Je dagelijkse portie groente en fruit in één sapje

Groente en fruit zijn onmisbaar in een gezonde levensstijl. Het zit namelijk vol met vitamines, mineralen en antioxidanten en zonder deze voedingstoffen kan je lichaam niet goed functioneren. Zo’n 250 gram groente en 2 stuks fruit is de norm. Maar als het aan mij ligt mag dat best een tikkie meer zijn. Alleen boy oh boy, dat is bijna niet weg te eten… Maar wél te drinken! Je dagelijkse portie groente en fruit in één sapje is niet alleen een makkelijke manier om een dosis goede voedingsstoffen binnen te krijgen, zo’n sapje smaakt ook nog eens onweerstaanbaar lekker. Vind ik tenminste…

Waarom groenten goed doen?

Eigenlijk is het antwoord op de vraag ‘Waarom groenten goed doen?’ heel eenvoudig. Groenten zijn een grote bron van veel verschillende mineralen en vitamines. Daarnaast bevat groenten ook vezels waar je je spijsvertering enorm blij mee maakt. Een bijkomend voordeel groenten is dat ze je langer een verzadigd gevoel geven en ze bevatten weinig calorieën (je kunt er dus ongegeneerd lekker veel van eten). Uit onderzoek blijkt dat mensen die veel groenten eten minder kans hebben op ziekten als bijvoorbeeld hart-en vaatziekten en diabetes. Snap je nu waarom ik zo’n fan van groenten ben en de norm van 250 gram per dag met alle liefde een tikkie wil opschroeven?spinazie quinoa salade

 

Fruit, daar zit wat in

Wat er vooral in fruit zit? Heel veel vitamines! En dan vooral veel vitamine C en foliumzuur. Maar ik heb zo’n vermoeden dat je dit al wel wist. Wel is het zo dat in de ene soort fruit weer net wat meer stoffen van het één en minder van het ander zitten. Juist daarom is het goed om te variëren met fruit. Net als groenten heeft het eten van fruit ook verschillende voordelen voor je gezondheid, zoals bijvoorbeeld een verlaagde kans op diabetes en hart-en vaatziekten. Dus YES fruit daar zit zeker heel veel goeds in waar ik heel blij van word.

Minimaal 250 gram groente en 2 stuks fruit, hoe dan?

Ik hoor je bijna denken: ‘Lekker veel gezonde groenten en fruit eten, leuk idee Lianne. Maar hoe ‘werk’ ik dit op een dag allemaal naar binnen?’ Ja ik snap je punt. Voor de meeste mensen is zo’n 250 gram groenten en 2 stuks fruit op een dag al een hele opgave, laat staan dat je er nog een gezond tikkie bovenop gooit. Maar weet je, je kunt het jezelf ook een stuk makkelijker maken met een slowjuice groentesapje.

Je dagelijkse portie groente en fruit in één sapje

Zo’n gezond vitaminebommetje kun je op zich ook zelf maken. Wel heb je daar een slowjuicer én tijd en zin voor nodig. En eerlijk gezegd heb ik alle drie niet. Oké, tijd en zin dat lukt me eens per week wel, maar elke dag? Nope. Omdat ik te lang niet goed voor mijn lichaam gezorgd heb (mocht je hier iets over gemist hebben, lees dan even deze blog), vind ik het heel belangrijk om mijn lichaam nu te voeden met goede voedingsstoffen. Toeval of niet, opeens kwam Sapje op mijn pad. Hadden zij nou precies wat ik zocht: m’n dagelijkse portie groenten en fruit in één sapje.groente en fruit sapje

De groentesapjes, de detoxkuren van Sapje trouwens ook, worden met een diepvrieswagen gezorgd. Hup de vriezer in zodat je elke dag een super vers sapje hebt; ideaal.

Smakelijke en pure vitaminebommetjes in een flesje

Denk je nou ‘Sapje, uhh dat ken ik niet?’, dan vertel ik je er graag even iets meer over. Sapje perst gezonde slowjuice groentesapjes vol groenten (minimaal 85%) en een beetje fruit, gecombineerd met specerijen, kruiden en zeewieren die afkomstig zijn van lokale biologische leveranciers. Dagelijks maken ze met veel zorg en aandacht verschillende gezonde sapcombinaties die kunnen bijdragen aan het verbeteren of op peil houden van je gezondheid. De groentesapjes en detoxkuren die ze maken kun je gewoon online bestellen en ze bezorgen het op de dag en tijdstip dat het jou uitkomt. Super handig en makkelijk.

groente en fruit sapje energyEn dan de smaak, ook niet geheel onbelangrijk. Nou ik ben fan! En met stip op nummer 1 staat het sapje Energy, gemaakt van paarse biet, paarse peen, rode kool, appel, citroen, paarse bataat, paarse boerenkool, gember en basilicum. Die vind ik echt zo lekker dat ik na een flesje denk doe mij er nog maar eentje (of twee).

Denk jij ‘boy oh boy, hoe eet ik voldoende groente en fruit op een dag’ of ‘werk’ jij het met gemak naar binnen? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

liefs Lianne

Een salade is ook een ideaal gerecht waar je heerlijk veel groente in kunt verwerken. Kijk maar: 8 x healthy salades die goed vullen

 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.