Met kleine veranderingen je gezondheid verbeteren

Iedereen wil het liefst fit en gezond zijn zonder daar veel voor te laten. We willen een happy én healthy lifestyle zonder al te veel regels en zeker zonder dat het een saaie bedoeling wordt. Gelukkig is dat gewoon mogelijk en is balans hierin de key word. De 80/20 regel is hier een goed voorbeeld van, omdat je op deze manier kunt genieten van lekkere dingen terwijl je de rest van de tijd kiest voor verantwoord en gezond.

Met een paar kleine aanpassingen in je levensstijl kun je je gezondheid gemakkelijk verbeteren. Je zult merken dat je je fitter gaat voelen en met een beetje geluk raak je ook nog wat kilo’s kwijt als je een doorzetter bent. Benieuwd hoe je dat doet? Ik leg het je uit.

Je gezondheid verbeteren doe je zo

1. Avondeten

We beginnen bij het avondeten. Koolhydraten schrappen vind ik persoonlijk geen goed idee en dus eet ik graag aardappelen, rijst of pasta bij het avondeten. Maar wel alles met mate en dus probeer ik altijd te zorgen voor meer groenten en minder pasta (of aardappelen, etc). Door deze verhouding aan te houden krijg je gemakkelijk meer groenten binnen en minder koolhydraten. Winwin situatie!

2. Aan de wandel

Wandelen heeft nog steeds een wat suffig imago en ik moet eerlijk zijn, tot voor kort deed ik er ook weinig aan. Sinds de komst van onze puppy moet ik wel het park en het bos in en toegeven: het is heerlijk. Bovendien verbrand je met wandelen meer calorieën dan je denkt en doet de buitenlucht veel goeds voor je gemoedstoestand en vermindert het stress.

3. Kleine porties

Als je eten net als ik een feestje vind, kun je beter kiezen voor kleine porties dan drie grote maaltijden per dag. Zo kun je namelijk vaker (en voor je gevoel meer) eten zonder dat je dat terugziet in de calorieën. Bovendien voorkom je met meerdere kleine porties op een dag eetbuien en is het beter voor je vertering.

4. Weg met de pakjes en zakjes

Vooral bij het maken van pasta maken veel mensen gebruik van zakjes en pakjes voor de saus. Zo zonde! Hier zitten vaak heel veel ongezonde toevoegingen in waar je geen weet van hebt. Je kunt heel gemakkelijk je eigen saus maken met gepelde tomaten of avocado.

5. Een vegetarische dag 

Goed voor het milieu en goed voor jou: een vegetarische dag in de week inplannen. Dit zorgt er tevens voor dat je op zoek gaat naar nieuwe recepten en meer gaat experimenteren met groenten. Kijk bijvoorbeeld eens naar recepten met portobello’s, mijn favoriet op vleesloze dagen.

Benieuwd wat die stickertjes op je appels, peren en bananen eigenlijk betekenen? Lees het hier!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.