Goede voornemens van fitgirl Ellen

Het is alweer het eind van 2016. En dat betekent dus ook een frisse nieuwe start van 2017 met zoals ieder jaar weer goede voornemens. Ook ik heb een paar goede voornemens gemaakt. Welke dat zijn, ga ik je nu vertellen.

Houden aan mijn eet- en trainingsschema

In september kreeg ik een eet- en trainingsschema. De eerste maand ging dat heel goed en merkte ik ook echt verschil. Ik was minder moe, ik herstelde beter en zelfs mijn huid was echt opgeknapt. Maar daarna kwamen de smoesjes: ik werd ziek, de week daarna was ik wel beter maar niet fit genoeg om te trainen en doordat ik een week niet had gegeten had ik alleen maar zin in slecht eten, ik ging op vakantie, ik had het te druk (waarmee eigenlijk?) om 2x per week te gaan trainen, de decembermaand (pepernoten, chocola, need I say more?) en ga zo maar door.

Mijn voornemen voor 2017 is om me echt aan mijn schema te houden. Want ik hoef zeker geen honger te lijden en 2x per week trainen zou toch moeten lukken. De bedoeling is dat ik nou eindelijk eens zichtbare buikspieren krijg, waarvoor mijn vetpercentage een paar procent omlaag moet. Iets wat volgens Zwier van Health Advies Breda zeker haalbaar moet zijn. Ik snoep weer echt te veel. Tijdens de eerste maand merkte ik dat het prima te doen is, als ik de wekelijkse cheatmomenten maar inplan en me daar aan houd. Dan kan ik ook echt genieten van een etentje en een stuk chocolade.

goede voornemens

Meer tijd nemen om te koken

Bij ons thuis is het heel vaak haasten. Ik maak voor mezelf (te) volle planningen, en dan heb ik echt geen tijd en geen zin om een uur in de keuken te staan. Gevolg is dat ik bijna elke dag rijst kook en wat groenten in de wok gooi. Vegaburgertje erbij en 10 minuten later zit ik aan tafel. Ik wil in het nieuwe jaar wat meer tijd besteden aan lekker en gezond koken. Af en toe eens een recept uit een kookboek uitproberen bijvoorbeeld.

Ik besef me heel goed dat dit echt niet elke dag gaat lukken, maar met wat beter planwerk zou het toch moeten kunnen. Zo wil ik ook wat vaker eten voorbereiden, voor 2 dagen koken bijvoorbeeld en het invriezen.

Sneller worden met hardlopen

En mijn laatste goede voornemen is sneller worden met hardlopen! Ik loop 1 a 2 keer per week en al tijden blijf ik steken op ongeveer 5’45” per km. Bij kortere stukken lukt het soms wel om rond de 5’30” uit te komen. Ik zit dus ergens tussen de 10 en 11 km per uur. Mijn doel is om gemiddeld 11 km per uur te lopen, op elke kilometer van de afstand die ik loop. Ook als ik een run van 15km doe. Ik denk dat ik daarvoor aan de slag ga met intervaltraining. En laat dat nou net de vorm zijn waar ik een hekel aan heb… Een eindje hardlopen is geen probleem, ik loop zo 10-15 km, maar als ik een intervaltraining doe, ga ik na 2 km al helemaal stuk!

goede voornemens

Meer bewust me-time nemen

Ik kan mezelf heel druk maken. Dan moet ik van alles van mezelf. Ik maak elke week to-do lijstjes, die meestal te lang zijn voor een weekend. Gevolg is dat ik me schuldig voel als ik toch leuke dingen ga doen en op zondag gefrustreerd ben dat ik niet alles heb gedaan. Een ander gevolg is dat ik dingen ga uitstellen. Door die hele lijst weet ik gewoon niet meer waar ik moet beginnen en raak ik bij voorbaat al gestrest.

Ik werk niet op vrijdag en afgelopen vrijdag heb ik mezelf heel bewust een vrije dag gegeven. Ik heb de hele dag alleen maar dingen gedaan waar ik zin in had. En het was heerlijk. In 2017 ga ik onthaasten en bewuster genieten van leuke dingen doen. Een paar uur een boek lezen, zonder te denken dat ik eigenlijk de vloer moet dweilen bijvoorbeeld.

Helweek doen

Het Helweekboek ligt al zeker een jaar bij mij thuis op de eettafel. Ik leg het steeds terug, zodat ik niet vergeet het te lezen. Ik heb geloof ik 3x een Helweek gepland, maar elke keer lukte het niet. Ik was ziek, ik ging last minute op vakantie, of ik had te veel afspraken (tijdens een Helweek ga je elke dag om 22.00 u naar bed en sta je om 5.00 u op). Komend jaar moet het er toch echt een keer van komen!

Dit waren mijn goede voornemens voor 2017. Ik ben heel benieuwd naar die van jullie!

Lees ook: Eet- en sportdagboek van fitgirl Ana

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.