Hoe mijn Helweek in het water viel

Weken heb ik toegeleefd naar mijn Helweek van dit jaar. Tijdens mijn vakantie in Bali heb ik beide boeken ter voorbereiding gelezen: Genadeloos en Helweek. Dit jaar zou ik het nog beter aanpakken dan vorig jaar. Ik was helemaal voorbereid en maandag 28 november startte mijn Helweek. Helaas verliep het niet helemaal zoals gepland.. Tijd voor mijn Helweek review van 2017.

 

Helweek review dag 1

Zondag avond gingen we braaf om 22:00 uur naar bed. Voelde wel wat ongemakkelijk en in slaap komen was lastiger dan normaal. Toch een soort gezonde spanning voor het begin van de Helweek en bang om me te gaan verslapen de volgende dag. Dit jaar deed mijn vriend ook deels mee. Hij heeft de boeken niet gelezen en was ook niet van plan om alle opdrachten mee te doen maar samen op staan om 5:00 uur om vervolgens een uur te sporten wilde hij wel. Super fijn!

Om 5:00 uur opstaan is toch iets makkelijker als je het samen doet. Vorig jaar kon mijn vriend nog lekker blijven liggen en dat maakte het toch wat zwaarder.. Mijn vriend had bedacht dat we deze week samen Insanity zouden gaan doen in de ochtend. Daar was ik wel voor in! Twee jaar geleden heb ik 7 weken Insanity gedaan waarbij ik 6 dagen per week trainde met Shaun T. Wil je meer weten over deze HIIT Training en hoe het mij in 2014 beviel? Lees mijn Insanity review.

Dag 1 stond verder in het teken van vaste gewoontes. Ik merk dat een aantal gewoontes overeenkomen met die van vorig jaar maar toch heb ik al wel een aantal slechte gewoontes van toen verbeterd. Vorig jaar hield ik per dag een uitgebreid dagboek bij van mijn Helweek. Lees hier hoe dag 1 is bevallen en wat mijn goed en slechte gewoontes waren.  

HELWEEK reviw

Helweek review dag 2

Dag twee stond in het teken van modus en focus. Om 5:00 ging de wekker en na een heerlijk gezamenlijk ontbijt gingen we los met onze virtuele trainer Shaun T. Nou ja, we.. Mijn vriend Jurre werd super misselijk en bleek een buikgriepje te hebben opgelopen. Hij dook zijn bed weer in en ik maakte de training alleen af. Die dag heb ik met volle focus gewerkt voor Brandfield en tussen de middag vriendlief verzorgd. ‘S avonds voelde ik me al wat matig worden en het onvermijdelijke werd werkelijkheid: ook ik werd ziek.

En zo viel onze Helweek dit jaar in het water.. met hoge koorts lag ik de hele dag te slapen en dat is natuurlijk niet toegestaan tijdens de Helweek. Ook de dag erna was ik nog steeds ziek en we besloten dat het niet verstandig was om het op de donderdag weer op te pakken.

To be continued…

Super jammer dat we de Helweek niet hebben af kunnen maken maar toch heb ik er al veel aan gehad. Zo heb ik mijn doelen in kaart gebracht, ben ik bewust bezig gegaan met mijn goede en slechte gewoontes en merkte ik dat het heerlijk is om even geen tv aan te slingeren ’s avonds. In het nieuwe jaar plan ik snel een nieuwe Helweek in voor een herkansing.

Wat heeft het verder opgeleverd? We zijn super gemotiveerd geraakt om ’s ochtends te blijven sporten! Dat beviel zo goed dat we hebben besloten om Insanity vol te houden in de ochtend. Afgelopen week zijn we dan ook elke dag om half 6 (en 2 x om half 7) opgestaan om samen te trainen. Heerlijk!

Nu hebben we ’s avonds alle tijd voor elkaar en andere sociale verplichtingen en kan ik zo veel meer uit de ochtend halen dan normaal. We ontbijten gezellig samen en daarna heb ik nog een uur extra tijd. Als ik voor Brandfield werk ga ik dan eerst nog een uurtje voor mijn blogs aan het werk waardoor ik een stuk meer rust heb gedurende de dag. Ik voel me super productief en dat ben ik ook. Want eerlijk is eerlijk.. twee blogs runnen in combinatie met een eigen Youtube kanaal, 3 Instagram accounts om bij te houden en een baan als freelance Brand manager (3 dagen per week) is best pittig. Maar wel super leuk en door de Helweek ben ik weer veel meer bezig met to do lijsten. Niet alleen zakelijk maar ook privé.

Op deze manier heb ik meer rust in mijn hoofd en heb ik niet constant het idee dat ik achter de feiten aan loop.

Miracle morning

Een vriendin van mij tipte me het boek Miracle Morning: 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8:00 uur ’s ochtends. Ik ben het boek nu aan het lezen, dit motiveert me echt om deze vroege ochtenden erin te houden. Het boek is nog niet uit maar nu al een aanrader!

Ik zal jullie de komende tijd op de hoogte houden van mijn nieuwe lifestyle als vroege vogel. Ik ben benieuwd: zou jij het zien zitten om vroeger op te staan om meer uit je ochtend te halen? Laat het me weten! Of heb je misschien ook een Helweek gedaan? Ik ben benieuwd naar je ervaringen, laat een reactie acht in de comments hieronder.

 

Lees ook mijn Helweek review van vorig jaar. 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Sharon schreef:

  Ontbijt je voor of na het trainen? En op het moment dat je voor het trainen ontbijt, krijg je daar dan geen last van tijdens de training?

  • Hi Sharon,

   Ik eet een halve banaan voor ik ga sporten en ontbijt daarna! Heb ook wel eens ervoor gegeten en kreeg toen niet echt last eerlijk gezegd maar vind erna ontbijten toch wat fijner.

   Groetjes Marlou

Reageren

Your email address will not be published.