10 X Wist je dat? Feitjes over een healthy lifestyle

Vandaag deel ik 10 random wist je dat’jes over een healthy lifestyle met jullie. Van paaseitjes, planten, de nieuwe superfood tot korting op sportkleding. Het komt allemaal voorbij in deze blog.

Twee paaseitjes staan gelijk aan 1 broodje

Eén puur paaseitje bevat 40 kcal, een melk of wit paaseitje bevat 45 kcal en een gevuld paaseitje met praliné bevat 52 kcal. Dat komt er op neer dat twee paaseitjes gelijk staan aan één broodje! Maar er is ook goed nieuws want van chocolade worden we gelukkig! Als je chocola eet komt het stofje endorfine vrij. Deze stof zorgt voor een blij en gelukkig gevoel. Dus schroom niet om tijdens de paasdagen een paaseitje te nemen, daar wordt je een blij ei van!

paaseitjes

Zeewier is de nieuwe superfood

Zeewier is dé nieuwe superfood. Deze groene slierten zijn rijk aan eiwitten, calcium en vitamine B12. Ze bevatten zelfs meer ijzer dan vlees. Een goede vleesvervanger dus!

Sporten is goed voor je huid

Sporten helpt je poriën om dode huidcellen, talg en vuil af te voeren. Daarnaast betekent sporten ook nog eens minder stress, oftewel minder acné.

Pindakaas zonder nootjes is beter

Je kunt beter pindakaas eten zonder nootjes. In pindakaas met nootjes zitten namelijk veel meer toegevoegde suikers.

Korting tijdens National Glamour Day

Het is zaterdag 1 april National Glamour Day! Dat betekent 20 % korting bij heel veel winkels op vertoon van de april editie van Glamour. Dus ook op super leuke sportkleding en sport sneakers!

glamourday

Van bananen eten slaap je beter

In een banaan zit het stofje tryptofaan. Dit stofje zorgt ervoor dat je je lekker voelt en beter slaapt.

Neem een plant in je slaapkamer

Planten in je slaapkamer zijn een heel goed idee. ’s Nachts laten planten het zuurstofniveau stijgen en dat bevorderd je nachtrust. Eet een banaan voordat je gaat slapen en zet een plant in je slaapkamer, succes gegarandeerd!

Wist je dat: Je heel veel etenswaren kan invriezen?

Hummus, kaas, noten, druiven. Je kan het zo gek niet bedenken en er is wel een manier om het in te vriezen. Hier 10 producten die je makkelijk kunt invriezen.

Wist je dat: Je heel makkelijk fit kunt zijn met een beperkt budget?

Prioriteiten stellen, plannen, seizoensproducten en water drinken zijn een aantal tips om met een beperkt budget toch je ‘fit’ goal te bereiken. Lees hier nog meer tips!

Wist je dat: Er heel veel snacks zijn met slechts 100 calorieën?

Er zijn veel mogelijkheden om een lekkere snack te nemen met weinig calorieën. 10 daarvan zijn: één handje Edamame boontjes of 1 zoete aardappel of een halve meloen (cantaloupe) of 28 druiven of 4 middelgrote wortels of 20 geroosterde pinda’s of 3 clementines of een halve avocado of 4 plakjes kipfilet/kalkoen of 1 kop blauwe bessen. Wil je nog meer inspiratie? Klik dan hier voor nog 10 snacks!

Heb jij nog meer leuke weetjes? Deel het in de reacties, op de Instagram of Facebook!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

  • Hmm gelijk aan één boterham misschien, maar bij het woord ‘broodje’ denk ik eerder aan het type afbakbroodje, en daar kan je calorieechnisch wel 4 eitjes van eten hoor..

Reageren

Your email address will not be published.