Zo houd je het hardlopen leuk

Wanneer je vrij snel op dingen uitgekeken raakt, is het goed om de afwisseling op te zoeken. En niet alleen voor je eigen plezier en doorzettingsvermogen is dit belangrijk, want je spieren hebben er ook baat bij. Iedere week hetzelfde rondje hardlopen gaat op den duur vervelen en wanneer je lange tijd op dezelfde plek woont, ken je ook de andere routes waarschijnlijk al op je duimpje.

Tijd dus om het anders aan te pakken! Zo zorg je dat het hardlopen leuk blijft:

Pak die bankjes

Ik heb onlangs met mezelf afgesproken dat ieder vrij bankje op de route, gebruikt moet worden voor een extra workout. Even een paar minuutjes krachtsoefeningen is goed voor de afwisseling én voor je spieren. Denk aan opdrukken, dips, lunges en planken.

Het bos in

Vaak heb je in het bos speciale routes voor het hardlopen. Dit is niet alleen leuk voor jezelf qua omgeving, maar het is ook een extra uitdaging omdat het heel anders rent dan op de weg. Daarbij is een zachte ondergrond beter voor je knieën en dat is ook weleens fijn.

Nieuwe deuntjes

Zorg dat je om de week een nieuwe playlist maakt met goede muziek om op te rennen. Ik kies altijd voor ‘stoere’ nummers van Eminem en Drake, maar als jij lekkerder rent op dance of op ons Guusje moet je dat natuurlijk lekker doen. :)

Kekke outfit

Niets werkt zo motiverend als een nieuwe outfit. Helemaal in het najaar is het belangrijk dat je kleding hebt die je beschermt tegen de koud en wanneer je in het donker rent, is het noodzaak dat je opvalt. Kies voor lampjes of reflecterende kleding zodat je veilig de weg op kan, ongeacht waar je loopt!

Benieuwd hoe je fit wordt zonder dat je de sportschool plat loopt? Je leest het hier.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!
[activecampaign form=7]

Reageren

Your email address will not be published.