Girl Power Boxing: gaat boksen mij helpen fit en zelfverzekerd te voelen?

Girl Power Boxing, wat is dit? Via Instagram stuit ik bij toeval op een advertentie van Girl Power Boxing. Ze zoeken vrouwen die in acht weken willen leren boksen. De belofte? Na 8 weken heb je meer zelfvertrouwen en voel je jezelf weerbaarder, fit en vitaal’; dat wil toch iedereen? Zelf kan ik wel wat girlpower gebruiken en daarom geef ik me op voor de cursus: ik ga op Girl Power Boxing!

Girl Power Boxing: cursus boksen voor vrouwen

Girl Power Boxing

De advertentie: “Gezocht: 25 vrouwen uit Groningen die in 8 weken willen leren boksen! Van beginner tot boks-topper, Intensieve begeleiding van oud-kampioenen, Verlies snel overtollige kilo’s, In 8 weken tijd: Slanker & sterker, Fitter & zelfverzekerder, Weerbaarder & vitaler.” Foto: Girl Power Boxing

 

Mmm, de woorden fitter, zelfverzekerder, weerbaarder en vitaler vind ik heel interessant. Ik klik op de link ‘Ja, ik ontvang graag alle startinformatie’ en beland op een website waar de cursus Girl Power Boxing aangeboden wordt. Is boksen misschien een manier om me zelfverzekerder te voelen? De button ‘Direct aanmelden voor deze cursus’ ziet er heel verleidelijk uit, zal ik… Opeens bedenk ik me dat er vast wel een andere fitgirl een bokscursus gevolgd heeft. En inderdaad: vorig jaar stond Rosa in de boksring. Ik lees haar artikelen en ik ben overtuigd: ik ga boksen!

Blij zijn met wie je bent

Blij zijn met wie je bent, dat willen we toch allemaal? Dat ik me niet 24/7 happy kan voelen, snap ik ook wel en ik weet dat iedereen z’n dag wel eens niet heeft. Maar hoe fijn zou het zijn als ik mijn stemming niet laat afhangen van het getal op de weegschaal of wat een ander van me vindt? Heerlijk lijkt me dat. Maar hoe doe je dat, hoe leer ik om gewoon blij te zijn met wie ik ben?

Fit, vitaal & zelfverzekerd

De komende weken sta ik elke dinsdag- en donderdagavond in de boksring en ik ben heel benieuwd hoe ik me over 2 maanden voel. De eerste lessen heb ik gehad en dat je er een topconditie van krijgt is me nu al duidelijk. Je wilt niet weten hoeveel push ups, jumping jacks en lunges ik al gedaan heb. En (stiekem) voelde ik me super stoer en sterk met die bokshandschoenen aan. Dus wie weet hoe fit, vitaal en zelfverzekerd ik me over 8 weken voel. Ik hou je op de hoogte.

Girl Power Boxing Fitgirl Lianne

Ik heb er zin in! Op naar de volgende boksles.

Tips?

Heb jij nog tips hoe ik en andere fitgirls zich zelfverzekerder kunnen voelen? Deel je ervaringen in de comments, al je tips zijn welkom!

Liefs,
Lianne

Lees ook: ABSolutely April Challenge

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.