

2. Mensen met een gezonde relatie zijn super geïnteresseerd in elkaar

Ook dit is niet waar. Een beetje interesse in elkaar is natuurlijk wel fijn, maar je hoeft het ook niet te overdrijven. Wat tijd los van je partner doorbrengen is toch ook heerlijk?! Wat de een leuk vindt, vindt de ander misschien helemaal niks aan. En dat is helemaal prima.gezonde relatie mythes

3. Mensen met een gezonde relatie hebben altijd (en) geweldige seks

Mensen met een gezonde relatie duiken echt niet om de haverklap het bed in. Hoe vaak jullie seks hebben moet minder belangrijk zijn dan de ‘kwaliteit’. Als je niet blij bent met de manier waarop het in bed gaat, moet je hier gewoon over praten. Wil hij het graag een keertje in de buitenlucht doen of wil jij graag een keer de Dildo’s van Easytoys uitproberen? Maak het bespreekbaar!

4. Mensen met een gezonde relatie moeten elkaars familie en vrienden leuk vinden

Nope, er is niemand die zegt dat je jouw vriend zijn familie en vrienden leuk moet vinden, maar dat betekent ook weer niet dat je ze volledig kunt negeren. Elkaars familie en vrienden moet je natuurlijk wel met respect behandelen. Als er iets dwars zit over hoe zijn vrienden of familie zich tegenover jou gedraagt, praat hier dan over.gezonde relatie tips

5. Mensen met een gezonde relatie moeten het altijd leuk vinden om bij elkaar te zijn

Ook dit is niet waar. Natuurlijk moet je het wel leuk vinden om samen te zijn, maar dit hoeft echt niet 24/7. Als je besluit om te gaan samenwonen, betekent dat ook niet dat het non stop rozengeur en maneschijn is. Er zullen compromissen moeten worden gesloten.

6. Mensen met een gezonde relatie hoeven hier nooit aan te werken

Ik denk dat dit een van de meest gemaakte misopvatting is. True love ain’t easy! Een gelukkige relatie kost gewoon best veel werk. En met werk bedoel ik niet dat je jezelf helemaal moet veranderen, maar er moeten compromissen worden gesloten en er zullen misschien wat dingen zijn waar je aan moet werken.

De kunst van een gezonde relatie is volgens mij dat je samen moet uit zoeken wat jullie als individu beter maakt, maar ook wat jullie als stel beter maakt. En blijf vooral met elkaar communiceren!

Liefs Lianne

Liefde maakt hongerig toch? Hoog tijd om iets lekkers en gezonds te maken!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Maaike Groeneveld schreef:

  Hoi Lianne,

  Ik ben het helemaal eens met dit artikel, 4 weken geleden heeft mijn vriend het uitgemaakt op een manier waar ik nogsteeds best wel mee zit. Hij had mij heel veel (valse) hoop gegeven dat het goed zat tussen ons tot op het laatste moment.
  Alles ging eigenlijk heel goed, we communiceerden ook over de dingen die ons dwars zaten en dat respecteerden we ook van elkaar. Probleem is alleen dat hij niet zo goed over zijn gevoelens kan praten. Ik had best wel moeite met hem loslaten en tijd geven voor dingen die hij belangrijk vind (omdat dat best wel veel dingen waren en er niet zoveel vrije tijd over bleef) en dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat hij zich benauwd heeft gevoeld (wat ik helemaal kan begrijpen). Dus heeft hij het uit gemaakt. Alleen was ik er niet van op de hoogte dat hij hiermee zat en kwam het voor mij daarom totaal onverwachts en zit ik nu met ongeloof en liefdesverdriet. Ik heb het gevoel dat we niet voor de relatie hebben gevochten en neem het hem best wel kwalijk dat hij dit niet met mij heeft gedeelt. Inmiddels hebben we hier wel al over gepraat, hij snapt mijn punt ook wel maar wil er niet alsnog voor vechten (en dat terwijl alles verder goed ging en we een hele fijne tijd hadden samen). Al met al, dit laat heel goed zien dat communicatie echt “the key” is van een goede relatie (ook over gevoelens). Anders kan het misgaan op een manier die ik niemand gun.

  Veel liefs, Maaike

  • Hi Maaike, wow volgens mij maak je nu een hele heftige periode mee! Ik wens je heel veel sterkte, en als je even je hart wilt luchten… Je mag me altijd even mailen! Liefs Lianne

 • Dit heb je heel goed omschreven en je hebt het ook heel luchtig gehouden! Ik ben inmiddels al bijna 6 jaar dol gelukkig en natuurlijk hebben we aardig wat ruzietjes en discussies achter de rug. Maar dat hoort erbij vooral wanneer je iemand echt leert kennen schrik je soms van hoe iemand dan kan reageren. Maar ook daar ga je dan weer over praten, ik denk dat blijven communiceren the key is.

Reageren

Your email address will not be published.